Forró zápor

Bakancslistához adom
El camino de los ingleses
16 éven aluliak számára nem ajánlott spanyol-angol romantikus dráma, 113 perc, 2006

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

A 70-es évek Spanyolországában, egy forrón perzselő nyáron három fiú elindul a férfivá válás útján. Szerelem, vágyakozás, szenvedély, megcsalás és megcsalatás teszi felejthetetlenné és sorsformálóvá ezt a nyarat mindannyiuk számára. Miguelitót annyira megérinti műtétje során megtapasztalt halálközeli élménye, hogy elhatározza, költő lesz. Döntése mindenkire másképpen hat, és magára vonja a város egyik legszebb lányának a figyelmét is. A táncosnőnek készülő Luli és a fiú között mély szerelem szövődik, amire árnyékot vet egy rivális férfi és egy idősödő asszony feltűnése. A másik barát, Babirusa deviáns viselkedése mindig balhéba fullad. Minden vágya, hogy találkozzon Londonban élő anyjával, de az csak keserűséget tartogat számára. Paco, a gazdag úrifiú szintén családja botrányaitól szenved. Alacsony származású és bővérű barátnője az egyetlen fegyvere, amivel hatást gyakorolhat sznob apjára. A három barátot, bármi történjen is velük, örökre összefűzi a nyár emléke.
Bemutató dátuma: 2007. augusztus 23. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Miguelito Dávila
Luli Gigante
Paco Frontón
Senorita del Casco Cartaginés
Moratalla
La Cuerpo

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
The Cortez 2022 jún. 17. - 22:14:07 3/10
Lehangoló dráma Banderastól, aki rendesen végigművészkedi az egészet: rengeteg az álom- és látomásszerű jelenet, szimbólumokat dobál egymásra, állandóan az Isteni színjátékra utalgat, agyoneffektezi a képeket stb. Ezekkel nincsen baj, viszont azzal már igen, hogy nem elégszik meg ennyivel, hanem helyette még jobban túltolja a dolgokat, mivel az egész alkotás fárasztó, időnként nevetségesen elvont. A film legerősebb pontja a fényképezés, a leggyengébb pedig a költőinek szánt, de valójában rohadtul idegesítő narráció.
3/10
webulon 2014 febr. 19. - 23:40:44 3/10
Hát ez valóban egy f.s


Nem jött össze a rendezõnek...fogalmam sincs mit akart ezzel közölni..
Azt mondjuk nem értem miért nem kérdezte meg Pedrot vagy Amenábart ,hogyan álljon neki...
pedig maga a koncepció és a közeg félelmetesen jó filmet kívánt volna..

a táj meg a spanyol csajok mutatósra sikerültek...de hát ez édes kevés..,-szenvedélyt akar mutatni miközben..szenvedélytelen az egész..mint egy unalmas házasságban az érzékiség..keresik azt ami köddé vált rég..

Talán a romkom rajongó csajok nézzék meg,hogy picit lássanak annál picit hitelesebb érzelmeket...

Mindenki másnak idõrablás

3pont ( a csajok miatt )
Edmond Dantes 2014 jan. 24. - 21:23:30
35 percig hõsiesen kitartottam. Nem tovább. Ne tovább!
Petrapetrus 2013 máj. 22. - 10:19:23
Valaki megmondaná nekem, hogy "Rafi" karaktere kicsoda pontosan a filmben és mennyit szerepel? Itt a porton nem említik a castban, valószínûleg azért, mert túl sokat nem szerepelhet benne..?

Köszönöm a segítséget. :)
4/10
tündemamusz 2010 febr. 01. - 09:32:34 4/10
Giccses és mûvészieskedõ. A mûvészfilmek paródiája tán?
pacica 2010 jan. 16. - 23:48:36 Előzmény fincus14
pedig van, de nem ajánlom azt mert de na jó leírom Kék fehér piros c. film, még koleszban néztem amikor lógtam aznap, de már megbántam!
3/10
Rahar 2009 nov. 18. - 21:36:35 3/10
Nekem nem tetszik ez a film, a mûvészfilm szó jutott elõször az eszembe róla. A történet érdektelen és értelmetlen, a narrátor szöveg miért van és mirõl szól az számomra rejtély, a képi megjelenítés valóban igényes, de ahogy egy elõzõ hozzászóló már elõttem leírta, de minek? Én senkinek sem ajánlom ezt a filmet, szerintem teljes idõpazarlás ennek a filmnek a megtekintése.
10/10
PSissy 2009 nov. 02. - 15:23:41 10/10 Előzmény juditpanda
Majd rájössz...
summerbeauty 2009 szept. 19. - 20:33:34
Van benne néhány jó motívum, a fényképezés elsõosztályú, de szerintem alapvetõen hatásvadász film. Banderas ellesett valamit a spanyol rendezõktõl, de ez azért még kevés. Azért az tetszett, amit egy spanyol lapnak nyilatkozott: -Amerikában mit szól a szakma a filmjéhez? - Az amerikai kollégáimnak fogalma sincs róla,hogy elkészítettem ezt a filmet. :)
10/10
Mykolnajt 2009 júl. 19. - 16:53:36 10/10
Nicsak Banderas, nem hittem volna. A zene, a hangulat, erotika... Nagyon nagyon tetszett.
fejbólintó 2009 júl. 18. - 12:59:33
Oké, hogy mûvészfilm, de attól még szólhatna valamirõl. Ajánlott többen együtt nézni, és akkor legalább lehet jókat röhögni az erõltetett, áldrámai párbeszédeken, pl. SPOILER "Anyámat minden este szétkefélik mindenki szeme láttára!" (Fúú, ez tényleg durva lehet..) meg "Mindenki eljut a vágyaihoz az angolok útján." (he?)
Amúgy csak jelzem, hogy mûvészfilmeken nõttem fel, de ez nem az. Ez egy..egy..nem is tudom micsoda. 10-bõl 0.
3/10
juditpanda 2009 júl. 18. - 12:46:02 3/10
Értelmetlen párbeszédek, karakterek, akikkel nem lehet azonosulni, végtelenül nyálas fõszereplõ, öncélú szexualitás, elvont narráció, érdektelen sehova nem tartó történet. (Kedvencem az a kb. 10 perces jelenet, amikor elered az esõ - a "forró zápor", értitek - és a fiatalok önfeledten ugrálnak és bohóskodnak az utcán a presszó elõtt, mindeközben Miguelito nem csatlakozik hozzájuk, csak õket nézve magába szívja a jelenetet, mert õ egy költõ.)

A fényképezés és a zene jó, de ezek után minek?...
zenka 2009 júl. 06. - 11:24:07
Nekem nagyon tetszett. Olyan igazi hangulatos mûvészfilm tele erotikával, fülledtséggel és tragikummal.
A kommentárok nagyon jók, a színészi játék és a rendezés is rendben van.
Igazából hangulat kell hozzá, én jókor néztem meg, talán ha máskor találkozom vele elkapcsolom.
De így tegnap este nagyon nagy élmény volt.
9/10
7/10
fincus14 2009 jún. 22. - 14:48:59 7/10
Háát egy nagyon érdekes film. Nem mindig sikerült rájönnöm, hogy ki mit miért csinál, de egy nézést mindenképpen megér. Kivéve ha az ember óckodik a mûvészfilmektõl, mert én ettõl "mûvészibb" mûvészfilmet még nem láttam. Ahogy már elõttem is írták, a narráció tényleg figyelemre méltó!
perry 2009 jún. 12. - 09:07:22
96 évesen tény, nagyon fárasztó lehet.
Csak azt nem értem miért értékelted 10 -re? :)
10/10
sixtin 2009 jún. 12. - 00:34:46 10/10
Rossz film. Lázálom szerû, nyomasztó és vontatott..meg gyenge... A kritikák alapján mást vártam...:(((
kisbogáncs 2009 jún. 11. - 23:21:49 Előzmény perry
ez jó volt:))
perry 2009 jún. 11. - 17:15:16 Előzmény dvdszalag
Fura ez filmes világ.
Nekem ugyan nincsen tengerem, de még is "színes tintákról álmodom" , aztán rájövök , hogy "nekem a Balaton a Riviéra".
Így pedig minden azonnal behelyettesíthetõ mindennel: Dávila Péterrel, Gigante Tamással,
Frontón pedig talán velem.
Bár nem vagyok öregecske rock sztár - igaz az öregecske stimmel - , csak egy a '70 s években bõven fõiskolás pasi.
Akinek inkább stoppal és a haverokkal, kölcsön balatoni nyaralóban Péter apjától aki bizony fontos elvtárs volt:), de legtöbbször csõvázas hátizsákkal és Botasz sátorral ( Csehszlovák csoda ) stoppal teherautó platóján és akár Zamárdi felsõ is lehetett a cél.
Persze ki nem hagytuk volna a Lellei mólót és a
V Motorck együttest na és persze Rózsit.
Romantikát, az alkonyi stégen, és az "ezüst hidat" az éjszakai Balatonon.
A napközbeni csavargásokat a lángost az esetlen
közeledést a lányokhoz ami hármunk között nem mindenkinek egyformán sikeredett.
Szóval nekem ezért jó Banderas filmje mert bindította akkor és ott a tudatalattimban rejtõzõ édes bús emlékeket és mint itt egy fórumozó írta :
"Én mindig emlékezni fogok erre a filmre, ennél többet nem is kérhetne
se színész,se rendezõ. " Ez pedig így igaz.
dvdszalag 2009 márc. 01. - 17:19:51
Azt nem tudhatom, hogy Banderas vagy a film zeneszerzõje Doors-rajongó-e, de a film és zenéje Jim Morrison "Riders On The Storm" címû dalának hangulatán alapszik. A rádió-mûsorvezetõnek álló fiatalember remekül szinkronizált rövid monológjait hallgatva úgy érzem, mintha Hobot (Földes László)kérték volna meg a magyar szöveg megírására. Amellett, hogy nagyszerû alkotás, a magamfajta "öregecskedõ" rokkksztár rá kell, hogy döbbenjen: az egészség mellett a legnagyobb - kötelezõen - elveszthetõ kincs a FIATALSÁG. És most ne jöjjön senki mindenféle idevonatkozó közhellyel! Kérem...fáj ez anélkül is!
9/10
beaubourg 2009 jan. 24. - 20:59:29 9/10
Magával ragadó hangulat, kellõképpen kidolgozott karakterek, gyönyörû fényképezés. Jó a forgatókönyv (talán egyetlen helyen akadt csak meg a történet folyama, de ez is csak kisebb botlás volt), szerintem a rendezés is teljesen korrekt, persze elég tipikusan spanyol filmre sikerült, de meg kell hagyni, Banderas remek elõdök által kitaposott utat választott. Az alakításokra sem lehet panasz. A legjobban talán az fogott meg, hogy nem csak egy egyszerû kamaszfilm a megszokott problémák felsorolásával (szerelem, szex, szülõk, mitakarokazélettõl), hanem az idõsebbik korosztály problémáit is hihetetlen árnyaltan, precízen ábrázolta. Kifinomult és tisztességes munka. Túl sok újat nem mutatott a rendezés maga, de egy jól bevált receptet tudott hibátlanul alkalmazni, és ez pont elég, mert összességében mégis valamivel több, valamiért más ez a film. Nem érdemes kihagyni.
Összes hozzászólás