Fiú a Marsról

Bakancslistához adom
Martian Child
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 106 perc, 2007

Értékelés:

127 szavazatból
Szerinted?

David a közelmúltban vesztette el a feleségét. A megözvegyült, magányos sci-fi író örökbe fogad egy kisfiút. Szerinte Dennis különleges képzelőerővel van megáldva, ugyanis azt állítja, hogy a Marsról jött. A gyereknevelés során az újdonsült apuka nem várt nehézségekkel találja magát szembe. Szerencsére a nővérére, Lizre, valamint a barátnőjére, Harlee-re mindig számíthat. Ám amikor egyre több különös dolog történik Dennis körül, David kénytelen elgondolkodni azon, hogy a fiú talán mégis igazat mondott. Vannak gyerekek, akik meleg, családi otthonban élnek, szüleikkel-testvéreikkel és vannak olyanok, akik gyermekotthonban, anya-apa nélkül. Dennis, a fiú, aki a Marsról jött, egy ilyen kis árva, különleges képességekkel megáldva. Végy egy magányos sc-fi írót és egy magányos kisfiút. Ez már elég ahhoz, hogy a film mindenki szívét megdobogtassa. A történet egyszerű és nagyszerű.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
pihes 2022 máj. 26. - 14:29:22 6/10
6/10
8/10
Cody,A Robotok Ásza 2021 jan. 05. - 22:01:22 8/10
Meg néztem a filmet és nekem tetszettt annyira nem mint a cody robosapien de tényleg jól lett meg csinálva 10/8
ondok 2017 okt. 04. - 22:08:20
Ritka gyenge limonádé,szörnyen idegesítõ film,és ha szabad kérdeni a kisfiú miért volt kirúzsozva?A nélkülis egyx borzalmas unalmas giccs.2/10.
7/10
gregga 2017 okt. 04. - 01:21:01 7/10
Amanda Peet nagyon bájos ebben. Gyerekkel nézõs "családi" drámának nem rossz, de ennél többet ne várjunk tõle.
proklima 2015 júl. 22. - 08:51:15 Előzmény gandalfi
Ez egy nagyon jó film!
Nem csak a mostani gyerekekre, hanem ránk is értelmezhetõ, hiszen mikor "megérkeztünk" a Földre, mi is olyanok voltunk, mint akik a tágas Univerzumból jöttek és felfedezik azt
A 10-es skálán 10 pont (ts:10).
locsmándi39 2015 júl. 18. - 13:29:34
K-pax újratöltve, de egyébként aranyos kis film.
(A K-pax pedig Kis Herceg újratöltve)
10/10
gandalfi 2014 ápr. 19. - 03:21:53 10/10
kis kiegészítés a kis kölyökhöz(KICSIT SPOILER), hogy az Aspeger-szindróma/enyhe autizmus tüneteit produkálja lényegében: a magas intelligencia és tudományos érdeklõdés, a fényérzékenység, az egyféle kajához ragaszkodás, a gyûjtögetés, fotózás, fokozott szociális érzékenység (szülõk elvesztése neki még nagyobb trauma!), ismeretlen szavak ismételgetése illetve a szó szerinti visszamondása annak, amit David mondott neki, no meg a "különlegesség", hogy kilóg a többiek közül úgy ahogy van mind tünetek amik megvannak nála. Csak tipp, de ha a film keretein belül maradunk akkor lehet, hogy épp azért hagyták el a szülei, hiszen egy ilyen gyerek nagyobb figyelmet és speciális törõdést igényel (pláne ha egyedülálló volt a szülõ). És valószínûleg David is Aspergeres lehetett gyerekkorában, a sci-fi érdeklõdés konkrétan egy tünet minden pszichológia tankönyvben, de egy lánytestvér általában sokat javít a helyzeten
far vik 2012 nov. 02. - 22:11:52
Az járt a fejemben, hogy ez a "BELSÕ BOLYGÓ" filmnek a párdarabja kisfiúval... Amúgy a SPOILER cukros jelenet: hölgyeim/uraim, hát szín szerint más ízesítésû cukrok ugye vannak! piros - málnás, narancs - narancs, sárga -citrom... azért logikusan gondolkodásért nem kell a Marsig mennni... :) SPOILER VÉGE

jó volt a film, ez a lényeg
-greghouse- 2012 nov. 02. - 14:42:28
Ha másért nem, a két Cusack testvérért is megnézem, külön külön is kedvelem õket (Joan megkaphatta volna azt az
Oscart a Working Girl titkárnõjéért, amiért jelölték..."Coffee, tea, or me?"...:-)), összesen négyen vannak a Cusack testvérek, mind a négy színész, bár csak az itt szereplõ kettõ lett igazán ismert.
mioka1 2012 nov. 02. - 08:43:34
biztos, mert ez nem derül ki belõle:) kíváncsian várom akkor:)
szinhazimado 2012 jún. 18. - 19:25:21
Kedves kis történet, jó film. Ajánlom!
6/10
Ze74 2012 jan. 01. - 15:25:41 6/10
Már én is kezdtem elhinni,hogy nem a földrõl származik a fiú.
Jó film,mondjuk nekem Cusack filmjei mindig tetszenek.(...de a legjobb a Pop csajok......ezt nem tudom megunni!)
Micorgó 2010 márc. 26. - 14:26:05
2 tesó együtt játszik :)
Vágyvillamosa 2010 márc. 03. - 17:36:19
Egy "kissé" K-PAX koppintás, de jó koppintás, úgyhogy nem haragszunk meg érte. :)
marie1 2010 márc. 01. - 09:11:25 Előzmény manócska
spoiler

Igazából fogalmam sincs, hogy csinálta a kisfiú, hogy érezte a színeket. Talán tényleg kukucskált. :-) De annál sokkal valószínûbbnek tartom - persze némi spirituális áthallással -, hogy ha nagyon benne élünk egy másik világban, a bal helyett a jobb agyféltekénkre koncentrálunk, akkor olyasmire képes bármely ember, amit a nyugati civilizáció csodának vél, de valójában létezõ dolog lehet. Hiszen nem csak az létezhet, amit látunk, erre számos példa van. De mivel a mi társadalmunk rohanás- és matéria központú, ezért nem használjuk azokat a képességeinket, amelyek mélyebben megértetnék velünk a világot. Ez persze csak egy teória. :-)
10/10
Máté Hajni 2010 febr. 23. - 09:09:43 10/10
Hát én nem régen láttam a filmet, a de a szívem az teljesen összeszorult alatta. Nagyon megható film volt, az tényleg nagyon szívszorító volt, ez az "el fogok szállni". De szerintem nem is az, hogy várta vissza az igazi szüleit. Félt, hogy amint közel kerül valakihez, õ is el fog szállni, családra vágyott, de nem mert, mivel azt tapasztalta, hogy az emberek eltûnnek. És a végén nehezen is de elfogadta, hogy van aki nem hagyja el és szereti õt és õ is szeretheti viszont. De hogy ez igaz történet. A dvd-n megszólal az igazi fiú (már felnõtt lett ) és az igazi apa is. Bobby Coleman nagyon ügyesen alakította Dennis szerepét. Na azért persze John Cusack is jót alakított.
manócska 2010 febr. 13. - 01:28:15
*******spoiler
De azt mégis hogy csinálta, hogy "érezte" (ízlelte) a színeket? (mikor a pasi, David M&M's-szel etette) - csak jól találgatott, vagy mégis kukucskált? És miért pont a kéket nem tudta ízlelni? :-)
******spoiler ends
manócska 2010 febr. 02. - 01:12:19 Előzmény marie1
Hát az biztos. Fõleg, hogy szegény Dennis olyan kis érzékeny lelkû kigyerek volt. Szerintem a gyerekek különbözõek, mindenki másképp reagál...úgy közelrõl mondjuk nem találkoztam mindkét szülõje által elhagyott gyerekkel, csak oylannal, akit az anyukája hagyott el...õk "csak" simán frusztráltak és hisztisek voltak, igaz, valamivel kisebbek is voltak a filmbéli Dennisnél.
Hát igen, valószínû a film végéig várta vissza a szüleit, de a végére csak belenyugodott, hogy nem jönnek vissza érte és így elfogadta a sci-fi író pasit új apukának.
Júj, de ez az "el fogok szállni"- dolog oylan szívszorító volt. :-(
"Történt már ilyen?" "Igen... Egy másik apával és anyával." :-(
marie1 2010 jan. 31. - 23:15:30 Előzmény manócska
Szerintem tökéletesen elég egy ilyen fantáziavilág kialakításához az a tény, ha egy kisgyereket elhagynak a szülei. Ezért akart Õ is elrepülni a Marsra, és végül azt várta, hogy a Mars-béliek eljönnek érte. Vagyis várta -szerintem-, hogy a szülei eljönnek érte. Szerette az írót, a nevelõapját, de sosem tudta feldolgozni, hogyan is hagyhatták el õt.Valahol lelke mélyén a saját szüleit várta... Attól, hogy elhagyták, Õ magát értéktelennek, hibásnak érezte.
manócska 2010 jan. 27. - 18:27:40
Tényleg nagyon aranyos film...édes az a kiskölyök. Hát igen, nálam is volt némi sírás-rívás a végénél. De akkor most mi is volt a gyerek baja pontosan?
SPOILER ....a szövegbõl úgy vettem ki, "csak" elhagyták õt a szülei, mikor kisebb volt (de egyéb abúzus vagy ilyesmi nem érte)...vagy volt valami más baj is, ami érhette õt? SPOILER VÉGE
Nem mintha ennyi nem lenne elég a lelki sérültséghez, az efféle "marslakó vagyok" dolgokba meneküléshez, fõleg, ha iylen kis érzékeny lelkû a gyerek, mint a filmbéli Dennis, de én valami extrábbra tippeltem volna. (Igazából abszolút érthetõ reakció az õt értekre és arra a folytonos kérdésre, miért történt, ami történt, illetve valamiféle megoldás-feloldás arra a rossz érzésre, melyben a gyerek feltehetõen magát okolta az õt értekért, önmagában kereste a hibát.) Mindenesetre elég jó fantáziával volt megáldva a gyerek és elég jó technikai érzéke is volt, hogy iylen részletesen kidolgozta ezt a marsról jöttem dolgot. Hogy a sci-fi író pasi (aki ebbõl következõen gondolom, valamennyire szintén ért az ilyesmihez) is kezdte bevenni a gyerek meséjét. :-) Szóval szép film valóban. Megható.
SPOILER És a végére a szõrösszívû kiadósnõ is hogy meglágyult. :-) SPOLIER ENDS
Összes hozzászólás