Focus - A látszat csal

Bakancslistához adom
Focus
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi-vígjáték, 105 perc, 2015

Értékelés:

239 szavazatból
Szerinted?

A mesternek tanítvány kell. Nicky (Will Smith) szélhámosok között nőtt fel, és a szélhámosok királya lett: de ő is utódra, vagy legalább egy tanítványra vágyik. A szárnyai alá vett ifjú csaló (Margot Robbie) igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos - lebukás lehet a vége. Amikor néhány év múlva találkoznak, már egyforma esélyekkel indulnak életük nagy fogásáért: egy spanyol aranyifjút (Rodrigo Santoro) próbálnak kiforgatni a vagyonából. Ám a szakma és az érzelmeik végleg összekeverednek, amikor kiderül, hogy más jelentkező is van a pénzre és a csinos szélhámosnő kegyeire is.
Bemutató dátuma: 2015. február 26. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex 2019 márc. 20. - 14:01:03 7/10
Nem először láttam, de valószínűleg utoljára. Handabanda film kezdő és profi szélhámosokról, zsebesekről, kisstílű bűnözőkről. Ne várjunk tőle sokat, de azt a keveset, ami egy ilyen filmtől elvárható toronymagasan hozza. Időtöltésnek jó, a merengjünk a nagy semmiről félálomban műsortól klasszisokkal jobb.
kpeti70 2019 jan. 06. - 15:30:47 Előzmény totesz9
A legutolsó dal a stáblista alatt: "The Windmills of Your Mind"-Ray Conniff and The Singers
kpeti70 2019 jan. 05. - 22:31:44
A legutolsó dal a stáblista alatt:"The Windmills of Your Mind"-Ray Conniff and The Singers
10/10
totesz9 2018 nov. 25. - 09:34:22 10/10
Mi a legutolsó dal a stáblista alatt? A soundtrackben nincs, és sajnos nem tudok annyira angolul, hogy rá tudjak keresni. Köszönöm, ha valki segít!
Amúgy nagyon szeretem ezt a filmet. Számomra elég különös a hangulata, talán a zenék miatt is. Sajnos a végén a fecskendős részt kicsit elrontották, de ez nem tragédia!
mokusho 2018 okt. 07. - 21:39:09 Előzmény newmoonlight
Will Smith -akiről nem vagyok nagy véleménnyel - sztár. Az USA-ban főleg, de ahol vetítették MIB filmeket, a Függetlenség ott is. Margot Robbie még nem az. Itt ő kapaszkodik Will Smith szekerére
biffco 2018 okt. 07. - 19:23:19 Előzmény newmoonlight
az ilyen béna hozzászolások a röhejesek csak mondom:D mintha egy feminyista idiota irását olvasnám nem akarod kiadni ez a kiáltványt?:D
newmoonlight 2018 ápr. 25. - 08:59:21
Hihetetlen és hiteltelen minden másodperce. Nem csak a meseszerűen életidegen bűvésztrükkökre gondolok, hanem inkább arra, ahogy egy Margot Robbie-kaliberű bombanő szinte az első pillantásra lángra gyúl egy Will Smith-kaliberű elálló fülű, pampuskaarcú, feka, gettószökevény névtelen nulla iránt. Miért nem mindjárt a félhülye Spongyabob Kockanadrágot castingolták? Röhej.. Egy karikatúra az a fickó. Egy zs-kategóriás fingós-böfögős vígjátékban, susogós selyemgúnyában, kilós trombitaréz fuxokkal a nyakában talán elmegy, de egy romantikus szerepben? Margot Robbie szerelmeként? Ugyan már, ne röhögtessenek...:DDD Miért nem bírtak találni egy esztétikusabb férfi főszereplőt?
técs 2017 dec. 16. - 20:13:36
ha elolvastad volna a tartalmat, rájöttél volna mi a válasz arra amit kérdezel...
A szárnyai alá vett ifjú csaló (Margot Robbie) igazi tehetség, mégis bajt okoz: a mester beleszeret. Márpedig ebben a szakmában az ilyesmi tilos - lebukás lehet a vége.
7/10
hsolo 2017 máj. 04. - 11:13:55 7/10
Nézhetõ film, bár van egy két komoly logikai döccenõ benne.

Spoiler

Például a fõhõs miért hagyja el a csajt a film közepénél? Illetve a végén a "menekülésrõl" is megkérdeznék egy orvost is.

Spoiler vége
9/10
sabuki 2016 szept. 21. - 21:57:37 9/10
Nagyon jó film, ajánlom mindenkinek.
4/10
grebel 2016 júl. 17. - 12:52:58 4/10
Kidolgozatlan, logikátlan, olcsó gagyi. Arra tudok gondolni, hogy a szõke csajjal jóba akart lenni Jazzy Jeff :-) és csinált neki valami filmet, amiben fõszereplõ lehet.
Amikor a hotelekben a kuncsaftoktól elcsórt pénztárcákat fejmagasságban dobálgatják egymásnak, és senki nem veszi észre. Egyszer szólna valami befolyásos vendég a tulajnak, és a bevédõ maffia kezüket lábukat eltörné.
2/10
Owl 2016 márc. 20. - 00:42:41 2/10
Egy a sok, minden "klappol - minden passzol" cselekményû, trükkösbûvös szélhámosos film közül. Városrészek dolgoznak a csapatnak, hogy sikerüljön a nagy átverés. Ha szeretjük az irrealitásba forduló (és onnan is induló) mesefilmeket, akkor ezt kell nézni.
6/10
King Diamond 2016 jan. 31. - 19:47:31 6/10
Nem most néztem meg a filmet, hanem vagy két hete, és még eléggé emlékszem azért rá. Egynek elment, a címe alapján nem feltétlenül ilyenre számítottam, inkább bûvésztrükkös filmre (habár ezt is lehet egyfajta ilyennek beállítani). Én nem láttam még a Wall Street farkasát, amit többen is emlegetnek a film kapcsán, de a közeljövõben biztos meg fogom nézni, mert érdekel. A Szemfényvesztõket már láttam, de az emlékeim szerint nem teljesen ilyen volt, ott tényleges bûvésztrükkök voltak, a vége felé több csavarral (ha nem csal a memóriám), viszont annak idén jön a folytatása, ami elõtt fel fogom eleveníteni az elsõ részt is mindenképp. A színészek szerintem jók voltak, Will Smith jól játszotta a karakert, Margot Robbie-tól nem láttam még sok filmet szerintem, de remekül mutatott a képernyõn, gyönyörûen néz ki és remek volt az összhang közte és Smith között a filmben. Nekem a három éves kihagyás után folytatódott történet is tetszett, nem szokványos megoldás, hogy egy film felénél lépnek meg ilyet, elõtte pedig hirtelen olyan dolog történik a cselekményben, amit nem feltétlen lehet sejteni. A vége egy kicsit tényleg csöpögõsre sikeredett, de ez már csak ilyen. A zenéje jó volt és a magyar hangokkal sem volt problémám. Egyszer meg lehet nézni, kicsit jobb, mint egy közepes film.
6/10
3/10
idõjós1010 2016 jan. 08. - 15:36:55 3/10
Hát én ezt harminc perc után kikapcsoltam. Az volt a bajom vele, hogy egész egyszerûen semmi nem kezdett el kirajzolódni, de még utalás szintjén sem, hogy várható volna-e valamiféle különösebb esemény, amin lehet majd egy jót izgulni, vagy ilyesmi. Emberek akik jól élnek, jól néznek ki, boldogok, és van egy érdekes pénzszerzési módjuk, amiben már nincs hova tovább fejlõdniük, mert profik. Még maga a tanonc is az, vagy legalábbis közel áll hozzá. Nem volt motiváció, hogy 30 percnél tovább üljek a tv elõtt. Azt éreztem, hogy itt van egy film, ami nem akar kilyukadni sehova. Gondolom idõvel még történt volna valami említésre méltó, de a kérdés az volt, hogy mikor, és még hány játszi könnyedséggel végrehajtott zsebelést, meg bûbájos romantikus csevegést, és ágyban hempergést kell addig végignéznem. Én is meglepõdtem azon, mennyire lazán, és milyen rengeteg pénzt lehet összeszedni leleménnyel, és biztos kézzel, de ehhez nem kell egy egész estés film Will Smith-el. Kategóriájában a Szemfényvesztõk volt az a film, amit teljes hosszában végignéztem, és ami azért több izgalmat ígért, meg ötletesebb volt ennél sokkal, bár azt sem pontoztam túl, mégis azt mondom mindenkinek, aki még nem ült le ez elé, hogy inkább azt válassza az estére, mert többet ér majd vele.
5/10
M.Zs.F 2015 dec. 20. - 11:09:04 5/10
Hozza amit hoznia kell, kikapcsol arra az idõre amíg nézed de semmi különös. Nem kellett hatalmasat alakítani, alapvetõen jó volt a sztori fordulatos de nem fog 10 év múlva eszembe jutni hogy ahhhh az volt az....

10/5
main 2015 aug. 22. - 11:53:00
Sok lehúzós értékelést, kommentet olvastam itt, úgyhogy nem ültem le túl nagy elvárásokkal a film elé, és jól tettem, ugyanis teljesen élvezhetõ, szórakoztató film volt!
Oké, a világot nem váltja meg, de egyébként simán vállalható, egyszer megnézõs, kikapcsolódós film.
7/10

SPOILER
Egyetlen durva hibát tudok felróni az alkotóknak, a végén azt az érzelmi-picsogós jelenetet az autóban. Senkinek nem tûnt fel a stábból, hogy ha a fõhõst a lövéstõl számított 10 percen belül el kell látni, különben kampec, akkor nem az elõtt kéne érzelmi húrokat pengetni, hogy megmentik az életét, hanem utána?
SPOILER OFF
8/10
h.tibi91 2015 aug. 16. - 15:14:24 8/10
Jó film ez a maga módján. A kisvárosi zsebtolvajból lett kifejlett hálózatot üzemeltetõ manipulátort bemutató filmbõl akár még tanulhatunk is egy kis felületes manipulációt.
Margot Robbie elképesztõen jól néz ki a filmben, és Will Smith alakítása is igazán jól sikerül, a stadioni jelenet egész egyszerûen zseniális. Kicsit a végét sajnálom, mert szerintem lett volna még egy 5 perc a filmben, hogy legyen lezárása is, ne csak a boldogan éltek, míg meg nem haltak effektus.
Esti mozinak vagy délutáni idõtöltésnek mindenképpen megfelel!
8/10
1/10
Findzs 2015 aug. 13. - 21:35:55 1/10
gyenge margot robbie reklámfilm
a filmben számtalanszor elhangzik, hogy ilyen jó nõ meg, hogy dugn*m, stb.
(szerintem egy átlagos nõ a teste kimondottan közepes, arcra közepestõl szebb de semmi extra)

a film is jó pár helyen erõsen sántít

4/10
1/10
neofery76 2015 júl. 22. - 23:24:34 1/10
Sokadszorra koppintott kis fos!!!20 év alattiaknak ajánlom.
1/10
stupek2 2015 júl. 09. - 17:57:54 1/10
Elkezdtem nézni, és végig is akartam nézni, mert jó filmnek indult. De a nyelvezetét nem bírtam hallgatni, ezért kikapcsoltam. Sohasem tudom meg mi lesz a vége, de a dumát sem hallgatom tovább:
Spoiler
-Állati jókat kúrunk Nick-kel.
-Mostantól nem szopatom le, és õ sem engem.
-Na melyikõtök szop le.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu