Főnök szoknyában

Bakancslistához adom
Une souris chez les hommes
francia vígjáték, 87 perc, 1964

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

Francis-ról és Marcelről mindenki úgy véli, hogy becsületes, jó emberek. De a valóságban kisstílű szélhámosok. Egy éjjel Lucille, a különös fiatal lány rajtakapja őket, amint kirabolják a vele szemközti lakást. A lány megzsarolja őket, hogy hallgatásáért cserébe adjanak részesedést a zsákmányból. Sőt, még egy újabb kincsesbányára is felhívja a figyelmüket. De Lucille-nek csalódnia kell. Különösen, amikor kiderül, hogy a csomagok egészen mást tartalmaznak, mint amire számítottak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
deadscott 2014 szept. 02. - 21:57:49 4/10
Dany Saval gyönyörû, de ez a film nagyon-nagyon idejétmúlt.
4/10
Lyanos 2014 aug. 20. - 19:18:04
*** SPOILER ***
Úgy tûnik, a francia filmek szívesen alkalmazzák a "kincs ami nincs" befejezõ motívumot, azaz a film arról szól, hogy a fõhõsök mindent megtesznek egy nagyobb mennyiségû pénz megszerzéséért viszont a film végén a pénz elvész.
Az Alvilági melódiában a vízbe süllyesztett táskából kiszabaduló bankjegyek töltik meg a medencét. A Nagy zsákmány befejezõ jelenetében a szabadságszoborból szóródik szerte a pénz. E filmben pedig a bankjegyeknek hitt papírokról kiderül, hogy kedvezményes vásárlásra jogosító kuponok.
Ki tud még hasonló filmeket/végkifejleteket felsorolni?
*** SPOILER ***
olahmiki1959 2014 aug. 17. - 08:03:29
Ez most mi???
A film két címen is létezik?
"Egérke a férfiak között" - szerintem ez egy jó nagy baromság, (nem tudom, ki találhatta ki), - és "Fõnök szoknyában" - ez sokkal jobban kifejezi a lényeget, kár, hogy a mûsorújságban nem ezzel a címmel szerepel.
A film egyébként - szerintem - aranyos, de mára már jócskán elavult, és a fõszereplõ állandó harsányságát, és eltúlzott gesztikulálását idõnként ripacskodásba hajlónak éreztem - bár tudom, hogy Louis de Funes színészetére pont ez volt a jellemzõ, és ezért szerették õt a nézõk milliói világszerte.
Kár, hogy ezt a kétségtelenül tehetséges színészt beskatulyázták egy bizonyos vígjátéki szerepkörbe, szívesen megnéztem volna komolyabb szerepben is.
Tibag05 2013 júl. 11. - 15:44:41 Előzmény babajaga
"funes a széleskeblû baloldaliság idõszakában futott fel."

Na kezdõdik! NEM MINDEGY??? Baromi jó színész, nagy nevettetõ volt! Ennyi és nem több!!
mondjuk nekem spec. a csendõrfilmjei ragadtak meg meg 1-2 kiemelkedõ filmje.
debgay 2010 júl. 17. - 00:17:57
Én magam láttam egy Jean Marrais dok. filmet, amiben elismerõsen nyilatkozott Funes-rõl a Fantomas filmek kapcsán.

Wikipédián Funes életérõl:
"Mikor Bourvil 1970. szeptember 23.-án elhunyt, Funes a hír hallatára összeomlik, nem megy el a temetésre sem, ahol Gérard Oury képviseli. Partnere halálhíre komolyan megrendíti. Bejelenti, hogy visszalép a Felszarvazták õfelségét címû film forgatásától, amiben Bourvil lett volna a partnere. 1971-ben mégis leforgatják a filmet Yves Montand-nal "Blaze" szerepében. Funes így vélekedett Montand-ról: "A körme hegyéig ismeri a szakmát. Annyira jó nem lesz vele játszani, mint Andréval (=Bourvil), de talán segít abban, hogy változtassak az alakításomon."
mérlegelõ 2009 jún. 27. - 16:34:34 Előzmény babajaga
Merthogy Funes szerinted oly szignifikánsan baloldali lett volna...??
babajaga 2009 máj. 30. - 18:54:27 Előzmény mérlegelõ
sztem mindenki nagy ívben tojt rá, funes a széleskeblû baloldaliság idõszakában futott fel.
perry 2009 márc. 08. - 19:29:46
Azt nem tudom :)
mérlegelõ 2009 márc. 08. - 13:53:37 Előzmény perry
Nem is úgy értettem, hogy az õ számára, hanem az "echte gall" színészkollégák számára!
perry 2009 márc. 03. - 19:26:50 Előzmény mérlegelõ
A kisebbségi lét minden országban hordoz magában
nehézséget az egyén számára, de szerinte ez az õ esetében nem igazán hiszem, hogy gondot okozott.
mérlegelõ 2009 márc. 02. - 17:56:19
Csak egy tétova fölvetés.
A franciákról köztudott, mennyire magas hõfokon képes lobogni sokszor gõgbe csapó nemzeti önérzetük (szándékosan nem írok 'nacionalizmus'-t, mert nem akarok politizálni terminológia szintjén sem); nos, esetleg az Általad fölsorolt színészkitûnõségeket akár tudat alatt is irritálhatta, hogy a "mulattató francia mozi elsõ számú emblémája" egy spanyol születésû, azaz nem eredeti gall férfiú...?! ??
offtopic
perry 2009 márc. 02. - 17:46:10
Szívesen:)
10/10
smasszer 2009 márc. 02. - 10:24:12 10/10 Előzmény perry
Teljes mértékben osztom véleményedet.
"Funes élete dióhéjban" - soraidat köszönöm. Sok új dolgot tudattál róla...
perry 2008 nov. 29. - 14:00:38 Előzmény ondok
Így igaz.
ondok 2008 nov. 29. - 10:36:25 Előzmény perry
De Funes zsenialitása pl akkor is látszott,amikor az Oszkár c. filmben szuper volt,és ezáltal maga a film is.Ugyanakkor a késõbbi verzió Stallonéval silány bukásra sikeredett hozzá képest.
perry 2008 szept. 09. - 07:44:25
Mikor helyzetkomikumról beszélünk akkor nem hagyhatjuk ki Louis De Funes úr tevékenységét.
Ebben a korban európai mértékkel is verhetetlen
volt. Igazi filmiparos tevékenységet folytatott, volt olyan éve amikor 2-3 filmet is forgatott.
Igaz ezek a mozik csak 80-90 perc derût adtak "csak" a munkában megfáradt embereknek, de ez semmit sem von le munkásságának érdemébõl.
Funes filmet nézni nem más mint jól megdolgoztatni rekeszizmunkat.
Legyen az a csendõr sorozat, vagy a Fantomas trilógia.
A sors pikantériája, hogy partnereivel nem igazán volt jó viszonyban.
Filmes pályája 1945-ben indult, egy ajtót kellett becsuknia, ezt epizódszerepek követték. Rengeteget dolgozott: délelõtt szinkronizált, délután forgatott, este pedig színházban játszott. Az elsõ jelentõsebb szerepét, a cinikus Jambier-t Autant-Lara 1956-os Átkelés Párizson címû munkájában kapta. Partnerei Gabin és Bourvil voltak, ám a három színész kapcsolata nem volt felhõtlen: Gabint bosszantotta Funes mókázása, s hogy Bourvil nem osztozott vele a bosszúságban.
Funes egyébként késõbb sem volt jó viszonyban partnereivel: Fernandel például egyszerûen nem vette észre, Jean Marais pedig nem éppen hízelgõen nyilatkozott róla. A legfurcsább viszony Bourvilhoz kötötte, akivel olyan hatalmas közönségsiker aratott filmekben játszott együtt, mint Az ügyefogyott és az Egy kis kiruccanás. A rossz nyelvek szerint a feszültség oka a fizetésbeli különbség volt, továbbá hogy egyikük esetleg több idõt töltött a vásznon, mint a másik.
1963 fordulópont volt életében, ekkor forgatta A saint-tropez-i csendõr címû vígjátékot. A film óriási siker volt, olyannyira, hogy további öt rész is készült a szériából. Népszerûségét tovább növelte a Fantomas-filmek Juve felügyelõje. Funes a színháztól sem távolodott el, nagyon népszerû volt az Oszkár címû darab, amelynek fõszerepét éveken keresztül játszotta.
1983. január 27-én hunyt el Nantes-ban.