Fogságom naplója

Bakancslistához adom
magyar tévéfilm, 75 perc, 1977

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Történelmi játék Kazinczy Ferenc naplója alapján. Kazinczy, a későbbi nagy nyelvművelő a magyar jakobinus mozgalomban való részvétele miatt éveket töltött várfogságban.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Vinogradov 2010 márc. 20. - 21:01:20
Hát ezt és az ehhez hasonló tévéjátékokat én távolról sem nevezném kosztümös filmeknek, mert egyáltalán nem erre a témára mennek rá - ennek okai nem kis részben financiálisak is lehetnek, hiszen a "kösztümökre" láthatóan nem ment el túl sok pénz...

Abban az idõszakban és azon a helyen, mikor készült, nagyon fontos volt, hogy a filmeknek legyen combos társadalmi üzenetük is.

Ez néha durván idegesítõ tud lenni, de ennek a filmnek nem vált hátrányára - nyilván azért, mert az eredeti mûhöz is közel áll az ilyen irányú elmélkedés.

Na mindegy, szóval örülök, hogy nem csak nekem tetszett...
kambekk 2010 márc. 20. - 17:08:37 Előzmény Vinogradov
Jelentem, én néztem!
Alapvetõen nem kedvelem a kosztümös filmeket, de ez odaragasztott a képernyõ elé. Kukkantottam is, hogy van-e itt róla hsz. De nem volt. Most már szerencsére van! :) Méghozzá két dicsérõ vélemény.
Vinogradov 2010 márc. 15. - 17:34:49
Szomorú, hogy rajtam kívül senki nem nézte ezt a kitûnõ adaptációt, amely ugyan csak részben köthetõ '48-hoz, de szellemében annál inkább.

Azért is örülök, hogy az eredeti irodalmi mûvet megfilmesítették, mert Kazinczy nyelve néhol kissé nehezen feldolgozható, értelmezhetõ, a film viszont maradéktalanul visszaadja az önéletrajzi írás hangulatát a nyelvi stílus apró modernizálásával is.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu