Furcsa evők

Bakancslistához adom
Freaky Eaters
angol dokumentumfilm sorozat, 2007

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

El tudja képzelni, milyen lehet évekig vagy évtizedekig például csak sült krumplit, esetleg chipset enni? Sem húst, sem zöldséget, sem gyümölcsöt! Akadnak viszont olyanok, akik el sem tudják képzelni, hogy mást is egyenek a megszokott egyetlen kedvencükön" kívül! "Betegek, méghozzá valamilyen pszichés oknál fogva" - mondják erre a szakértők, Benjamin Fry pszichológus, Natalie Savona dietetikus szakember és Pixie McKenna táplálkozástudományi szakorvos. Feladatul tűzik ki maguknak, hogy ilyen mániákus betegeket mentsenek meg a különös betegségtől, amely egészségüket s később akár az életüket is fenyegetheti."

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ccaty 2014 júl. 02. - 12:53:07
Bár nem láttam, hogy miként viselkedett a sorozatban résztvevõ összes személy, de így elsõ látásra, ebben a mai részben, egyik sem tûnt alultápláltnak. Sõt, inkább mondanám jól tápláltnak, illetve túltáplált, kövérnek.
Ahogy az átlagos embereknek természetes gyümölcsöktõl, zöldségektõl, egyéb tápláléktól irtóztak, finyákoltak, undorodtak tõle, az szinte már nem tûnt természetesnek. Nagyon egyszerû gyógymódja lehet annak, hogy leküzdhessék az összes tartózkodásukat és kielégítõen, kiegyensúlyozottan táplálkozzanak a következõkben. Egyszerûen, mondjuk, Etiópiába kellene õket elküldeni néhány hét terápiára, egy ottani átlagos táplálékhoz jutó közösséghez, már, ha egyáltalán jut nekik valami. Amellett, hogy megszabadulnának a túlsúlyuktól, elveszítik tartózkodásukat is, és örülni fognak, hogy egyáltalán valami ételt vehetnek magukhoz, még, ha az olyan is lesz, amit az átlagos, nem fanyalgó ember meg sem enne.

Az éhség nagy úr. Ezeknek az embereknek az életben nem kellett éhezniük.
Hamar letesznek rossz szokásaikról... csak egyszer kellene megtapasztalniuk ezt az érzést.
10/10
Tomonas-23 2013 aug. 16. - 19:59:22 10/10
Ez a sorozat nagyon jól rávilágít, hogy a rossz szokásainkon milyen nehéz változtatni, az agy teljesen ,megszokja, rabul ejti az embert az adott tevékenység, mint egy drog, és kínszenvedés megszabadulni a kialakult függõségtõl.....de nem lehetetlen!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu