Féktelenül 2.

Bakancslistához adom
Speed 2: Cruise Control
amerikai akciófilm, 121 perc, 1997

Értékelés:

199 szavazatból
Szerinted?

Annie (Sandra) Speed új barátja, Alex Shaw (Jason Patric), aki rendőrként biciklivel rója az utcákat. Legalábbis Annie ezt gondolja. Alex azonban egy elit motoros egység tagja és percenként kockára teszi az életét. Egy véletlen révén a lány hamar rájön, hogy Alex mit titkolt előle, de kész megbocsátani, ha a férfi elkíséri egy 6 napos tengeri körútra. A nyaralás nagyszerűen indul, ám hamarosan a hajót hatalmába keríti egy őrült zseni, aki, ha nem teljesítik a követeléseit, az utasok meggyilkolásával fenyegetőzik.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
nikato okt. 31. 13:37:58 1/10
Az imdb-s pontozás (3,9) a találóbb. Kár volt 2. részt csinálni, vagy akkor más címmel kellett volna.
-Egy 2000-es interjúban Sandra Bullock tréfásan úgy emlegette ezt a filmet, mint "a valaha készült legnagyobb baromságot", és bevallotta, hogy csak a pénzért csinálta.
-Jason Patric forgatókönyv-módosítás esetén egyezett bele, hogy megcsinálja a filmet. Amikor azonban három hónappal később megérkezett a forgatásra, azt tapasztalta, hogy a forgatókönyv semmit sem változott, de szerződésben kötelezték a film elkészítésére. Az egész élményt nagyon nyomorúságosnak és lehangolónak találta.
7/10
Ildikó Nóra 2021 okt. 18. - 17:07:31 7/10
A filmet Sandra B. miatt néztem meg, ezen filmben is jól játszott, Jason P-el összeillettek, de azért hiányoltam Keanu R-t. Willem D-nek jól állt a gonosz szerep. A film hosszú (közel 2 órás), a szinkron (Für Anikó, Stohl András) tetszett.
Kit Fisto 2018 febr. 23. - 19:46:20
Ez egy kellemes akciófilm, Sandra Bullockkal. Teljesen rendben van.
6/10
sawyerx 2018 jan. 19. - 18:02:15 6/10
Na azért az elég durva, hogy ezt a filmet IMDB 3,6-ra szavazta, RT meg 3 %-ot adott rá... Annyi hulladék okádék moslék készül manapság, nehogy már azok jobbak ennél. Nem egy kiemelkedõ akciófilm, de jó hangulata van, nincs agyoneffektelve, a karaktereket is el lehet viselni, szimplán középszerû.
Attól eltekintve, hogy más mûfaj és teljesen más költségvetés, az új Star Warsok ugyanezen a szinten, vagy még lejjebb mozognak, mert ott még komolyan is gondolják azokat az orbitális baromságokat. Ebben néhol a "szia"-jelenet volt már sok, fõleg olyan helyzetekben, ahol persze, az ember rögtön köszönéssel és aranyos nézéssel kezdene.

Kiskoromban a zenéje tetszett nagyon. Azt aláírom, hogy rendesen el van nyújtva, a csónakleeresztõs marhaság és kapcsold le azt-forgasd el ezt-jelenet kimaradhattak volna, és "hõs és fõgonosz" harca sem volt kidolgozva, ha a srácon múlt volna, a vihogó õrült simán meglép, de ugye jött az antenna, vagy mi... A hajó a szárazföldre törve nekem bejött, csak könyörgöm, annyira látszott, hogy papírházak vannak oda építve, és azokat zúzza le.

A színészek jól játszottak, az írókkal volt nagy gond, fel is tettem párszor a kérdést, hogy az adott jelenetbe belegondoltak-e, mikor körmöltek. Nekem sokszor Titanic-utánérzetem volt. Egyébként itt már eléggé visszavettek a korhatáros akciózásból, holott a végén szerintem pár tucat ember meghalt a kikötõben, a vízbe esõket a hajó ledarálta, a parti házakban meg nem egy ember lehetett, mikor összedõltek...

6/10-et minden lelkiismeretfurdalás nélkül adok rá.
7/10
Xtrem 2016 szept. 27. - 10:43:15 7/10
Nem volt ez annyira hú de rossz film. Persze azt a dinamikát, ami az elsõ részben volt - azt itt egy hajón - nem lehet produkálni. Sok benne az unalmas rész, dehát ki kell tölteni valahogy az idõt valamivel.
Keanu Reeves nélkül pedig eleve kudarcra volt ítélve a dolog.
Mondjuk ha próbálunk nem folytatásként tekinteni a filmre, akkor egyszer nézhetõ.
7/10
King Diamond 2016 márc. 25. - 00:36:08 7/10
Most már láttam a Féktelenül második részét is. Amennyien és amennyire lepontozzák (IMDb-n 3,7 ami elég röhej), azért ennyire nem rossz ez a második rész. Nyilván jóval jobb az elsõ, szerintem is ötletesebb, jobb a buszos történet, mint ez a hajós. De azért egyszer teljes mértékben megnézhetõ ez is. Izgalmasnak ugyanúgy mondható ez is, látványos is. Nem unatkoztam rajta. A színészek szerintem nem rosszak, örültem a néhány visszatérõ szereplõnek, Jason Patric sem rossz, nyilván nem olyan jó, mint Reeves, Willem Dafoe viszont zseniális, legalább annyira, mint Dennis Hopper az elsõben. Tipikus negatív figura, brutális fejeket, arckifejezéseket tud vágni, nagyon jó. A film zenéje itt is jónak mondható és a magyar szinkronnal sem volt problémám. Egy minimum egyszer nézhetõ akciófilmrõl van szó, ami az elsõ rész színvonalát azért nem üti meg, de nem is olyan rossz.
7/10
9/10
RetroVelicheFan74 2016 febr. 06. - 23:08:11 9/10
Nekem igazából tetszett a film, 8/10
Vannak dolgok amiket viszont nem értek. Pl Sandra miért nem tud egy kisautóval bevenni egy kanyart lassan, mikor az elsõ részben 80 felett száguldozott egy busszal? Azt se értem, hogy mikor a hajó kanyarodik, akkor miért arra, amerre a tartályhajó indul? Nem lett volna egyszerûbb a másik irányba menni?
nemkati 2015 szept. 14. - 11:36:41 Előzmény olahmiki1959
Majdnem egy év telt már el, és csak most fedeztem fel, hogy mit válaszoltál. A filmet azóta teljesen elfelejtettem, mármint a Féktelenül 2-re abszolút nem emlékszem. Viszont nem írtam igazat, amikor azt mondtam, hogy nem láttam az elsõ részt. Többször is láttam, csak a címére nem emlékeztem, és hogy Sandra Bullock neve Annie Speed volt. Az valóban egy óriási film, teljesen igaz amit írtál. Bocsánat, hogy azt gondoltam, a Féktelenül egy egyszeri film, folytatás nélkül, ez itt pedig valami másnak a folytatása. Egyébként, mivel erre a 2. részre nem emlékszem: volt ebben is valami féktelen (vagy fék nélküli)?

Ja, és nagyon szellemesen írtál, megérdemeltem. :)
goodboy 2015 júl. 20. - 20:38:54
18 év távlatából újra megnéztem immár másodjára, és újra bealudtam rajta a felénél, és a végére ébredtem fel. Ez az elsõ résznél elképzelhetetlen lett volna. Állítsuk csak párhuzamba egy másik 90-es évekbeli akciófilm elsõ részével: Bad Boys. Ott is a második rész drágább, hosszabb és rosszabb. Felesleges folytatások tömkelege.
olahmiki1959 2014 dec. 01. - 00:04:01
Kösz.:D
Ha tetszett, már nem dolgoztam hiába...:)
qwark 2014 nov. 30. - 20:13:03 Előzmény olahmiki1959
:D:D:D

zseniális írás, minden szavával egyetértek!
olahmiki1959 2014 nov. 20. - 11:14:24 Előzmény nemkati
"Nem láttam az elsõ részt. Ki az az "Annie (Sandra) Speed" ?"

A fenti hozzászólás két, nagyon jól elkülöníthetõ részt tartalmaz, amelyekre, a helyzet komolyságára való tekintettel, külön-külön fogok válaszolni.:D

Nem láttad az elsõ részt?
Ez nagyon jó, sõt, az adott szituációban a lehetõ legjobb.:D (Ebbõl hozhatjuk ki ugyanis a legtöbbet!...:)
Akkor elõször nézd meg ezt, - a Féktelenül 2-t, - és UTÁNA, hangsúlyozom, szigorúan és feltétlenül UTÁNA!!! nézd meg az elsõ részt, amely a számozás és jelzés nélküli, egyszerû, letisztult "Féktelenül" nevet kapta a keresztségben.:D
Hatalmas élményben lesz részed, életed egyik legszuperebb, meghatározó akciófilmjét tudhatod majd magadénak, amelynek hatása alól sokig nem fogsz tudni szabadulni.::)
Hogy miért ajánlom neked a két film fordított sorrendben való megtekintését? - kérdezheted, teljesen jogosan.
Az építkezés miatt - ebben jócskán van egy filmnézõi taktika is, természetesen.
Ha ugyanis eredeti sorrendben nézed meg a két filmet, - Féktelenül, Féktelenül 2, - akkor végtelen csalódást fogsz érezni, egy rossz szájíz marad benned, amit nem vennék a lelkemre...:)
Ha viszont fordítva tekinted meg a fent említett filmeket, - Féktelenül 2, Féktelenül - akkor az elsõ, viszonylag gyenge film után egy szenzációs, szinte filmtörténeti jelentõségû, ma már kultuszfilm következik, amely olyan hatalmas, hogy amint leperegnek az utolsó filmkockák, máris késztetést fogsz érezni, hogy újból megtekintsd az egészet, úgy, ahogy van!...:)

Ahogy a cirkuszban is a fõ attrakció, az est fénypontja utoljára következik, vagy ahogy egy finom vacsorát a desszerttel szokás megkoronázni, - és ezzel tökéletessé tenni, - úgy a Féktelenül-t is érdemes utolsóként megtekinteni, hogy az maradjon meg emlékként az emberben, és azzal az élménnyel hajthassa álomra a fejét...:)))

---
Annie (Sandra) Speed egy ausztrál hosszútávfutónõ volt a 60-as években, aki elõszeretettel járt ki egyedül az elhagyatott, végtelen szavannákra edzeni, ahol senki és semmi nem zavarta, a környékbeli kisebb-nagyobb állatok hamar megszokták, össze is barátkozott néhányukkal, - Ausztráliában nincsenek nagyragadozók, ilyen veszély tehát nem fenyegette, - állítólag egyszer valaki egy óriáskenguru hátán látta lovagolni, de az illetõt késõbb sikerült visszavinni az elmegyógyintézetbe, ahonnan egy óvatlan pillanatban azért szökött meg, hogy végre egyszer már tisztességesen be tudjon rúgni, - aztán egy rekkenõ júliusi napon néhány dingó társaságában elindult a szokásos edzésre, a szerettei hosszasan integettek utána, meghatottan nézték, ahogy Annie alakja egyre inkább belevész a végtelen messzeségbe...
Akkor látták utoljára, soha nem tért vissza, a keresésére indított expedíció eredménytelenül tért vissza, azóta sem bukkantak a nyomára...:)

Feladat:
"Féktelenül 2" megtekintése, gyors elfelejtése, soha még egyszer meg nem tekintése.:D
"Féktelenül" kitûnõ minõségû, szinkronizált kópiájának sürgõs, a lehetõ legrövidebb idõ alatt történõ beszerzése, megtekintése, gyûjteménybe való behelyezése, fegyveres õrséggel való, 24 órás õrzése, soha, senkinek kölcsön nem adása!

Nagyjából ennyi...:)))
Üdv!...)
nemkati 2014 aug. 25. - 21:12:15
Nem láttam az elsõ részt. Ki az az "Annie (Sandra) Speed" ?
Keló Scofield 2014 máj. 02. - 21:27:13 Előzmény Atis88
OFF

A "Titanic" minden idõk egyik legjobb rendezésû filmje véleményem szerint. Aki csak a szerelmes vonalat követi, annak bizonyára más véleménye van.
Atis88 2014 máj. 02. - 14:23:45 Előzmény Keló Scofield
A nagyszerûtõl az is messze van. Túlértékelt. Persze azért ettõl jobb egy fokkal.
Keló Scofield 2013 máj. 13. - 00:17:47
Ttanic? Az egy nagyszerû film, ezzel nem is lehet hasonlítani.
7/10
Rent25 2013 máj. 12. - 18:27:43 7/10
Ez egyszer sajnos nekem sem nyerte le a film a tetszésemet! Azért nem nevezném rossznak, de Sandra Bullock léte most kevésnek bizonyult! Az elsõ rész ütõssége elmaradt, kissé erõtlen volt. Viszont a látványvilága, az effektusok az tetszett, kedvet kaptam, hogy elõkotorásszam és leporoljam a Titanicot! ;)
Értékelésem: 7/10
Denisam 2013 febr. 23. - 23:29:56
Bocs, de szerintem aranyos volt. Fõleg Annie autóvezetési vizsgái :D
Killbox 2013 jan. 18. - 20:28:18 Előzmény olahmiki1959
Itt most csak azt írtad le,hogy miért készítenek filmet Hollywood-ban: azért,hogy sokan megnézzék és így nagy bevételt hozzon. Ha egy film sikeres,többszörösen megtérül,akkor biztos,hogy fabrikálnak egy második,harmadik stb. részt,még ha nem is túl egyszerû a folytatást kitalálni,hisz az elsõ filmnek valahogy vége lett,abból lehet csak kiindulni. Úgyhogy nem értem, ez mért tökéletes példája annak,hogy azért készítenek folytatást,mert gondolják,annak is nagy bevétele lesz.Nemcsak folytatást,minden filmet azért készítenek,néha persze melléfognak.Mint itt is.
Ritka kivételektõl eltekintve az nem jön be, írod. Szerintem meg éppen fordítva,elég sokszor bejön.
De ez mindegy, ízlések és pofonok különbözõek. Én pl. pont a példáddal nem értek egyet,de valószínû kisebbségben vagyok a véleményemmel, az Alien kapcsán.Az Aliens csak nagyobb durranás - szó szerint - de nem jobb az elsõnél.
AvatáR Gil Maerth 2012 okt. 12. - 10:05:03
Sajnos azt kell mondjam, a forgatókönyv borzasztó gyengére sikeredett, az egészbõl csak Defoe készülõdése, és a végebeli nagyjelenet érdemel említést. A többi feledés homályába vész viszonylag gyorsan. :(

Jason Patrick Arany-Málna szintû alakítást nyújt, sandra pedig még nem oylan jó hogy egy produkciót egymaga vigyen el a hátán ...
Míg az elsõ rész egy középszerû forgatókönyvet remek színészekkel (Reeves, Hopper, Bullock, Daniels) klasszissá tett, addig itt ez nem jött össze.
Frankón nem


10/4
Összes hozzászólás