Félénk emberek

Bakancslistához adom
Shy People
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 118 perc, 1987

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Diana nemrégiben vált el. Egész eddigi életét a nyüzsgő metropoliszban, New York-ban töltötte, ám válása után a tizenéves lányával nekivág az országútnak, hogy megkeresse az amerikai Délen élő rokonságát. Odaérkezve minden képzeletet felülmúló, bizarr világban találja magát. A helyi kultúra képviselői évszázadokon át kemény küzdelmet vívtak a fennmaradásért, és ez megkeményítette őket. Gyökereik a mítoszokban, legendákban lelhetők föl, más elvek szerint élnek. Az egész család egyetlen embernek engedelmeskedik, mindenkinek Ruth parancsol.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Corpse Bride 2016 febr. 15. - 22:55:35
Különleges dráma. Egy sikeres New York-i anya lányával együtt megpróbálják felkeresni rég nem látott rokonaikat Louisiana államban. A nagy elszigeteltségben élõ rokonok ködös, misztikus helyen élnek. A két világ közötti szakadék áthidalhatatlannak tûnik, sõt, csaknem tragédiába torkollik.
A képi világ lenyûgözõ, azonban a második fele egyre több igen felkavaró jelenetet kínál. Vagy megigézi, vagy eltántorítja a nézõt, de közömbös nem lesz, az egész biztos.
10/10
czirbi 2010 jan. 06. - 19:40:13 10/10
Elképesztõ film, a legnagyobbak közt van a helye. Sajnos nem jelent meg DVD-n sehol, csak mûsoros VHS-en. Nekem csak egy tv-felvétel van meg.