Film

Felhőatlasz /Cloud Atlas/

magyarul beszélő, amerikai-német fantasztikus film, 164 perc, 2012 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

787 szavazatból
Szerinted?
Az emberi életek és tettek kihatással vannak egymásra. Rajtuk keresztül kapcsolódik össze múlt, jelen és jövő, végső soron minden mindennel összefügg. A lelkek téren és időn keresztül vándorolnak, akár az égbolton a felhők. De vajon mi magunk irányítjuk sorsunkat, vagy valamilyen külső erő hatására történik mindez? Hat történet bontakozik ki 1849 és 2321 között, a rabszolgaság elleni szenvedélyes felszólalástól, az apokalipszis után törzsi szintre süllyedt emberiség újrakezdéséig.

Bemutató dátuma: 2012. november 22. (Forgalmazó: Budapest Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Dr. Henry Goose / Isaac Sachs / Dermot 'Duster' Hoggins / Valleysman Zachry
Haskell Moore / Tadeusz Kesselring / Bill Smoke / Nurse Noakes / Boardman Mephi / Old Georgie
Adam Ewing / Hae-Joo Im
Luisa Rey / Meronym
Alberto Grimaldi / Kannibál
Joe Napier
Withers
Robert Frobisher
Vyvyan Ayrs / Timothy Cavendish
Sonmi-451
Dr. Henry Goose/Isaac Sachs/Dermot 'Duster' Hoggins/Valleysman Zachry magyar hangja
Haskell Moore/Tadeusz Kesselring/Bill Smoke/Nurse Noakes/Boardman Mephi/Old Georgie magyar hangja
Adam Ewing / Hae-Joo Im magyar hangja
Luisa Rey / Meronym magyar hangja
Alberto Grimaldi / kannibál magyar hangja
Joe Napier magyar hangja

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


augusztus 16. 11:26
Mitől lenne ez művészfilm? Most már ott tartunk, hogy bármire rá lehet ezt mondani, mindenfajta tényszerűség nélkül. Tulképp Michael Bay is művészfilmeket csinál, hiszen a robbantásokat művészi szintre emelte...
Ez egy katyvasz. Nem szól semmiről. Sorsszerűség? Nem, itt valami reainkarnációs meg karma hülyeség zajlik, csak azt is rosszul. Aki egyik életében gonosz, az a következőben nem biztos hogy szenved, de van aki igen. Semmi következetesség nincs a koncepcióban. Random dolgok történnek. Nincs összefüggés a karakter jelleme között, a reinkarnációs megtestesüléseinél. Lehetsz te pozitív de utána még is szenvedsz, de van hogy mégse, aztán gyáva, de mégis megúszod a következményeit ennek... zagyvaság az egész. Arról nem beszélve, hogy még rettentő unalmas is. De hát ilyen alacsony az ingerküszöb, hogy erre már el lehet egyeseknek sütni a művészfilm jelzőt.

4.

augusztus 16. 01:03
Ez az egyik legmegosztóbb alkotás ami valaha készült,én speckó azok közé tartozom akik zseniálisnak tartják.Szeretem a hibrid filmeket amiben több műfaj van,mégis összeáll egy teljes egésszé. Azzal sincs bajom ha egy film gondolkodásra késztet a nézése közben is,igazi filmélmény.Első nézésre azért nekem is maradtak homályos foltok,azóta láttam 3x ,összeállt a kép,és megértettem az egészet teljesen. Mind 6 történet zseniálisan van tálalva,oda kell figyelni az apró momentumokra is Spoiler pl:Frobisher-en és Rey-en is ugyanaz az anyajegyes motívum van Spoiler Off
10/10

április 5. 20:01
A youtube persze leszedte az én vágott verziómat, de a kínos részeket külön is feltöltöttem. (youtube: Felhőatlasz kivágott jelenetek) Egyébként szinte alig kellett kivágni valamit ebből a remekműből.

Összes hozzászólás