Fürkész felügyelő

Bakancslistához adom
Inspecteur la Bavure
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia vígjáték, 98 perc, 1980

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

A frissen végzett nyomozó, aki apja érdemeinek köszönheti a képesítését, mulatságos furgonjával inkább kalamajkákat okoz, mint bűnözőket fog el. Derűs és naiv alkat, édesanyja szemefénye. Szinte észre sem veszi, hogy barátai nem éppen jó házból való fiúk. Amikor azonban egy gazdag gyáros lányát kell megmentenie az emberrabló markából, épp ezek a gyanús barátok sietnek a segítségére. A klasszikus francia filmvígjátékok nagymesterének, többek között az Asterix és Obelix rendezőjének mulattató komédiája.

Stáblista:

Szereplők

Michel Clément (Fürkész felügyelő)
Roger Morzini
Marie-Anne Prossant
Louis Prossant

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
deadscott 2013 febr. 10. - 22:04:11 3/10
kifejezetten jó kezdõdik, aztán egyre bénább lesz, míg a végére hihetetlenül vállalhatatlan gagyiba fordul.
3/10
10/10
Vaszilij Zajcev 2012 máj. 13. - 16:09:10 10/10
Az egyik legszórakoztatóbb, legsikerültebb francia vígjáték Coluche és Depardieu fõszereplésével. Minden adott a kikapcsolódáshoz: gyönyörû párizsi helyszínek, szép nõk, finom ételek, jó borok és nem utolsósorban igazi francia humor. Coluche tökéletesen alakítja az esetlen "mama kedvencét", a csetlõ-botló figurát. Ismerve tragikus élettörténetét, vélelmezem, hogy a magánéletében is hasonlóképpen viselkedett. Azoknak, akik nem tudják: válása után alkohol- és kábítószerfüggõ lett, 43 évesen motorbaleset következtében életét vesztette. Számomra Colouche játéka hitelesebb, mint a szintén hasonló figurákat alakító Pierre Richardé, természetesen nem csökkentve az õ érdemeit sem. Depardieu pedig ebben a filmben kezdi bontogatni szárnyait, már ekkor látszik, hogy milyen tehetséges színészrõl is van szó.
Összességében: depresszió, levertség, rossz általános közérzet esetére kiváló gyógyszer ez a film. Csakis a maximális 10 ponttal lehet értékelni.