Gazdátlan asszony

Bakancslistához adom
magyar vígjáték, 76 perc, 1944

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Egy elegáns, francia hegyvidéki hotelban nagy feltűnést kelt egy magányos asszony. Pedig Éva férjnél van, s szomorú nosztalgiával gondol házassága első, boldog éveire. Szeretné, ha Ádám ismét szerelmes, figyelmes férj lenne. Egy megbántott estén elhatározta, hogy egy hónap „szabadságot” vesz ki és Franciaországba utazik a hegyekbe. Ám a férjétől távol, az asszony rádöbben, hogy nem a bókok, a virágok vagy egy áttáncolt este jelentik az igazi szerelmet és a megbecsülést...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Éva, Partos felesége
Kotovszky Iván, a szélhámos
Partos Ádám
Szalay bácsi
konzumnő
parkett-táncos

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó jún. 15. 11:46:01
Csakhogy ennek a "gazdátlan "asszonynak a világon semmi dolga a házasságban, a háztartást a cselédek vezetik, gyereke nincs, más dolga sincs, csak hogy reprezentáljon a férje mellett. Tulajdonképp luxuskurva, csak feleségnek hívják. És olyan apróságokon akad ki, hogy a férje nem hoz neki virágot...
Na és a nő által odacsődített vendégeknek sem annyira örül.
5/10
Borbála Kósa jún. 11. 22:32:34 5/10
csak a cím miatt néztem meg, mi az hogy gazdátlan, talán az asszony egy ló vagy egy kutya? hát ez az asszony egy liba volt. amúgy jó film lehetett volna, a színészek, a film készítői csupa nagy név, kár volt ilyen hímsoviniszta izét leforgatni. De Turay Ida miatt érdemes volt megnézni.
borzi84 ápr. 21. 14:41:58
Adalék a filmhez: A főszerepet eredetileg Karády Katalin játszotta volna, de őt időközben letartóztatta a Gestapo, így a szerepét Simor Erzsi vette át.
olahmiki1959 2014 dec. 23. - 17:10:35
Nagyon jók benne a színészek, nekem fõleg Greguss Zoltán alakítása tetszett, és a párbeszédek is nagyon jók, életszerûek.
A film tanulsága más kérdés, azt hiszem, akkoriban ez volt az elfogadott viselkedésforma, az asszonynak gyakorlatilag semmit nem volt szabad csinálnia, mert azonnal rásütötték a bélyeget, hogy "erkölcstelen", míg a férfiaknak sokkal többet megengedett a szokásjog, az õ kicsapongásaikat bocsánatos bûnnek tekintették.
A film ettõl függetlenül nézhetõ, és - ahogy azt elõttem is írták, - egyáltalán nem vígjáték.:D
10/10
Éduah 2013 jan. 12. - 11:50:29 10/10
feketevipera 2009 jún. 08. - 18:20:29
Elég súlyos hiba vígjátékként feltüntetni a filmet, mert egyáltalán nem az. Igaz, a nagy dráma is elmarad, inkább csak valami langyos izé jön ki belõle a végére. Meglehetõsen hímsoviniszta a film: hiába a férj hanyagolja el a feleségét, mégis a feleség kénytelen "behódolni". Nem volt maradandó élmény, de egyszer meg lehetett nézni.
lindababa 2009 máj. 24. - 14:40:52
Önálló 21. századi nõ énem csúnyán káromkodott, amikor a film vége felé kiderült a film tanulsága. Hogy a gazdátlan asszonynak nincs értéke. Bezzeg a cseléd az lehetett "gazdátlan".
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás