Fritz a macska

Bakancslistához adom
Fritz the Cat
amerikai animációs film, 78 perc, 1972

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Egyetemi tanulmányait félbeszakítva Fritz az arcátlan macska a 60-as évek tiltakozó mozgalmait kigúnyoló vándorlása New Yorkban - politika, szex és drogok...
A film nagyrészt arról híresült el, hogy ez volt az első "X Rated" animációs film a világon.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
pie85 2014 nov. 23. - 15:42:23 Előzmény Rockersoul
A szinkron szerintem nagyon rossz és infantilis, ezt csakis eredeti nyelven szabad megnézni, mert úgy jön át igazán. Nekem ez az elsõ rész megvan szinkronnal, de sose nézem úgy. Persze magyar felirat meg nem létezik, legalábbis én sehol sem találok, úgyhogy letöltöttem egy angol feliratot és elkezdtem átírni magyarra a szinkron alapján.
Nekem megvan az elsõ rész DVD formátumban gépen, bár magyar felirat sajnos ahhoz sincsen, csak a 2 nyelv (angol és magyar) választható a menüben.
10/10
Rockersoul 2013 ápr. 10. - 20:40:15 10/10
Hihetetlen jó ez a rajzfilm! Manapság már nem hat újdonságnak, de akkoriban biztos, nagy port kavart fel a szabadossága és a merész grafikai ábrázolások miatt.

Nem kisgyerekeknek való! még felnõtt embernek is sokszor túl töménynek hat, de nagyon sajátos világ tárul elénk, érdemes megnézni ezt a világot egy hedonista, drogozó, bajkeverõ, felelõtlen, szexista macska szemszögébõl, akinek csak a 'ma' kell, aztán odébb áll.

Nem a tömény szextõl, drog használattól meg erõszaktól lesz jó ez a rajzfilm, hanem, mert rengeteg aktuális dolgot fedeztem fel benne, ami a mai napig érvényes (a zs-k, rendõrállam, a nemzeti/jobb oldali eszme hirdetése, az emberek között fellépõ agresszió, egy adott rassz kipécézése (a rajzfilmben éppen a feketék , akik hollóként vannak ábrázolva), vannak akik mindenkivel szexelnek nem számít hogy néz ki csak kapja meg egy éjszakára aztán úgyis eldobja, , drogozás, stb) )..hiába telt el 41 év a rajzfilm kiadása óta, ebbõl lehet csak igazán látni, hogy nem nagyon változott a világ, annyi a különbség, hogy technikailag modernebbek vagyunk, lassan minden digitális lesz, de fejben levagyunk maradva ,

az is jó volt még a rajzfilmben, hogy nemcsak a vékony nõi szereplõket erõltették, hanem bizony volt benne nem is egy teltebb nõi figura (a 'szöszi' cirmos macska, Bertha a holló meg más holló hölgyek stb) és a kettõ közti is, amiknek kifejezetten örültem, mert nem csak egy alakot mutat be, hanem a többit is, ezt azért tartom fontosnak, mert ugye manapság az a 'szép', aki vékony meg karcsú, valahogy nem akarják elfogadni, hogy a teltségben is van szépség, és valakinek pont ez jön be.

a zenék is nagyon jól ellettek találva!

Ajánlott azoknak, akik szeretik az anti dolgokat, nekik érdemes megnézni!


ami (nekem)rossz: Sajnos csak a 2. részt láttam dvd-n magyar szinkronnal, azt sikerült is beszereznem, ezt még nem, pedig le van szinkronizálva, mert letöltésként megtaláltam magyarul, de nekem dvd-n kellene.

Ebay-en és amazonon is árulják az elsõ meg a második részt meg ilyen kettõ az egyben dvd-t a két résszel
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu