Fiúk Jerseyből

Bakancslistához adom
Jersey Boys
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai musical, 134 perc, 2014

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

A hatvanas évek egyik legendás zenekara volt a tengerentúlon a The Four Seasons. A négyfős fiúcsapat népszerűségét még a Beatles és a The Beach Boys sem tudta kikezdeni. Történetük a megszokott módon kezdődött, a négy, New Jersey szegényebb negyedében élő fiatalember zenei karrierről álmodozott. Frank Valli vezetésével megalakították a The Four Seasont. Egy generáció példaképeivé váltak, sikereiket és kudarcaikat olyan slágerek kísérik, mint a Sherry", a Big girls don't cry, és a Bye Bye baby.

Stáblista:

Szereplők

Frankie Valli
Angelo 'Gyp' DeCarlo
Francine Valli
Bob Gaudio
Tommy Devito
Mary Rinaldi

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
doktormacko1 2016 máj. 01. - 21:13:29 7/10
7 / 10 Nekem nosztalgikus gondolatokat ébresztett.
Nagy1A 2015 szept. 10. - 13:16:09 Előzmény James Uram Benson Madame
Érdekes, amit írsz! Tényleg érthetetlen az ember számára, hogy ez a vinnyogós, herélt hangú zene, miért lett annyira sikeres, annak idején nekem is fel volt véve az összes slágerük és hallgattuk is rendesen, de sohasem ez volt az elsõ számú kedvenc, úgy mint amerikában. Hogy mennyire nagy hatással voltak a kortárs zenére, azt csak késõbb tudtam meg, mert a Beach Boys, egy - az egyben másolta õket, egy kis szörfös beütéssel, azután a Rubettes Poul da Vincivel, majd a legnagyobb másoló nyávogó, aki lekörözte a tanárt, a Bee Gees! Mindegyikük elmondta, hogy a Four Seasons volt a példakép. Hogy C.E. mit látott bennük, amiért megfilmesítette õket nemtom. Majd megnézem.
James Uram Benson Madame 2015 jan. 03. - 22:30:13 Előzmény Aszpirin
SPOILER

Nem feltétlenül értek egyet, mert számomra a film nézése közben derült ki, hogy az összes számot ismerem es világ életemben utaltam ezt a felvállaltan nyálas zenét, megis nagyon tetszett. Lehet hogy a maffiafilmes hangulat es a korkep miatt is (Joe Pesci rules ugye). Persze elnagyolt ez is, de jól mutatja hogy mûködik a zeneipar es erénye a konfliktusok kendõzetlen bemutatása. A rendezõi cameo pedig a legjobbkor érkezik :)
Az pedig külön zseniális, hogy Valli a mai napig nyomja az ipart, abban pedig szinte biztos vagyok, hogy nagy haverok Clinttel ezer éve.
6/10
Aszpirin 2014 dec. 06. - 21:53:33 6/10
Clint Eastwood-nak biztosan nagyon tetszik a The Four Seasons zenéje, vagy nagyon meghatotta a Broadway-darab sikere... számomra viszont ez a leglaposabb alkotása. Kicsit csalódott vagyok, mert a eddig Mester szinte minden filmjét a rajongásig imádtam. A Jersey Boys viszont szerintem eléggé felejthetõ alkotás.

A film maga egy tisztességes munka, a fõszereplõk egész jól játszanak, fõleg a Frankie Valli-t alakító színész remekel.

A gond ezekkel a filmekkel, amelyek zenei ikonok életpályáját mutatják be, hogy a legtöbbjük eléggé egy kaptafára készül... ezeket akkor lehet igazán élvezni, ha magát a zenét szereti az ember. A Four Seasons zenéje viszont nem az én világom... az én ízlésemtõl mondhatni meglehetõsen messze áll ez a férfinyivákolás a maga rémbanális szerelmes szövegeivel és kiszámíthatóan unalmas négynegyedes ritmikájával. A filmtõl mégis sokat vártam, mert Clint Eastwood rendezte, és õt bizony rendezõként nagyra tartom. Ha már zenés filmet akart csinálni, választhatott volna msgának egy igazán karakteres sztárt életpálya-megfilmesítéshez (pl Ozzyt ;-)), akkor lett volna esélye olyan jól sikerült filmre, mint pl. a Ray, vagy a Johhny Cash, vagy akár a Boy George életmûvét bemutató filmek... De ezek a Four Seasons-ék véleményem szerint eléggé szürke karakterek voltak a valóságban is.... no mindegy.

Ami a fényképezést illeti... szép, megkapó... kár, hogy a színvilága eléggé sztereotíp. De azért nagyon profi munka.

Clint Eastwood összehozta rendezõi pályafutása eddigi leggyengébb filmjét. Egyet a zenés tucatfilmek közül. Egyszer azért érdemes megnézni, és ki tudja... ha szeteted ezt a fajta zenét, akkor talán ezt a filmet is imádni fogod, mert zene az van bõven benne.

Számomra nagy jóindulattal 6/10
somersby 2014 máj. 07. - 22:51:59
Habár Piszkos Harry is átcsusszant néha az élet szentimentálisabb oldalára, sokan meghökkentek a hírre, hogy Clint Eastwood egy Broadway-musicalbõl készít filmet. Pedig van benne ráció, a számtalan örökzöldet magáénak tudható Frankie Valli and the Four Seasons történetét feldolgozó Jersey Boys nem csak egy többszörös díjnyertes darab volt, de az egész világon hatalmas sikert aratott. A kétkedõk most már bele is pillanthatnak a nyáron érkezõ alkotásba, hogy aztán jobb belátásra térjenek.
A történet tehát a Frankie Valli and the Four Seasons együttesrõl szó, akik olyan közkedvelt dalokat adtak az emberiségnek, mint az Oh What A Night, A Rag Doll vagy a Big Girls Don’t Cry.

Official Trailer [HD] - http://www.youtube.com/watch?v=DbURfiUWVtg