Foxtrott

Bakancslistához adom
Foxtrot
16 éven aluliak számára nem ajánlott izraeli-német dráma, 108 perc, 2017

Értékelés:

40 szavazatból
Szerinted?

Mikhael és Dafna házába becsönget az izraeli hadsereg egyik tisztje, hogy elmondja nekik: fiuk, Jonatan szolgálat közben életét vesztette. Mikhael csendben szeretne gyászolni, és egyre kevésbé bírja a buzgó rokonság és a jóindulatú katonai hivatalnokok tolakodását. Miközben felesége nyugtatóval enyhíti fájdalmát, a férfi egyre dühösebben tombol. Hirtelen azonban váratlan fordulat történik, és szürreális események sorozata veszi kezdetét...
Bemutató dátuma: 2018. február 15. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Sbrig jan. 04. 21:41:05 Előzmény Filek
De jó! Nagyon köszönöm az infót!!!
Filek jan. 04. 20:13:41 Előzmény Sbrig
Szia! Sok egyéb jó film mellett ez is megtekinthető a cinego.hu-n.
Sbrig 2020 dec. 30. - 22:30:03
Sziasztok! Tudja esetleg valaki, hogy magyarul vagy magyar felirattal hol nézhető meg ez a film?
7/10
sexykex 2020 márc. 15. - 17:15:13 7/10 Előzmény Edmond Dantes
No, persze! Az eredeti kérdés roppant elegáns és értelmes volt, de inkább hagyjuk, maradjunk a filmeknél. Azokban láttam, hogy az USA Guantánamora és afrikai támaszpontjaira viszi a terroristákat, ahol nem érvényesek az amerikai törvények, így kedvükre kínozhatják őket. Filmekben láttam, hogy szinte mindenütt a világon vannak helyi kiskirályok, akik kijátsszák a törvényeket. Vannak politikusok és vannak cégek, akik tetteikkel, vagy munkájuk során szennyezik a világot. Filmekben beszélnek arról, hogy a katonák időnként saját csapataikat lövik és egyes katonai akciókban túl sok a civil áldozat. Ami megtörténhet, az meg is történik és, ami elromolhat, az el is romlik. Én hiszek Murphy parancsnoknak és hiszek a filmeseknek. Amit ők néha-néha megkapirgálnak, az csak a jéghegy csúcsa. Nem véletlen, hogy ezeket az írókat és filmrendezőket nem szokták beperelni sem kormányok, sem hadseregek. Bolondok lennének kiteregetni, közszemlére tenni az ügyesen eltussolt ügyeiket.
Az én szám ízének az igazság felelne meg legjobban, azt viszont ritkán mondják ki. A nagy igazságokat apró morzsákból lehet összerakni, ám eközben valóban előfordulhatnak tévedések is. De, ha egy zsidó filmes tart görbe tükröt a zsidó hadsereg elé és azt benevezik a legnagyobb fesztiválokra is, az ugyancsak figyelemre méltó.
Edmond Dantes 2020 márc. 12. - 09:41:53 Előzmény sexykex
Nem túl eredeti ötlet ez a tükör-visszakérdezés. és nem is értelmezhető. Igazolni a saját állítását kell ahhoz, hogy azt írhassa: " jogom van ahhoz, hogy most elítéljem a Moszad, és az izraeli hadsereg túlkapásait" ... nem pedig azt kell(ene) nekem (!) igazolnom, "hogy a filmbéli eseményekhez hasonló sohasem történt meg az izraeli hadsereg életében." Továbbá én semmit nem állítottam. Persze lehet hinni a filmeseknek ... főleg ha a szája íze szerint való filmet készítenek.
7/10
sexykex 2020 márc. 10. - 15:32:52 7/10 Előzmény Edmond Dantes
Szabad érdeklődnöm honnan szerezte az értesülést, hogy a filmbéli eseményekhez hasonló sohasem történt meg az izraeli hadsereg életében? Talán a nevezett szervezetektől?
A Tel-Avivban született rendező Samuel Maoz 20 éves korában részt vett az 1982-es libanoni háborúban. Személyes tapasztalataira és dokumentumfilmes múltjára támaszkodva készítette első filmjeit. A Lebanon az EFA több díját is elnyerte, a Foxtrott az Oscarért volt sokáig versenyben. Én hiszek Shmuel Maoz-nak. Én is voltam katona és tudom, hogy ha fiatalok kezébe fegyvert nyomnak, akkor az a puska valószínűleg el fog sülni. Én hiszek a filmeseknek. Attól, hogy Pelikán József nem volt gátőr, attól még a Rákosi éra úgy működött, ahogy Bacsó Péter megrajzolta.
Edmond Dantes 2020 márc. 08. - 14:05:52 Előzmény sexykex
Szabad érdeklődnöm, honnan szerezte az értesülést, hogy a filmbéli események valóságosak? Talán a nevezett szervezetektől? Továbbá nem általánosítunk. Illetve többes szám helyett: nem általánosítok.
7/10
sexykex 2019 júl. 02. - 11:23:06 7/10
Anne Frank naplóját olvasva tizenévesen még sírtam, sőt verset próbáltam írni a kegyetlenségekről, számon kérve Istent, hogyan engedhette meg azt. Attól függetlenül, hogy a vers nem lett valami jó, valóban minden létező helyen és módon elítéltem a holokausztot.
Ezek után talán jogom van ahhoz, hogy most elítéljem a Moszad, és az izraeli hadsereg túlkapásait is. Az üldözöttekből üldözők lettek. Lassacskán a „háború-, holokauszt- és népirtáskutató” központok gyökeresen új feladatokat kaphatnak a zsidóság palesztinai ténykedése kapcsán.
Ha Ön is végignézte a Foxtrottot – ezt a drámának is tekinthető fekete komédiát – akkor valószínűleg érti, hogy miről beszéltem. Addig is minden elismerésem az alkotóknak, akik ezt a kényes témát – a kiváló és feddhetetlen izraeli hadsereg – apró botladozásait filmre vitték.
5/10
itsme1 2019 jan. 10. - 17:26:58 5/10
Úgy gondolom, hogy aki nem szereti a vontatott filmeket, már a tizedik percben elkapcsol, és így nem is fog értékelni. Ezért a magas pontszám.
A film végén valóban van fordulat, de ehhez 108 perc művészkedést kell túlélni.
Valóban van benne egy-két jó alakítás és képi megoldás, ezért film-sznoboknak mindenképp ajánlom.
9/10
Drizari 2019 jan. 07. - 20:45:27 9/10
Valóban váratlan fordulat következik ... érdemes megnézni.
9/10
9/10
funfun 2018 nov. 11. - 17:23:43 9/10
Tényleg erős film, ahogy alattam írták. Sors vagy Isten, de valami nagyon működik. 9 pontot adtam, az anyafigura számomra furcsa volt.

Az apró, jelentéktelen részletek is helyükre kerülnek.Némi spoiler: teve, főtörzsőrmester-őrmester. Ja, és a kutya idomárja csodát művelt.
György Kádár 2018 júl. 02. - 23:24:15
Kicsit hosszú és eklektikus, de nagyon erős.
9/10
Knédliman 2018 ápr. 02. - 23:06:26 9/10
Nálam az év mozija. Ajánlom mindenkinek, aki nem csak Hollywood és a francia filmek világát kedveli. Mély érzelmek, pontos dramaturgia, lenyűgöző képi világ, és fűszerként némi szarkazmus. Rám hatással volt, van.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu