Forró rágógumi, avagy ilyen az eszkimó citrom

Bakancslistához adom
Eskimo Limon
16 éven aluliak számára nem ajánlott izraeli vígjáték, 92 perc, 1978

Értékelés:

51 szavazatból
Szerinted?

Benji, Bobby és Huey, a három 17 éves kamasz, bimbódzó férfiasságuk hajnalán mi mással foglalkozhatna, tulajdonképpen a nap 24 órájában, mint a szexszel és a köré csoportosuló megannyi kérdéssel. Bobby-nak azonban sokkal nagyobb sikere van a gyengébbik nemnél, mint társainak, s ez komoly konfliktust szül közöttük. Ugyanis a suliba új lány érkezik, akibe Benji azonnal beleszeret. Ám a fiú hiába tesz meg mindent azért, hogy felhívja magára a lány figyelmét, Nikki-nek mégis Bobby tetszik meg. S a problémák bizony itt kezdődnek...

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
dralizs78 2014 okt. 12. - 09:03:52
Ezek a filmek a 80-as évek Amerikai pitéje.
kroll 2013 dec. 01. - 22:06:32 Előzmény technokrata
80-as évek videó hõskorszakának alap vígjátéka. Ilyenek volt még:
Rendõrakadémia
Terminátor
Péntek 13
Részeges karatemester
10/10
technokrata 2013 márc. 23. - 16:52:04 10/10
Nekem is megvolt VHS-en alámondással. Imádtam mindegyik részt, pedig némelyik már vagy a 20. másolat volt, szóval alig láttam valamit belõle. Mégis imádtam, mi több, a középsulimban majd mindenkinek megvolt, vagy kölcsön kellett adni. Akkor még nem az volt a fõ téma, hogy izraeli, vagy milyen. Ki nem szarta le akkor ezeket a szerintem ma is mellékes, semmit nem jelentõ dolgokat. Egyébként le a kalappal az izraeliek elõtt, hogy ilyet össze tudtak dobni. És micsoda nõkkel! Amúgy nekem is németül volt az eredeti hang minden résznél.
Ja, és a szexjelenetek is rendben voltak! Na azóta láttam egyik-másik részt és erõsen megvágták.
birócsilla 2012 szept. 01. - 23:04:39
Bárki bármit mond szerintem az egyik legaranyosabb film amit valaha láttam. Tõlem megérdemel egy tíz pontot.
u.i: Mindenkinek csak ajánlani tudom:)
verda 2012 júl. 27. - 22:24:40
Azt azért leírhatná valaki, hogy ez milyen film tulajdonképpen. A leírás szerint izraeli. A színészek is izraeliek. A nevük viszont amerikai. Nekem megvan eredeti nyelven, ott brit akcentussal próbálnak beszélni, nem sok sikerrel. Néha pedig beszúrnak vmi zsidó szlenget, amiben ugyanúgy nincs következetesség(néha jiddis, néha ladino, néha ivrit) A filmnek semmi realitása nincs, a dagadt gyerek sem azért szívja meg, mert ronda, hanem mert ügyetlen. A nõkért meg lényegében nem is küzdenek, olyan, mintha a filmben az összes nõ igénytelen k*rva lenne(csak fogod és viszed).

Azt sem tudtam hová tenni, hogy a sorozat elsõ része 1978-as, az utolsó 88-as, de mindig olyan kocsikkal járkálnak, mintha a '60-as évek elején játszódna. Ha megfigyelitek a részeket, akkor néhány kocsinak a jobb oldalon van a kormánya, a többinek a balon. Madness :S

SPOILER!
Lehet, hogy keverem a részeket, de az sem reális, hogy a srácok folyton átb*sszák egymást, az elsõ részben még verekednek is, a következõ részben meg ugyanúgy haverok, mintha semmi sem történt volna. Aztán megint átcseszik egymást, és ez így megy minden részben. Vmelyikben még egy kocsit is ellopnak, folyton betörnek valahová(pl. moziba).

A film elvileg vígjáték, de néha olyan mélabús jelenetek vannak, mint egy különös romantikával átszõtt depressziós tragédiában.

Nem vitatom, hogy kult film. Sõt, még azt sem mondom, hogy rossz. Azt viszont nem hiszem, hogy ez lett volna az Amerikai Pite sorozat elõfutára, mert a kettõnek kb. semmi köze nincs egymáshoz.
kissmekate 2012 máj. 12. - 17:22:38
Mindenki volt kamasz.
Ezt a filmet és többi részt is úgy kell nézni, ahogy a kamaszok viszonyulnak az élet legfontosabb dolgaihoz. Nem kell többet várni a filmtõl, de attól még jól lehet szórakozni rajta. Hiszen azért készítették.
Vígjáték és kész. :)
kissmekate 2012 máj. 12. - 17:12:50
Ez az a rész, ahol "sorban állnak" a férjes asszonynál? :D
Míg Bobby a nõvel van elfoglalva, addig Benji és a dagi alsónemûben kulcslyuknál leskelõdnek. :D
9/10
offtopic
joco94 2010 jún. 06. - 16:51:54 9/10
Szerintem ez a rész a legjobb a Forró Rágógumi sorozatból.
kgytopi 2010 máj. 05. - 14:23:34
Sajnos nem az elsõ rész ment, hanem a harmadik, a Szállj le rólam :(
Ádicsek1000 2009 dec. 06. - 16:29:58 Előzmény kescash
Olvastam valahol, hogy kapott Golden Globe díjat 1979-ben a legjobb külföldi film kategóriában. Szerintem jó film lehet, majd lehet megnézem, ha vetíti valamelyik adó
kescash 2008 febr. 12. - 00:56:44
Nagyon jó sorozat, nekem megvan mind, viszont ez a rész csak angolul van meg aki tud valahonnan feliratot az kérem jelezze.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu