Film

FEKETEország

magyar színházfilm, 143 perc, 2007 18 éven aluliak számára nem ajánlott

Értékelés:

70 szavazatból
Szerinted?

  A FEKETEország a Krétakör közös műve: komor, groteszk, szatirikus vízió a világról, amelyben élünk. Az előadás alapjául a rendező telefonjára érkezett SMS-ek szolgáltak, melyek 160 karakterben fogalmazzák meg a napi eseményeket. Ezek a hírek inspirálták a színészek által improvizált jeleneteket, zeneszámokat, melyekből nem hagyományos értelemben vett dráma, hanem egyfajta abszurd ünnepség, beavatási szertartás bontakozik ki.
  Az előadást Budapesten felfokozott érdeklődés kísérte: a Millenáris Teátrumban 24 alkalommal zsúfolt házak előtt került bemutatásra, és beválogatták a 2005-ös Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába is, ahol a legjobb társulat különdíját kapta. Mióta a hollandiai Magyar Kulturális Évad keretében nagy sikerrel debütált, tucatnyi országban számos rangos fesztivál közönsége találkozhatott e rendhagyó ország-képpel.

  Közel háromórányi extra anyag mutatja be az előadás létrejöttének körülményeit és a kort, amelyben született. Két werkfilm őrzi az előkészítő munka fázisait (Bódvarákóról és Monostorapátiból); egy kamera a színfalak mögött rögzítette az eseményeket, ebből született backstage-film; a hírek hátterét pedig egy-egy oknyomozó riport bontja ki. Az alternatív színházfilm angol, német és francia felirattal is követhető.

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:


  Vélemény:


  2014. április 15. 13:00
  kedvenc részem amikor belevizelnek egy üvegbe premier plánba, aztán elemezgetik hümmögve, meg amikor 5 percig böfögnek is nagyon elgondolkodtató. feledhetetlen. ahogy a nő letolja a színészek nadrágját, katarzis!

  most komolyan, ez vkinek tetszik? micsoda primitív állat lehet az? a rendezője az azt tudom, de hogy embereknek ez tessék, az lehangoló a társadalmunkról, na az a társadalomkritika, hogy ez a szemét 7-es átlaggal van itt fenn.
  legalább péterfi bori vetkőzött volna le, de még az se, itt csak a homokosoknak a célközönség

  2013. október 17. 10:43
  Társadalomkritika? Művészet? Lehet én vagyok a műveletlen, de ez egy iszonyat!!!

  2013. február 2. 17:53
  Csodálatos! Ezt mindenkinek látnia kell! Nehogy már csak én bűnhődjek....

  Összes hozzászólás