Fricska

Bakancslistához adom
Flimmer
svéd vígjáték, 100 perc, 2012

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Backberga tipikus svéd kisváros. A helyi nagyratörő telefontársaság, az Unicom egy új szolgáltatás beindítását tervezi. Ennek során azonban nem várt akadályok merülnek fel. Egy baleset következtében ugyanis áramszünet lép fel, ami olyan események láncolatát indítja el, ami különféle kihatással lesz a helyi lakosok életére, balesetekhez, szerelmi légyottokhoz vezet. A film vidám, melegszívű történet olyan emberekről, akik megpróbálják megtalálni helyüket a modern társadalomban.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
alien1976 2016 máj. 28. - 05:31:37
Húúú, de érdekes film volt. Talán kissé fura is. Vígjátéknak tutira nem vígjáték, és a drámával is hadakozik. Mintha a kettõ között lavírozna. Vannak benne megmosolyogtató jelentek(farkakat gyûjtõ nõ: az étteremben a dalocskája nagyon ott van), de néha belecsempészi a drámát is.A film nézése közben olyan érzésem volt, minta a film készítõi egy görbe tükröt akarnának a nézõ elé rakni.
Néha felbukkanhat SPOILER ************SPOILER*****, de nem veszélyesen.
Hisz a film alapja az áramszünet, ami megváltoztatja a kisvároska pár polgárának az életét.
De eközben kibontakozik, és megismerhetõvé válik két dolog. Egy társaság , akik teljes lefedettséget szeretnének elérni. A másik pedig az ellenkezõ oldal.
S mindeközben finoman de megismerjük a fõhõsöket, akiknek szép lassan megváltozik az életük. Na itt volt problémám. Hiszen egy - két fõhõs karaktere számomra nem volt teljesen érhetõ. Ilyen volt a bajusz - szakál villanyszerelõ, vagy éppen a cég vezetõje.
Tehát ez egy egyszer nézhetõ, kissél fura, és mégis szerethetõ alkotás.
Hoppá!!! Még valami.
A vége valami nagyon ügyesen van befejezve. Az a ruha szuper lehet. Kipróbálnám én is úgy ahogy õk. Aki megnézi a filmet, tuti megérti.