Földreszállt angyal

Bakancslistához adom
Angel in Training
amerikai fantasztikus film, 86 perc, 1999

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Dewy Brooker egy 12 éves kislány, aki hisz az angyalokban és az álmok hatalmában. Édesapja egyedül neveli őt, ám az álmodozó grafikus Mark-nak nem sok ideje van a lányával foglalkozni. Dewy tehetséges kosárlabda-játékos, és épp a nyári kosárlabdakupa nyomasztja mindennapjait. Vágya az, hogy ő is olyan kosárlabdacsillag lesz a kollégiumban, mint egykor az édesanyja volt. Dewy-nak azonban nemcsak a verseny izgalmaival kell szembenéznie, hanem játékostársa, Rikki apjával, az ingatlanügynök Dirk-kel is, aki nagy hasznot remél Mark házának eladásából. Ám egy éjszaka csodák-csodájára megjelenik Dewy-nál két esetlen kis angyal, akik megtanítják apát és lányát arra, hogy ha hisznek istenadta képességeikben, minden akadályt le tudnak győzni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
jeffero 2009 febr. 24. - 22:14:42 10/10
Jelezném, hogy a film tartalma nem igazán stimmel, ugyanis a Földreszállt angyal film, amit én ismerek, és ami dvd-n is kapható, nem igazán kosárlabda központú, inkább magáról a kislányról szól, és nem is szerepel benne két kis angyal, hanem csak az R.J. nevû.

Részben az IMDb ismertetõje, valamint saját filmélmény alapján összedobtam egy jobb és részletesebb tartalomleírást, ám lehet, hogy egy kicsit SPOILER-es, ahogy szokták ezt nevén nevezni.

***SPOILER***Desi egy kislány, aki nemrég elvesztette az anyukáját, és épp csak belépett a pubertáskorba, ám barátnõivel ellentétben õ nem sminkel, nem szereti a trendi csajos ruhákat és a plázákba való járkálást. Édesapja, Cameron idejét leköti a rajzolás, ugyanis õ az alkotója a híres Spy Cat képregénynek. Amikor a szokásos napi kosarazás közepette Desi megorrol osztálytársára, Legget-re, aki kamasz fiúként kezd viselkedni és viccelõdik a Spy Cat képregény egyik alakján, amely állítása szerint Desirõl van mintázva, akkor kezdi csak érezni, hogy valami nincsen rendben körülötte. Egy ismeretlen, mosolygós fiatal lány vigasztalja meg a parkban, aki R.J.-ként mutatkozik be neki, és hamarosan jóbarátok lesznek. Desi csodálkozik, hogy milyen jól megértik egymást, legutóbb ilyet édesanyja társaságában érzett, és hogy fura módon R.J. mindig akkor tûnik fel, amikor a kislánynak támaszra van szüksége, hogy valakivel beszélgethessen, aki megérti õt. R.J. valójában egy angyal (ezt már világosan láthatjuk a film elején), akit azért küldtek Desi mellé, hogy segítsen a kislánynak megbékélni édesanyja elvesztésével.
A szürke hétköznapokat egy Peyton nevû igen vonzó, bár kissé nyers modorú nõ érkezése zavarja meg, akivel Cameron a képregény népszerûsítése, menedzselése kapcsán lép üzleti kapcsolatba, ám nem sejti, hogy a nõnek más tervei is vannak vele. Amikor már olyan messzire megy, hogy beleszól a házvezetõnõ, Miss Morningside munkájába, valamint Desi öltözködése átszervezésében is túlzásokba esik, Desi és R.J. ügyesen megleckéztetik õt. R.J. ugyan nem fedi fel angyali lényét, de beveti angyali képességeit, amikor szükséges.