Floridai álom

Bakancslistához adom
The Florida Project
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai dráma, 111 perc, 2017

Értékelés:

83 szavazatból
Szerinted?

A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Minden igényt kielégítő hotelek, pazar vidámparkok és éjszakai bárok tarkítják, ahol minden turista szívesen költi el megtakarításait. Pár lépésre a mesébe illő üdülőkomplexumoktól azonban más világ rejtőzik. Moonee és hat éves cserfes barátai a turistaparadicsom árnyékában töltik a nyári szünidejüket, amit csodákkal és lehetőségekkel teli kalandként élnek meg, míg a körülöttük lévő felnőttek a mindennapi élet nehézségeivel birkóznak.
Bemutató dátuma: 2018. január 18. Forgalmazó: ADS Service Kft.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Edmond Dantes 2020 aug. 07. - 10:38:00
Az itteni, többnyire lesújtó vélemények beírói és port.hu azt az apróságot (?) nem vették észre, hogy a főszereplő nem bizonyos Luke Broughton (az meg ki?), aki mellesleg férfi és ilyen nevű nem is játszik a filmben, hanem Bria Vinaite litván színésznő. A film sajnos nekem sem tetszett a várthoz képest, mivel csupán egyetlen reménytelen és kiúttalan élethelyzetet mutat be szűk két órában, inkább európaiasan dokumentarista jellegű semmint igazi játékfilm. Hangsúlyosan látjuk a Disneylandet, harsány, színes világát reklámozó plakátokat és az azok tőszomszédságában lévő lepukkadt motelt, lakóinak sivár életét, az elhagyott, romos viskókat és a két világ közötti mély szakadékot, de ez kevés. Mindenesetre felhívnám azok figyelmét, akik szerint "ott" csak hollywoodi giccset, nyáltengert, szirupos amerikai propagandát stb. tudnak csinálni. Itt van egy kritikus szemléletű, de szenvtelen, nem kioktató, csak bemutató "igazi" amerikai társadalomrajz, tessék fogyasztani! Megjegyzem: IMDb-n 7,6-on áll...
2/10
Clarisse 2019 aug. 18. - 14:58:59 2/10
Csehov reinkarnálódott és most filmeket készít... sajnos nagy csalódás volt ez a film, pedig mindenhol ódákat zengtek róla. Egyszerűen nem szólt semmiről, nem történt benne semmi, csak annyi , mint egy sima szegényekről szóló dokumentumfilmben. Igen, ez az élet... igen, sokan így élnek... meglepetés! Amikor a gazdag, sznob filmkritikusok végre először életükben meglátják, hogy hogy élnek a szegények és ez akkora hatással van rájuk, hogy lemennek hídba.... egy nagy nulla volt!
1/10
NADAL14 2019 máj. 26. - 18:43:43 1/10
Juj ez nagyon rossz volt:(
6/10
The Cortez 2019 márc. 10. - 16:20:23 6/10
Ez a szociodráma Florida sötét oldalát, a white trash-kultúrát, a kurva anya jelenséget, valamint az összes embert alanyi jogon megillető gyerekvállalás problémáját mutatja be, méghozzá reálisan és őszintén. A gyerekek persze idegesítőek meg hihetetlenül pofátlanok benne, de hát mégis mit lehetne tőlük várni, ha a fos családi hátterüket megteremtő szüleik sem különbek?
A történet főellensége egy Halley nevezetű, primitív lumpenproli, kinek áldozatai közé tartozik a film főhősének számító lánya, illetve a valóban megmentőként viselkedő gondnok is, aki mindig, minden helyzetben a nősténydisznó megmentésére siet.
A katartikus lezárás happy endként is felfogható. Az ilyen sztoriknak a Valóságban ugyanígy kéne végződniük!
mushi 2019 jan. 08. - 17:17:03
A trailer után alig vártam, hogy megnézhessem, hát eljött a nap, de kár is volt...
Nem hozta el azt a várt élményt, sőt. Nem a hollywood-i szirupos "mindenjólesz"-t reméltem tőle, de még így is unalmas, nem tudsz szimpatizálni a főszereplővel, se a gyerekekkel. Többen leírták a gondolataimat, főleg az utolsó hozzászóló. Nem értem a sok felhajtást körülötte én sem.

**spoiler lehetséges**
1. attól még, mert ilyen helyen kényszerül lenni, van normális kiút is (lásd a barátnő, aki dolgozik rendesen), plusz mutathatna értelmes példát a gyerekének. Nem kell hozzá sok, hogy ne azt lássa otthon, ha csalsz, ribiskedsz, visszapofázol, azzal jutsz bármire is.
2. az értelmetlen, prosztó viselkedés minden, csak nem vicces, nem szül együttérzést, sőt. A gyermeki csínytevés meg nálunk anno nem a gyújtogatást meg más leköpködését vagy lek*rvázását jelentette. Ellenszenves volt szinte az egész.
4/10
Dormas 2019 jan. 07. - 08:33:18 4/10
Nem értem a hypolást a film körül. Azért, mert szegény valaki, még megpróbálhatnál normálisan nevelni a gyerekét. Nagyon idegesítő volt. Egyedül Dafoe alakítása értékelhető, a többi egy nagy katyvasz.
10/10
cybelle 2019 jan. 01. - 18:16:38 10/10
Társadalomkritika a film ,amelyben ellophatják generációk jövőjét.Gyakorlatilag ez egy kasztrendszer,ahonnan nagyon nehéz kikerülni.Fájdalmasan aktuális innen Magyarországról nézve.9/10
1/10
balojazz 2018 dec. 31. - 01:49:35 1/10
Rossz film, mert unalmas. Ha komolyan veszem az ábrázolt emberi sorsokat, akkor csak szimplán blöe, mert ennyire, egy egész estés programra, nem érdekelnek ezek a sorsok. Ha meg mint filmet (dramaturgiát, kamerakezelést, szüzsét stb.) tekintem, akkor meg olyan semmilyen. A kritikusok kiemelik a nagyon vicces gyerekeket, de hát 4-5 db mosolynál több nem jött ki az arcunkból fejenként. Teljesen hazug kritikákat írtak róla. Van egy jó tesztem, hogy a film tényleg szar vagy csak túl sok filmet láttam már: elképzelem, hogy milyen lenne 6-10 évesen látni, amikor még minden varázslatos és hangsúlyos, meg milyen lenne 15-18 évesen, amikor már mindent értesz, de még óriási hatása van rád minden jelenetnek. Ezek a korábbi énjeim sem élvezték a filmet. (A 6-10 évest mondjuk egy Star Wars köti le, a 15-18 évest meg egy Veszedelmes viszonyok, egy Ponyvaregény, egy 1996-os Rómeó és Júlia, egy 12 majom vagy A halászkirály legendája stb.) És ha ezek az énjeim sem élvezik, akkor szar. És akkor már csak a filmnyelv marad, a stílus, a műfaji nyalánkságok, bravúrok, de sajnos itt sem láttam semmi rendkívülit, habár az eszköztelenséget szeretem (nincs zenei aláfestés, hatásvadász közeliek stb.). De lehet ezt úgy csinálni, mint mondjuk A keselyű 3 napja első negyedében, amikor a telexek, fénymásolók és szalagos meghajtók hangjára történnek a gyilkosságok és azok felfedezése is, de közben érdekes dolgokat látsz, és pont arra figyelsz, mert nincs zongora vagy nagyzenekar. És itt meg lehet egy kislány fürdés közbeni játékát 2-3 alkalommal végignézni, ami kicsit sem érdekes, még úgy sem, hogy tudod, mi történik odakint, amit tényleg jobb nem látni, mert az szintén érdektelen és közönséges. Szóval kevés és gyenge, de túl hosszú is.
Frikando 2018 dec. 31. - 00:17:35
Pompás moziélmény? Életigenlő csoda? Mik ezek a cimkék a plakátjain, mekkora átvágás! Ez a magyar cigánysorokon is leforgatható nyomorfilm, mégis kinek pompás? Neveletlen gyerekek szajháznak le random népeket, anyjuk jeleneteket rendez, mindenhol csal, erőszakos, kuncsaftjait kurvaként meglopja, megy a kukizás, a gyerek meg ott van egy ajtónyira. Akinek ez pompás, váltsa ki az állandó lakcímet vmelyik faluszéli utcára, vegyüljön a romák közé, vagy a közé a párszázezer magyar közé, akik már úgy élnek, mint ők!
1/10
NADAL14 2018 dec. 29. - 17:56:22 1/10
Borzalmasan rossz film ,végig szenvedtem de nagy hiba volt!
Fecni007 2018 dec. 28. - 22:14:53
Abszolút hiteles és hihető benne minden. És ahogyan a végén megszólal a zene, és a gyerekek a maguk módján "oldják meg" a helyzetet... az torokszorító.
9/10
Wolfi81 2018 okt. 15. - 11:17:29 9/10
Kicsit kettőség van bennem. Egy anya mindent megad a gyerekének, hogy boldog legyen. De nem mindegy, hogy hogyan. Sajnáltam a szereplőket, még a gondnokot is... Kicsit felkavaró film, főleg az utolsó fél óra... De nem csak a gyerekek, mi felnőttek is sokszor (mindig) elmenekülnénk egy szép, csodás álomunkba... jelen esetben egy Disneyland is megteszi, ahol BOLDOGSÁG van... 9/10
3/10
frickerek 2018 szept. 25. - 14:35:53 3/10
Céltalan nihil élet bemutatása egy céltalan, nihil filmben. Indokolatlan felhajtás van körülötte, lassú, vontatott, értelmetlen.
Gugga 2018 aug. 30. - 19:43:12
Arra gondoltam milyen jó is lesz a kislánynak emlékezni arra a sok vidám dologra és együtt töltött időre az anyukájával.A film végét nem számítva. Vajon melyik jobb a gyereknek, a filmbéli gyerekként vagy egy olyan anyával aki éjjel nappal robotol hogy jobb anyagi helyzetük legyen,cserébe szinte nem is tölt időt együtt a gyermekével, sosem játszik, bohóckodik együtt vele.Én az előbbit választanám.
Hasonló gondolatokat boncolgat a The Glass Castle ( Az üvegpalota ) című film is.
8/10
Rotovics Kázmér 2018 máj. 20. - 07:53:12 8/10
Az én kommentemmel együtt már nagyjából kigördülnek az oldalról az ostobák, és csk az értelmes kommentek maradnak. Olvasgassátok vissza őket, amíg így van.... :)
Nekem, mint fejlett szociális érzékkel rendelkező embernek szintén nagyon szomorú film volt. De nagyon ajánlom!
9/10
alien1976 2018 máj. 14. - 17:40:48 9/10
Szomorú érzéseket táplált bennem ami film, ami nem csak a végéig tartott ki. Utána is bennem maradt. Ha pedig nem popcorn, látványos filmről beszélünk, akkor nagyon fontos, és egyben jó is ha a filmben vannak érzelmek, tud adni érzelmeket, megtudja fogni az ember lelkét, és tud hatni az ember érzéseire. engem teljesen elkapott. Sajnáltam a gyermeket, s drukkoltam, hogy ez az élet jó irányba menjen, forduljon a számára. Ez a történet szerintem bárhol megtörténhet. Végig lekötött, érdekes volt. A színészek játéka nagyon tetszett, teljesen visszaadták, bemutatták ezeket az embereket, s életüket, szenvedésüket, s próbálgatásaikat, hogy kikerüljenek ebből az élethelyzetből.
6/10
pihes 2018 máj. 07. - 14:10:11 6/10
Szomorú életkép, de van ahol így zajlik az élet. Szegény gyerekek...

6/10
k11zoltan 2018 febr. 26. - 23:39:37
Willem Dafoe munkáját csináltam egy évig Angliában.

A film egyébként nem tetszett. Vagyis inkább ezek a társadalom alja figurák.
A gyerekek is idegesítõek voltak. A végén egy aligátor bekaphatta volna a kislányt. :D
igric67 2018 febr. 01. - 14:45:14
Ez egy nagyon szerethetõ film.Én személy szerint 24 évesen a 90-s évek elején friss teljesen másirányú diplomával hirtelen felindulásból elmentem nevelõotthonba dolgozni.Bár az elsõ két hét után majdnem feladtam,de végül nem megszöktem,hanem megszoktam.Öt évet húztam le,és utána mentem visza az eredeti szakmámba.Egyáltalán nem bántam meg,sõt ez kovácsolt zöldfülübõl emberré.Ezeknek az éveknek a hangulata köszönt most vissza a film alatt.Van úgy,hogy az embernek kész életsrtatégiái vannak,összerakott magában egy komplett világnézeti rendet,és itt a dzsumbujban ez másodpercek alatt szétfújodik,használhatatlan.És a \"kitaszitottaknak\" van igazuk a maguk szemszögéböl.Ha ezt sikerül elfogadni,ha meg tudsz szabaduni,az elõfelvetéseidtõl,ha tudsz nyitott szemmel járni,a jelen tulélésére koncentrálva együtt lélegezni,akkor hihetetlen mennyiségû érzelmet kapsz cserébe.Igazi emberi,öszinte ,korlátokat áttörõ emberi érzelmeket.Erõs érzelmeket.Ez az ami,kéne ha, volna,ha volna a boltba,de nem kapható és nincs,nincs,nincs...Hulámvasút ez,de én anno boldogan választottam a \"sikitást\" az alföldi konszolidált zötykölõdéssel szemben.
És ilyen értelemben mindegy,hogy betonsziget,vagy kanári-szigetek,ez a világ mindenütt ugyanúgy mûködik.

Nagy érdeme a filmnek a kis költségvetés és a brilliáns amatõr szinészek mellett,hogy a 125. szociodokumentáció helyett egy \"együtsirvaésnevetve\" nagyjátékfilmet hozott létre .

Nem tudom a megoldást a helyzetre,mint ahogy szerintem senki se,de ha megtanulunk együtt éreznio,az már nagy ajándék a mi életünkre nézvést ios...és ez egy jó üzenet.
A mozi jó,tessék a pénztárakhoz fáradni,amig még lehet.
És
medvegyev 2018 jan. 27. - 19:36:09 Előzmény bb2626
ez a kettõ hogy jön össze?:)

"Az amerikai lét céltalanságát céltalanul bemutató film."

"Magyarországon szinte bármelyik lakótelepen találkozhatunk hasonló jelenetekkel, kérdésekkel."

ha máshol (mindenhol) lehet ilyesmivel találkozni, akkor nem az amerikai életet mutatja be. az életet. vagy egy életet. pár életet.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu