Flashback

Bakancslistához adom
The Education of Fredrick Fitzell
15 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai misztikus thriller, filmdráma, 97 perc, 2020

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Fred (Dylan O'Brien) egy átlagos pasi, aki harminc felé közeledve egzisztenciális válságot él át, amikor ráébred, itt az idő, hogy végleg belépjen a felnőttkorba. Vajon végleg elkötelezze magát barátnője mellett? Folytassa tovább pályafutását a vállalatnál, és engedje el az álmát, hogy művész legyen? Miután véletlenül összetalálkozik egy férfival, akire fiatalkorából szinte már nem is emlékezett, szó szerint és metaforikus értelemben véve is utazást tesz a múltjába. Lassan kibontakozik egy hosszú ideig eltemetett rejtély egy eltűnt lányról, egy Mercury nevű drogról és egy félelmetes teremtményről, amely felnőttkoráig követte őt ... Ahogy a múlt, a jelen és a jövő összetalálkozik, Fred ráébred, hogy milyen lehetséges életutak közül választhat - de vajon melyiket válassza?

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Zahire 2022 febr. 21. - 16:07:20
Mit is mondjak ? Összességében nem az a kimondottan szórakoztató film, külön - külön egy - egy részecske ...talán...
6/10
Sátánistapistaapápista 2022 febr. 01. - 23:47:29 6/10
Spoilert nyomokban tartalmazhat! Valóban,ez nem az a kimondottan szórakoztató,kellemes kikapcsolódást nyújtó film,hanem egy kaotikus,pszichedélikus,összevissza ugráló patchwork,amelyben több élet lehetőségének a potenciálját próbálták az alkotók mozivászonra álmodni. Mondanivalóját tekintve talán a döntések fontosságáról szól,de sokkal inkább a döntések fontosságának az illuzórikus voltáról,hiszen világosan nem derült ki (legalábbis a számomra),hogy melyik sorsvonal valósult meg és melyik lett az egyetlen realitás. Csak és kizárólag az elvont filmek és filozófiai gondolatok szerelmeseinek ajánlható,mert aki nem fogékony a lét szubtilisebb szubsztanciáira,annak a számára ez egy katyvasz lesz. Bár végülis tényleg az. A szinészek nem rosszak,egészen életszerű figurák. Azaz egészen életszerű figurák lennének,csakhogy mindent elmos a filmben ez a hallucinációs kavalkád. Kb 6/10,némi jóindulattal.
JonathanSeagull 2022 jan. 31. - 17:26:48
Rossz ötlet volt megnézni. Teljes időpocsékolás. Zavaros, nyomasztó, mindenféle katarzis, tanulság vagy értelem nélkül. Inkább aludtam volna...