Firecracker

Bakancslistához adom
amerikai thriller, 2004

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
eucrow 2009 febr. 05. - 16:57:17 10/10 Előzmény Mélaszundi
Olyasmi, mint egy Lynch-film, kellõen szürreális (egyik része egy freak-showban játszódik), a rendezõ néhány dolgot homályosan hagyott, lehet teóriákat gyártani. Aki többször is képes végignézni a Mulholland Drive-ot,(mint például én) annak szerintem a Firecracker is tetszeni fog.
Két szálon játszódik. A fekete-fehér a valóság, a színes a szürreális, a valóságra tükrözött világ. A kisvárosi milliõ eszembe juttatta még Coenék Az ember, aki ott sem volt c. alkotását.
A történet a White családról szól. Az anya fanatikusan vallásos, az apa vegetáló félhalott. A kisebbik fiút állandó rettegésben tartja durva bátyja (természetesen Mike Patton). A színes világban Mike Patton egy freak-show igazgatója, itt az énekesnõt - az eredetileg anyát játszó Karen Blacket- terrorizálja. Az alaptörténet állítólag megtörtént eseményen alapul, családon belüli erõszakot mond el.
Szerintem simán lehetne belõle kultfilm, akadnak benn eredeti megoldások, például a szárítóköteles, a kameramozgás is ötletes. Mike Patton miatt néztem meg, eszméletlen, amit mûvel. Már a Faith No More-os videókban is jó színésznek tûnt, fõleg, amikor újrajátszotta a Vertigot. Bátor húzás volt elsõre -és ha jól tudom, utolsóra, mert nem akar többet filmezni- egy ilyen negatív figurát bevállalni. Hihetetlenül jellegzetes a beszédhangja, mondjuk, nem csoda, hiszen zeneileg õstehetség. Amúgy eredetileg Denis Hopper kapta volna a szerepet- még egy Lynch-párhuzam.
Semmi esélyt nem látok arra, hogy itthon akár dvd-n bemutassák, úgy tûnik, még az USA-ban is csak filmfesztiválokon vetítették.
Mélaszundi 2008 jún. 15. - 17:45:30
Nem tud valaki valamit errõl a filmrõl?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu