Festői titkok

Bakancslistához adom
Ce que mes yeux ont vu
francia filmdráma, 88 perc, 2007

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Antoine Watteau XVIII. századi festő munkásságát kutatja a művészettörténet-hallgató Lucie. A lány megszállottja a gondolatnak, hogy a festő képeinek rejtett üzenete van, amelyet még senki sem fejtett meg. Bár a professzora megpróbálja lebeszélni a kutatásról, Lucie hajthatatlan. Barátságot köt a közeli park süketnéma pantomim művészével, Vincenttel. Lucie a férfi egyik gyermekkori fotóján megpillant egy festményt Watteau kortársától, ami új lendületet ad munkájának. Megtudja, hogy a képet néhány nap múlva elárverezik Belgiumban.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Filmfanatic 2013 ápr. 02. - 02:12:00 10/10 Előzmény Embertervez
A végén mutatják,hogy több festmény is hogy "változott át",én legalábbis így értelmeztem. És azon töprengtem, vajon ez igaz volt? Igaz, lehetett,nem? Mármint,ami a festõrõl kiderült.
Engem nagyon megfogott ez a film.
Olyanoknak ajánlom, akik fogékonyak a mûvészetek iránt és a pszichológia iránt,és nem várják el egy filmtõl, hogy "mindent megadjon",fõleg nem a kliséket.Mert azoktól mentes.
Abszolút eredeti darab.
De jó,hogy készülnek még ilyen filmek!
9/10
Embertervez 2009 júl. 31. - 00:29:42 9/10
Nem egy gyors, pörgõs film, az biztos. Kicsit lassú a menete, de megéri végignézni. Nekem nagyon tetszett, fõleg a végkifejlet gondolkoztatott el. Vajon még mennyi más festménynél lehet ez a helyzet?
7/10
Gabi32 2009 febr. 03. - 18:48:37 7/10
Ez egy olyan film, amit nagyon kell figyelni, szoval fozes kozben vagy ha bekopog a szomszed egy kave erejeig, akkor nagyon konnyu elvesziteni a fonalat. En is igy jartam! Nem allitom, hogy nem jo, de nem az a laza kikapcsolodas, a bevillano kepek - a foszereplo gondolatai - vegkepp osszezavartak. Szerintem egyebkent nem izgalmas film, de azert erdekes. Mindenkeppen nezheto