Fölszállott a páva

Bakancslistához adom
magyar szórakoztató műsor, 2014

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

A nyolc területi válogatón készült filmekben a verseny résztvevőivel ismerkedhetünk meg, akik 2013 májusa és szeptembere között mutatták be zenei és tánctudományukat. Közülük kerül ki az a bizonyos legjobb negyvennyolc produkció, akikkel 2014. március 8-tól az élő adásokban találkozhatunk. A területi válogatókon készült felvételekből összeállított filmek a versenyzőket régió szerinti bontásban mutatják be: Közép-Magyarországon, Erdélyben ill. Moldvában, az Alföldön, Dél-Dunántúlon, Észak-Magyarországon a felvidéki és kárpátaljai ifjakkal együtt, valamint a Vajdaságból érkezetteket. Az elődöntők - amelyekbe a zsűri csaknem félszáz műsorszámot juttatott tovább - március 8-ától indulnak Novák Péter és Herczku Ágnes műsorvezetésével a csatornán.

A zsűri tagjai 2014-ben Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas koreográfus, Sebestyén Márta, Kossuth-díjas énekes, Sebő Ferenc, Kossuth-díjas zenész, a zsűri elnöke, továbbá Agócs Gergely, néprajzkutató, zenész és Diószegi László, történész, koreográfus, a Martin Néptáncszövetség elnöke lesz.
A versenyre a teljes magyar nyelvterületen tevékenykedő, 16 és 35 év közötti versenyzők jelentkezhettek, négy kategóriában: énekes szólisták és énekegyüttesek, hangszeres szólisták és zenekarok, szóló és páros táncosok, valamint táncegyüttesek. A tapasztalat az, hogy a tavalyi műsor sikerességének és igényességének köszönhetően az amatőrök mellett idén jóval több profi táncos és zenész jelentkezett a megmérettetésre.

Azt, hogy kik a legjobbak és kiket juttathatnak a győzelemhez szavazataikkal az idén, tizenöt hét múlva, április 19-én derül ki, a Fölszállott a páva 2014 döntőjén. Az adás ismétlését pedig mindig vasárnap 9.25-kor láthatják a nézők a Duna World csatornán.
Az egyedülálló összefogással útjára indított Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny nem előzmény nélküli: az 1960-as évek végén indult Röpülj páva sikerében ugyan sokan kételkedtek, végül egy országot mozdított meg, és számos, azóta nemzetközi hírűvé vált előadót indított el a pályán a tévés népzenei tehetségkutató verseny.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
mushi 2014 ápr. 19. - 23:45:45
komolyan ezen rugózol, hogy három adó is adja? (illetve adta.) meg lett mondva, van még ezer meg egy másik csatorna, nézzél mást.
egyébként én se vagyok túlzottan a rikonyálós népzene meg néptánc híve, de aki a siratót énekelte ma, az a férfi hihetetlen jó volt, bele lehetett borzongani az elõadásába. maximális átélés, õszinte, tiszta. nem úgy, mint a falut még távolról se látott pesti meg városi emberek, akik jaj de tanultam folklór dolgokat alapon elmentek ide, aztán iszonyat mû volt az egész elõadásuk.
muskátli1 2014 ápr. 19. - 21:12:37
Csodálatos a magyar népzene és néptánc. Magával ragadó. Elegancia, tartás sugárzik minden táncból.
5/10
atriumis 2014 ápr. 19. - 20:59:58 5/10
de legalább nagyobb lesz a kereskedelmi tv-k nézettsége..:))
5/10
atriumis 2014 ápr. 19. - 20:58:23 5/10
Lehet három csatornán is nézni egyszerre ugyanazt a hejderutyutyut...., csak rém unalmas...
offtopic
cellasto 2014 ápr. 19. - 20:55:46
van még úgy 50 adó ezen a hármon kívül..válogass bátran
5/10
atriumis 2014 ápr. 19. - 20:51:54 5/10
azért nevetséges, hogy három csatornán is ez megy..., ha egy csatorna vetítené az is elég lenne, aki akarja nézheti....Annyira nem jó.., hogy mindenhol ez csöpögjön...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu