Hatlövetű kegyelem

Bakancslistához adom
Forsaken
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai-francia western, dráma, akciófilm, 90 perc, 2015

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

John Henry Clayton
Reverend William Clayton
James McCurdy
Gentleman Dave Turner
Frank Tillman
Mary-Alice Watson
Tom Watson

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Ildikó Nóra jan. 18. 22:10:13 7/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, kikapcsolódásnak jó. A főszereplőknek jól állt a szerep, különösen Kiefer S-nek. Tetszett a történet, a film hangulata, a szereposztás, a filmzene, a szinkron is.
5/10
sexykex 2021 máj. 23. - 14:34:06 5/10
Állandóan visszatérő probléma, hogy ha valaki sok filmet látott, akkor már mindent látott. Ez ugye a film témájára, történetére vonatkozik, hiszen a stáb mindig más. A rendező mást tart fontosnak, másképp mondja el nekünk ugyanazt a mesét. Mások a fények, a képek, a helyszínek, a zene. De ott tartottunk, hogy a téma sokszor ugyanaz.
Hazajön a rosszfiú, mert valamitől besokallt és változni szeretne. Ez is roppant érdekes lenne főleg könyvben, de filmen talán nem annyira. Kell tehát az ellensúly, a visszahúzó erő és ez mi lehetne más egy westernben, mint a terjeszkedő gazdag gazember, aki többnyire nem kiscserkészeket foglalkoztat. Aki látott már néhány filmet, az persze azonnal kitalálja, mi lesz a sztori vége.
Visszatérve az íróhoz és a rendezőhöz: azzal próbálják színezni a mesét, hogy bevetik a szerelmi szálat, az apa-fiú kapcsolatot és még erősebben a keresztény emberképet. Ezért aztán John szelíd, hosszútűrő és csendes, türelmes és szorgalmas. Végül persze elkezd azzal foglalkozni, amihez ért: akár egy haragvó isten.
6/10
Dr. Classic 2019 szept. 30. - 07:24:25 6/10
A két Sutherland fantasztikus, Demi Moore és a forgatókönyv felejthető.
7/10
alien1976 2019 ápr. 18. - 19:58:20 7/10
Egy Westernbőrbe bújtatott családi dráma. A filmben előjönnek a család apa - fia közötti régi sérelmek problémák. Ehez még egy régi félbemaradt elvaratlan szerelmi szál is kapcsolódik. Hogy legyen benne egy kicsinyke westernhez illő száll, így egy helyi rosszfiúkat összehozó földbirtokos is képbe kerül. Hatalmas lelki tusákat, drámai szálakat kapunk. De néha mégis az egész film leül, kissé unottá vállik., miközben lehet érezni, hogy a hatalmas nagy drámai váltás, amikor kijön az emberből a rosz, az majd csak a film végén lesz. A zene ügyes, kissé több tájképet elbírtam volna viselni. A színészi játékkal nem volt gond.
isaja53 2019 márc. 03. - 12:55:55
John Henry abban a reményben tér vissza szülővárosába, hogy helyrehozza kapcsolatát elhidegült lányával. A város lakóit egy helyi banda tartja rettegésben. Henry az egyetlen, aki meg tudja állítani őket, ehhez azonban újra fegyvert kell ragadnia.
5/10
pihes 2018 szept. 10. - 14:32:36 5/10
Amiért lakatlan volt ez a hely eddig, az nem csoda. Egészen a film végéig várat, még az emberek, kihozzák az emberből a rosszat. Türelem játék...
Gyenge western!

5/10