Ferrari

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai életrajzi dráma, 130 perc, 2023

Értékelés:

48 szavazatból
Szerinted?

1957 nyara. A Formula 1 látványosan pörög, ám az egykori versenyző, Enzo Ferrari válságos időket él meg. Csőd fenyegeti a gyárat, amit feleségével, Laurával a semmiből hoztak létre tíz évvel korábban. Vehemens házasságukra rányomta a bélyegét fiuk, Dino közelmúltban bekövetkezett halála is. Ráadásul Ferrarinak nehezére esik elismernie Lina Larditól született gyermekét, Pierót is. A versenyzés – és győzelem – iránti szenvedélye közben egyre-másra próbára teszi mindannyiukat, amikor elindulnak az Olaszország ezer mérföldnyi területén átívelő Mille Miglián.
Bemutató dátuma: 2023. december 28. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Enzo Ferrari
Laura Ferrari
Linda Christian
Alfonso De Portago
Peter Collins
Piero Taruffi

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Lámai Dala márc. 11. 13:39:32 7/10 Előzmény Anna Dé
Húgom, tanuljátok + már, hogy mi férfiak, 1szerre csak 1 dologra tudunk koncentrálni.
Vagy a digó vas, vagy a cici, a 2 együtt nem megy.
Ti nők képesek vagytok erre, de mi nem.
Puszillak (Már ha tényleg nő vagy és nem 1 kamuprofil.)
10/10
Rrgdatas márc. 07. 21:02:23 10/10
Nagyon jo film!
5/10
The Cortez márc. 07. 20:01:45 5/10
Életrajzi- egyben némileg sportdráma Michael Manntól. Ez a biopic is művészfilmes megközelítéssel meg esztétikával operál. A sztori a címszereplő életének egy szeletére, pontosabban az egyik öregkori évére, azon belül főként a magánéletére, a 2 családjára + az üzleti tevékenységeire, törtetésére fókuszál.
A történetvezetés lassú, kurva unalmas, a hangulat pedig depresszív és gyászos. A finálét jó előre belengetik, de a mozi enerváltságának köszönhetően, semmiféle feszültség nem érződik körülötte, viszont a végjáték mégis többször izgalmasra, valamint a szar CGI-t leszámítva, egészen látványosra sikeredett.
Az alkotás finoman szólva sem avatja szentté a főhőst. Több roppantul kínos jelenetnek, egy baszásbetétnek, továbbá egy morbid képsornak lehetünk a szemtanúi. Az olasz karaktereket szerencsére nem kezeli sztereotip módon a mű, még a kötelező veszekedésnél sem. Driver (hú de szellemes) korrekt az öreg Enzo Ferrari szerepében, rajta kívül a feleségét játszó Cruz az, aki nagyon próbálkozik, ám nem egyszer erőltetett az alakítása, illetve fárasztó a jelenléte.
offtopic
Anna Dé febr. 17. 09:24:02 Előzmény Ahoj poplacsek
Sorry! Tényleg nem idevaló a téma.. :) De ilyen kőkemény cicik egy ötvenakárhány éves nő esetében csak a mesében léteznek, meg max a plasztikai sebészet falán. Plakát formájában. :)
A filmet nem pontoznám. Nem néztem végig. Nem érdekelt. Ez se.
9/10
offtopic
Ahoj poplacsek febr. 17. 01:30:51 9/10 Előzmény Anna Dé
Hát ezek után nekem kellemetlen hogy férfi létemre nem ezzel voltam elfoglalva, de most hogy írtad alaposan utána gugliztam, és bizony pont akkorák, mint voltak. A tőlem eléggé távol álló plasztikai sebészeti pletyka oldalakat néztem, ahol porcikánként elemzik a celebritásokat. Lehet, hogy ezért nem tűnt fel másoknak. Mert nem volt műtét.
offtopic
Anna Dé febr. 16. 23:40:04
Off lesz. Nekem elsőként az tűnt fel a filmből milyen csöcsöket csináltak már Penelope Cruznak :D Fiúk, senki nem nézte meg tényleg a csaj mellét? Nő létemre csak én vettem észre a különbséget? Régen mint a szúnyogcsípés, most meg kiszúrta a hálóköntöst. :D A filmet még nem pontoznám, mert még javába megy. Ha megéri visszajönni, visszajövök pontozom. Ha nem, akkor így jártunk. :)
5/10
Ildikó Nóra febr. 04. 23:19:07 5/10
A filmzene, helyszínek tetszettek, a film túl hosszú és sokszor unalmas volt. Kár, hogy Jack O'C-nek kis szerepe volt, a színészi alakítások nem tetszettek.
2/10
stupek2 jan. 24. 11:53:21 2/10
Lapos, sivár film, némi autóversennyel. Nem tudom ki kicsoda, csak azt látom, hogy elég ronda szereplőkkel volt tele. Talán némi előtanulmányra lett volna szükségem? Valahogy nem jött át a főszereplő lelki világa. A 100 db-es hangot sokalltam az autóversenynél, szerintem hangosabb volt, mint kellett volna. A horrort a végén hamar átlépték, szinte említésre sem méltó. A legidegesítőbb a film végén a stáblista előtti szöveg. Itt "leírják" a film végét. Nem megmutatják még vagy 10 percben, hanem szövegesen leírják. Azt hittem moziban vagyok, nem könyvtárban!
10/10
Lisaraaa jan. 16. 00:28:23 10/10
Kiváló film. Iszonyú izgalmas, nezzetek meg, ne higyjetek a lenti puffogoknak
5/10
Mozila jan. 15. 00:43:06 5/10
Egyetértek az előttem szólókkal: PPRacing, Böhöm, f@szom, Greta21. Ha ez a film nem a legendás autógyár alapítójának a nevét, hanem az 57-es Mille Miglia címet kapja, kisebb lett volna a csalódás,-feltételezem a nézettség is. Így viszont tartalomban, minőségben, ismeretterjesztésben, minden viszonylatban csalódás volt a film Penelope Cruz kivételével. Otthon, egyszer, ingyen ajánlom.
1/10
PPRacing jan. 15. 00:07:45 1/10
Ez amúgy miről szólt?

Értem a Ferrariról, de ott miről? Szappanoperának sótlan, versenyzős filmnek meg nagyon kevés. Az aszfalt királyaiban vagy a Rushban van érzelem, van műszaki tartalom, van sztori. De itt semmi, aludtak mellettem a moziban, de nem akartam felébreszteni, mert neki volt igaza. Semmi nem derül ki semmiről, felületes, 0 műszaki tartalom, 0 előélet, 0 lezárás, 0 érzelem 130 percben… vicc az egész.. nagyon rossz vicc. Olyan filmet lehetett volna a témáról csinálni, hogy az autórajongók elmorzsoltak volna egy pár könnycseppet, bár valószínű ezek után is sírnak csak csalódottságukban. A balesetek meg olyan gagyin vannak kivitelezve mintha egy 15 éves videojátékot nézne az ember.. kár a színészi munkáért mert az talán ér valamit de az egész egy nagy rakás szánalom.
9/10
New-man jan. 05. 22:18:37 9/10
Szerintem jó film, F1 rajongóknak kötelező... :-)
4/10
Böhöm jan. 05. 18:39:25 4/10
Az előttem szólóhoz csatlakoznék, csak nekem rosszabb a véleményem: szerintem ez egy sz… Na jó, szebben fogalmazok: minden szempontból felületes film. Ferrari jellemét nagyon felületesen mutatja be, az életét is csak homályosan. Szerelmi drámának felületes, erősen foghíjas, elnagyolt, amit meg bemutat, azt aránytalanul. A Ferrari , mint cég bemutatása, történetének elmesélése is nagyon felületes. Az autók bemutatása is csak érintőleges, a verseny jelenetek meg kifejezetten idegesítően amatőr módon vannak megcsinálva. A balesetek meg röhejesen szürreálisak. Na nem olyan tarantinosan, hanem olyan kellemetlenül kínosan. Nagyon látszik, hogy bábuk röpködnek az autók körül. Persze, nyilván egy rendező sem öl meg színészeket igazából, de azért sokan mások meg tudják ezeket úgy jeleníteni, hogy nem ilyen mérhetetlenül gagyin néz ki a jelenet a filmvásznon.
Mindezt olyan vontatott és unalmas rendezéssel, hogy ha nem moziban néztem volna, biztos nem nézem végig. Pedig én aztán még a hardcore művészfilmeket sem szoktam félbehagyni.
De azért van pozitívum is:
A tájak gyönyörűek, az autók jól néznek ki, még ha nagyrészük (ha nem mind) csak replika is. Bár az autók koszosra “sminkelése” is eléggé ZS-kategóriás.
A legjobb az egészben Penélope Cruz. Ő tényleg akkora tehetség, hogy egy pillantásával, arcrándulásával többet mesél, mint egyébként az egész film. Nem is tudom, hogy vették rá, hogy ilyen színvonalú produkcióban szerepet vállaljon. Annyira sokkal magasabb színvonalú az ő színészi teljesítménye, hogy szinte “kiesik” ebből a filmből. Csak és kizárólag miatta adok dupla annyi pontot erre a filmre, mint amennyit egyébként szánnék neki. Kizárólag az ő teljesítménye miatt nem mondom azt, hogy senkinek nem ajánlom ezt a filmet
7/10
f@szom jan. 03. 23:45:12 7/10
Vegyes érzések és némi hiányérzet maradt a film után. Benzingőzös motorcsodák, látványos verseny jelenetek, gyönyörű tájak, érzelmi válságok és családi drámai keveredik ebben a bő két órában. Mégis időnként vontatott, szinte felszínes dramaturgiával és szenvtelen színészi játékkal. Legalábbis ami a címszereplőt illeti. Penelope Cruz viszont zseniális. Kicsit belekap ebbe-abba, kevésbé bontja ki a szálakat, ezért számomra csak egyszer nézhető film, mozivászonra termett látványvilággal.
4/10
Greta21 jan. 03. 19:26:14 4/10
Nagyon szeretem az olasz vagy olasz stílusú filmeket. Ha tehetem, megnézem az összes olasz filmet a kínálatban (tudom, hogy ez amerikai, de olasz téma). Nagyon szép képek, táj, látvány, kitűnő színészek…maga ez a film pedig..rendkívül unalmas és vontatott. Nagyon sok lett volna benne. Minden adott volt. Minden. A téma, a színészek játéka, minden. Rendkívül szomorú, hogy ezt hozták ki belőle.
10/10
Zagpin jan. 03. 11:39:48 10/10
Ferrari filmből nagyon sokat és sokfélét lehetne csinálni.
Ennek a verziónak is lehetne sorozattá bővítése, mert ez egy, de az egyik legdöntőbb évét dolgozza fel.
Nagyon merészen vállaltak azt, hogy nem egy akciófilmet csináltak belőle, hanem egy életrajzi filmet, annak is egy szeletét.
Ezt nem értik meg sztem sokan, ezért vártak “mást”
Zseniális karakterek, nagyon jó színészek adták vissza milyen lehetett a Commendatore környezetében élni.
A film tökéletesen bemutatja, mi kellett ahhoz (milyennek kellett lenni), hogy a század leghíresebb márkáját a semmiből felépítse valaki.
Elszánt, néha kegyetlen, kompromisszumot csak nagyon ritkán megengedő nagyon kemény vezetőnek!
Sokan játszottak epizódokat az autóiparban, de negyven éven át ilyen sikeresen senki….
És ezt domborítja ki a film, hogy ez érthető legyen…
9/10
Cl@udi@ jan. 01. 21:30:20 9/10
Ne dokumentumfilmre készüljetek, de jó lett. Penelope zseniális.
10/10
Prépost Krisztián jan. 01. 21:08:00 10/10 Előzmény kkBbarna1
Követtem a példádat. Csak azért regisztráltam, hogy értékeljem ezt a filmet. Kivételes mozi élmény volt, kiváló színészekkel és jó rendezéssel! Sajnálom, hogy dokumentum filmet vártál. Ez valóban nem volt az. Viszont megismerhetted az embert a "legikonikusabb márka" mögött.
bioscoopfan jan. 01. 04:33:30
A Sugárban nincs feliratos kópia, én meg bedőltem a portnak, és tegnap megszívtam!
3/10
HegymegiT 2023 dec. 30. - 22:49:13 3/10
A történet jó lenne, de sokszor nagyon vontatott, hiába jól a színészek. Kitartás kell a végignézéshet.
Összes hozzászólás