Fifti-fifti

Bakancslistához adom
50/50
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 96 perc, 2011

Értékelés:

273 szavazatból
Szerinted?

A huszonhét éves rádiósszerkesztő, Adam (Gordon-Lewitt) kiegyensúlyozott. Ugyan akadnak problémák a szép barátnőjével, Rachaellel (Bryce Dallas Howard) - nem szexelnek jó ideje -, és az anyja (Anjelica Huston) túláradó gondoskodása is zavarja, alapvetően elégedett az életével, az egzisztenciájával. Átlagos, de takaros külvárosi kertes házban lakik, egészségesen él - nem dohányzik, fut, és szelektálva gyűjti a hulladékot -, és hát ott áll mellette a szabados szájú cimbora, Kyle (Rogen). Letaglózza az orvos közlése, amikor szűnni nem akaró hátfájdalmai miatt felkeresi, hogy egy kimondhatatlan nevű, ritka, genetikai alapú rosszindulatú tumor támadta meg a gerincét. Kemoterápiával ötven százalék, hogy meggyógyul, ha műtétre kerül a sor, tíz százalék az esély...
Will Reiser egy végtelenül emberi történetet mesél el megrázó és mulatságos momentumokkal, minden helyzetben gondosan ügyelve arra, hogy ne hulljon a története szentimentális ömlengésbe, vagy ellenkezőleg: profán bohóckodásba.
Bemutató dátuma: 2011. december 22. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2012
    Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés
  • Golden Globe-díj

    2012
    Legjobb színész - zenés film és vígjáték kategória jelölés: Joseph Gordon-Levitt

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sorozatneked.hu ápr. 18. 01:47:55 7/10
7/10

Lehet, hogy nem Covid alatt kellett volna megnéznem ezt a filmet, mert így erősebb volt a hatása, de lehet, hogy ez így volt rendjén. A film, mint ahogy a vírus is, ráébreszti az embert arra, hogy nem halhatatlan, nem elpusztíthatatlan és az egészség múlandó. Mondjuk a dráma-vígjáték jobban illene a besoroláshoz, mert bár voltak benne poénok, azért mégis csak egy drámai dolgot mesél el.
8/10
kobe8_20q@hotmail.com 2019 okt. 22. - 16:40:17 8/10
Totálisan alulértékelt film.
9/10
tzwestel 2019 aug. 24. - 21:50:55 9/10
Nagyon tetszett. Arra készültem, h borzalmas lesz, de pozitívan csalódtam. Főleg a film kettőssége tetszett, h valamilyen szinten vígjáték elemekkel vették körül az amúgy drámai témát. Ahogy többen írják, valóban lehetett volna jobb, de én megbocsájtottam a hibáit, mert be tudott szippantani és még meg is könnyeztem kicsit :)
10/10
Xxy92 2016 okt. 23. - 23:26:17 10/10
Ez a film semmiképp nem nevezhetõ vígjátéknak, tényleg nem ártana átírni! A nyáron vetítette a Duna (nyilván éjféles kezdettel, de legalább leadta...), de azóta is többször eszembe jut.
Nagyon szép, emberi film, melyben megláthatjuk, hogy mindenki életében adódnak szépségek és viszontagságok is, és nem szabad hagyni, hogy ezutóbbiak gyõzedelmeskedjenek, ugyanis mindannyiunk ideje véges. Nyilván el lehet filozofálni arról, hogy a halálnak a hirtelen, vagy a bedatált változata a kellemetlenebb; mindenesetre ez a film megmutatja, milyen az, amikor egy élete teljében lévõ fiatalembernek kell számot vetnie addigi múltjával, mert talán jövõje már nem is lesz. -- A film szépen kiemeli az emberi kapcsolatok (barátság, szerelem, család) jelentõségét, valamint elhalványulását is.

A filmet nem javaslom a felszínes, tökéletességre törekvõ életet élõ embereknek, ugyanis valószínûleg végtelenül unni fogják. Javaslom viszont mindenkinek, akinek egy mély üzenetet hordozó igényes film egzisztenciális örömöt tud okozni.


10
1/10
NADALFAN 2016 szept. 05. - 20:49:01 1/10
Hát itt szembe megyek a közizléssel mert ez egy borzalmas film,nem is néztem végig. Nem tudom melyik volt az idegesítõbb a csaja vagy a barátja a fõhõsnek, de rájöttem a fõhõst alakító szinészt nem tudtam igazán elviselni.
Van ilyen de azt a filmet meg nem nézem ahol ez fõszereplõ.
1/10.
lompos1 2016 aug. 06. - 21:13:23
A film nézése közben álltam fel és kezdtem el ezt írni, mert nem bírtam ki, hogy ne bíráljam meg e dráma, filmminõség- fostalicska alkotóit: EZ NEM VÍGJÁTÉK!!! Azon röhögjek, hogyan kíséri végig a film a srác kemoterápiából eredõ borzalmas szenvedését? Ahol a rák, vagy bármilyen betegség a téma, az különben sem lehet vígjáték.
Az oldal tulajától elvárom, hogy sürgõsen javítson!
Választ kérek arra, hogy egy film megnézése elõtt, vagy utána zsûrizik a témát? Gyanítom, hogy egyáltalán nem nézik meg... :( :( :(
1/10
DUNAWÖLD 2016 júl. 18. - 00:00:34 1/10
Undorítóan akar menõ lenni ez a film.
Edmond Dantes 2015 júl. 23. - 22:25:58
Az egyik legkényesebb toposzt mutatja be sokadik, de a legjobbak közé sorolható filmként. Tûpontosan, pengeélesen, keskeny ösvényen járva, ízléssel, óriási empátiával, mindvégig érzékeny egyensúlyban tartva a vígjátéki és drámai elemeket. Szinte mindegyik szereplõ karaktere egy cseppnyit elrajzolt, de itt még ez is fokozza a darab szomorú, olykor dühös báját. Igen: egyszerre szomorú, dühös és bájos, dráma és vígjáték magas fokon. A befejezés? Nincs tökéletes megoldás és minden megoldás elfogadható, ahogyan a való életben is sokféle végkifejlet van.
Helga Pataki 2015 júl. 21. - 22:00:43
Szerintem jóval többet ki lehetett volna hozni belõle, nem rossz film, de nem egy olyan alkotás, amire sokáig emlékszik az ember.
SPOILER
Hát igen. Amikor az ember beteg lesz, eléggé magányossá válik, ahogyan a srác is. Hirtelen teljesen megváltozik az élete, és akik egészségesek, ezt nem igazán értik, akkor se, ha próbálkoznak a megértésével. Ezt nem is igazán lehet megérteni, csak ha átéli az ember. A környezet sajnálkozik, de úgymond nem igazán tud tenni semmit, az élet megy tovább.
A betegség elfogadása tényleg furcsa, érdekes menet, és igazán csak akkor jön ki az ember a depresszióból, ha jobban lesz. Addig meg nagyon furcsán viselkedik, és õrült gondolatai vannak.
Az pedig, hogy a barátnõje elhagyta a srácot? Nagyon nehéz kérdés az ilyen. Fordított helyzetben kíváncsi lennék, mi történt volna.
Egy egészséges ember sosem gondolná magáról, hogy megbetegedhet és ez a természetes hozzáállás. Csak az a baj, hogy van amikor ez nem így történik.
8/10
olahmiki1959 2015 júl. 19. - 23:12:06 8/10
Jó film volt.
Aki viszont erre azt írta az ismertetõben, hogy vígjáték, az sürgõsen keresse fel kezelõorvosát vagy gyógyszerészét, mert nagyon komoly mentális problémái vannak...:)
János Szarka 2015 márc. 06. - 22:21:38
"És az mennynire életszerû, hogy Gordont megmûtik kopaszon, majd a következõ snittben már dús halya van?
Hát aki erre 8 pontot ad, az sûrgõsen keressen fel egy jó pszichiátert, ha kell anyagilag is hozzájárulok!"

Idõben való ugrásról gondolom még nem hallottál...nyilván másnapra hegedt be a mûtéti sebe és nõtt ki a haja is...
Nem is csodálom ha ilyen agyhalottnak mint te, nem tetszik,hisz ehhez a filmhez kell szellemi és érzelmi intelligencia is ami láthatóan nálad nyomokban sem található...Külön gratulálok ahhoz hogy a haj szót leírtad elipszilonnal. Bravó!
5/10
tommasi 2013 dec. 17. - 13:57:40 5/10
Ahogy evickél a Dráma és a vígjáték között,ugyan oda tenném
a nem rossz,de nem is jó kategóriában.Igazi középút.
Érdemes megnézni,de semmi extrát nem fogsz kapni.

Nekem jó párszor mosolyt csalt az arcomra,fõleg Seth Rogen karaktere,és tényleg
bele tudta élni magát az ember Adam megpróbáltatásaiba.
De mivel a Drámák felé húz a szívem,ez meg csak ugye félig volt az ezért nálam 10/5.
1/10
bogotizsolt 2013 dec. 05. - 22:27:56 1/10
Ez minden csak nem vígjáték . Aki röhögni akar, az itt rossz helyen jár. Amúgy kedves , semmi különös , 1x nézhetõ film , ami alatt többszörösen azt érzed, hogy " én ezt már láttam "
10/10
Marileyst 2013 nov. 26. - 23:56:18 10/10
A fõszereplõ miatt néztem meg. Nem csalódtam, tetszett a film.
9/10
Anti12 2013 okt. 29. - 06:45:28 9/10
Ezt nem értem meg amíg élek. Ha nem tetszett a film, esetleg írd le hogy miért nem, ha már mindenképp kikívánkozik belõled. De miért kell ilyeneket írni, hogy borzalmas!? Egyáltalán nem az. Ez egy remek kis film és szerintem elég tanulságos is. Amolyan drámai vígjáték, vagy nem is tudom hova lehetne sorolni. Olyan viccesen tálalt dráma. :) Annyian megsz@pattak már ilyen hozzászólásaikkal, hogy csak na. Persze tudom hogy ez az én hibám. Általában nem szoktam elolvasni a kommenteket, ha mégis akkor sem ítélek ez alapján, de van olyan eset amikor megpróbálok valami támpontot találni, hogy mégis mire számítsak, érdemes e egyáltalán megnézni az adott filmet. Ha már itt tartunk, akkor érdekelne, hogy te szerinted mi volt ebben olyan rettentõen borzalmas?
5/10
M.Zs.F 2013 aug. 08. - 17:27:13 5/10
Vígjáték? Inkább mondanám drámának. Azért nem lesz vígjáték egy film mert trágárul beszélnek benne (s azt azért tegyük hozzá hogy annyira nem durván mint amennyire elõttem leírják-szerintem).
Drámából viszont nem a legjobb, vígjátéknak meg túl dráma tehát nem is tudom......érdekes egy tanulmány ez bár van belõle. Ez egy olyan film amit megnéz az ember, bõgicsél rajta kicsit esetleg meg elgondolkozik akár egy héten keresztül is hogy mennyit ér az Élet s aztán ahogy jött megy is.

10/5
1/10
dodo1994 2013 máj. 15. - 15:06:17 1/10
nem tetszett.az alaptörténet jó lenne,de a fõszereplõ barátja trágársága élvezhetetlenné teszi az egészet.
grace08 2012 dec. 14. - 20:33:00
Szerintem teljesen rendben van ez a film, mondhatni szíven ütött. Ami zavart, az a fõszereplõ legjobb barátjának karaktere. Nem nagyon értem miért kell minden amerikai filmben totál idióta, szexista bunkónak lenni a "legjobb barátnak". Nagyon elcsépelt, ráadásul idegesítõ. A közönséges, durva, ízléstelen "poénjai" nem tettek hozzá a filmhez, számomra inkább elvettek az értékébõl. Ezt leszámítva tetszett, és bár ez közhely, de elgondolkodtató alkotás.
8/10
Hippiusz 2012 nov. 03. - 12:55:43 8/10
10/8 nálam a film, Anna Kendrick és Joseph Gordon-Levitt miatt is érdemes megnézni, nagy színészek lesznek pár éven belül, ha még nem azok. Nem vígjáték, de rengeteg humorban átadott társadalomkritika van benne, ez az amerikaiakra jellemzõ "keep smiling" (felületes kapcsolatok, kötelezõ laza/áloptimista/felületes õszintétlenség, naponta 10szer megkérdezik, hogy "hi how are you", de megsérted õket, ha õszintén elmondod, hogy vannak problémáid, mert az nem tartozik rájuk "ohh come on").
Spoiler
Tele van a film olyan jelenekkel, amikbõl abszolut ez jön le, az embert még halálán sem tisztelik meg az õszinteséggel (pl a kínos céges búcsubuli, barátnõje, de még a legjobb barátja is a szokásos kötelezõ "basszunk be és dugjunk" címû bullshitet tolja ), ugyanakkor csomó mindenbõl az is kiderül, hogy ezek az emberek azért tényleg törõdnek vele (anyja végén elmeséli, mennyire segíteni akar, haverja titokban könyvet olvas róla, hogy lehetne neki legjobban segíteni), tehát a szándék megvan, csak valahogy mégsem tudnak kilépni a szokásos, társadalomban megszokott, kötelezõ szerepektõl.
r0t0 2012 okt. 07. - 13:23:20 Előzmény Djourou20
18 évesen "életem legrosszabb filmje" jelzõvel dobálózni nem tûnik túl hitelesnek. :)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu