Foglakozása: Fejvadász

Bakancslistához adom
Wanted: Dead or Alive
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 102 perc, 1987

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Los Angeles egyik mozijában százharmincnyolc ember esik áldozatul egy bombamerényletnek, amelyet a nemzetközileg körözött terrorista, Malak Al Rahim követ el. A Los Angeles-i rendőrség egy McTiege nevű, egykori CIA-ügynök segítségét kéri az ügyben. A nyomozás során McTiege, aki régi ellenfele Malaknak, két terroristát is üldözőbe vesz. Az igazi ellenfele azonban most is Malak, aki a háttérből figyeli a McTiege tevékenységét, és készül a leszámolásra. Hamarosan az is nyilvánvalóvá válik Malak számára, hogy az FBI McTiege-t csaléteknek használja.

Stáblista:

Szereplők

Nick Randall
Malak Al Rahim
Philmore Walker
Danny Quintz

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
nikato jún. 11. 16:25:19 6/10
Szokásos szexi formáját hozta Rutger Hauer, de a film sajnos nagyon unalmas volt!
skeletoncrew 2012 jún. 28. - 13:28:22
Most is az arabok a rosszfiúk és hol van Hauer a tartalomban?
olahmiki1959 2012 jún. 12. - 23:48:42
Nem volt annyira rossz film, ma már persze pörgõsebbre csinálnák. De legalább a történet logikus volt, a fordulatok hihetõek, a nyolcvanas években szokásos módon az arabok voltak a rossz fiúk, akiket persze az egész amerikai igazságszolgáltatás tehetetlenkedése miatt a Rutger Hauer által játszott magányos fejvadász tudott csak megállítani. (Ahogy azt a rendezõ elképzelte).
A "Fantom az éjszakában" terroristájának zseniális megformálása után, a "Szárnyas fejvadász" c. kultfilmben való szereplést követõen Hauer tûnt egy újfajta hõs megtestesítõjének az amerikai filmgyártásban, aki nem hatalmas izmaival, hanem intellektusával, szuggesztív egyéniségével, ha kellett, hátborzongató nézésével tudta meggyõzni a nézõket arról, hogy az igazságszolgáltatás kõkemény harcosa, vagy éppen kegyetlen, hidegvérû gyilkos is tud lenni, mikor mire volt szükség.
"Az országút fantomja", amit a videózás csereberélõs, hajdani korszakában inkább "A stoppos gyilkos" címen ismertünk, megint csak egy csúcsfilm a maga mûfajában, de talán ez volt Rutger Hauer utolsó, igazi "nagy" filmje. Az interneten rengeteg filmjét felsorolják, de azt hiszem, a nyolcvanas évek vége körül észrevétlenül elindult a B kategóriás filmek készítése felé, ami egészen mostanáig tart. Az utóbbi években nem nagyon tudok olyan filmjeirõl, amelyek igazi mozisikerek lettek volna.
Kár, mert a karaktere, az egyénisége, a tehetsége miatt talán nagyobb, igazi színészkarriert is befuthatott volna.
DDT- 2012 jún. 12. - 14:33:48
Aki ezt a magyar címet adta erõsen alkoholos befolyásoltság alatt lehetett. Felderenghetett neki hogy Rutger Hauer játszott régen valami fejvadászos filmben, úgyhogy ide is passzolni fog egy hasonló cím :-s Pedig itt az angol eredeti cím nem is valami lefordíthatatlan szójáték...
ceia 2012 jún. 12. - 01:39:59
Hát nekem nem jött be. A történet sem túl érdekfeszítõ, de Rutger Hauer szereplése sem tetszik benne, vagy csak az a karakter, akit alakít.. nehéz megállapítani.
Ford Mustang 2011 aug. 12. - 01:09:51
Jól emlékeztem, hogy jó film. Tényleg nem rossz, jó kis '80-as évekbeli b-c kategóriás szolid akciófilm. Nem kell csodákra számítani, de érdemes megnézni.
Ford Mustang 2011 aug. 11. - 16:15:25
Õ (Rutger Hauer) Nick Randall, a fejvadász.
Egyébként becsapós a magyar cím, hülyén fordították szokás szerint. Eredeti címe 'Körözés: Élve vagy halva'
És valóban '86-os, csak '87 januárjában mutatták be.
Ford Mustang 2011 aug. 11. - 14:05:10
És '86-os.
Ford Mustang 2011 aug. 11. - 14:03:13
Mûsorújság szerint 'A fejvadász' a film címe, hossza 102'
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás