Gallipoli - Ifjú harcosok

Bakancslistához adom
Gallipoli
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott ausztrál tévéfilmsorozat, 2015

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Peter Weir rendező vitte filmre 1981-ben az azonos címmel rendelkező lenyűgöző történetet, amely két ausztrál katona barátságáról és kalandjairól szól 1915-ben. A történelem visszhangjai keverednek a barátok lebilincselő sorsával, amint részévé válnak az I. világháború legendás ütközetének Ausztrália és a Németországgal szövetkező törökök között, Gallipoliban. A 8 részes mini-sorozat a csata 100. évfordulójának állít emléket!

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Thomas 'Tolly' Johnson
Bevan Johnson
Dave Klein
Cliff Sutton
Ellis Ashmead-Bartlett
Sir Ian Hamilton
Walter Braithwaite

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
filoszemitabélus 2016 júl. 03. - 11:40:49
Ha jól tudom, sorkatonákat küldött oda Ausztrália. Mérhetetlenül visszataszító, hogy idegen érdekekért rákényszerítenek fiatal embereket, hogy az életüket áldozzák. A "Ryan közlegény megmentése" alapvetõen egy profin elkészített tömény baromság volt, de volt egy fontos momentum benne: a partraszálláskor rá tudtak venni embereket, hogy szembe rohanjanak a német géppuska fészkekkel, cirka 40% túlélési eséllyel. Nem volt életösztön ezekben az emberekben? Vagy olyan pokoli szenvedésekkel járt az élet egy katonai büntetõtáborban, hogy attól jobban féltek, mint a géppuska golyóktól? Mindenesetre ilyen filmeket látva, tisztában lehet vele az egyszerû ember, hogy csak tehetetlen báb néhány nagy játékos kezében, akik a háttérben mozgatják a szálakat, kormányokat buktatnak meg, háborúkat robbantanak ki. Közismert szólás:
"A terrorizmus a szegény emberek háborúja, a háború a gazdag emberek terrorizmusa". Az a probléma, hogy a terroristáknak csak arra van lehetõségük, hogy ártatlan embereket robbantsanak fel, pl. Sorosnak a közelébe sem juthatnak, vagy nem is sejtik, ki az igazi ellenségük.
vino-et-veritas 2016 júl. 03. - 10:32:26
Részben õk is valahogy így érezték: miért a Dardanelláknál kell "megvédeni" a Brit "Birodalmat"?
Ennek ellenére máig a formális államfõ a brit uralkodó (+Kanada, +Új-Zéland, stb. - fura ez az angolszász gondolkodásmód).

Churchill kanyargós életútjának egyik súlyos epizódja ez a sikertelen hadjárat.
Hiába mondott/mondatták le a kudarc nyomán, pár év múlva már újra miniszter, s az 50-es évek közepéig szinte folyamatosan meghatározta a brit (kül)politikát, nem feltétlenül a mi megelégedésünkre...
filoszemitabélus 2016 júl. 02. - 22:10:41
A film kapcsán egyetlen kérdés tolul fel bennem:mi a jó büdös francot kerestek az ausztrálok Gallipoliban? Talán eltévedtek? De nem tûnt fel nekik, hogy közben átkeltek az óceánon?
gabus53 2016 júl. 02. - 13:54:35
Szép napot a leendõ hozzászólóknak!

Tudja valaki, hogy tulajdonképpen hány epizódos ez a sorozat? Mert itt a Port.hu-n 8 epizódot említenek, de online csak 7 epizódot lehet találni.
Köszönöm. :-)
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu