Gengszterek klubja

Bakancslistához adom
The Cotton Club
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 123 perc, 1984

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Cotton Club, a híres harlemi jazz klub, a 20-30-as években vált híressé, mint a zenészek mekkája és a maffiózók székhelye. Ez a hely az amerikai társadalom kaleidoszkópja a gazdasági válságot megelőzően, az alvilág és a zenészek felsőbb rétegének találkozóhelye, melyet Coppola és a híres író, Mario Puzo, ideális témának tartottak egy film elkésztéséhez. 1928-at írunk. A fehér bőrű Dixie Dwyer (Richard Gere) trombitásként egy néger jazz bandában zenél. Véletlenül megmenti Dutch Schultz (James Remar), a hírhedt maffiózó életét, aki hálából munkát ajánl a zenésznek: játszhat Schultz szeretőjének, Vera Ciceronak, a fogadásán. Dixie gondjai a gyönyörű nővel való találkozás után kezdődnek.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Trap 416 2019 márc. 08. - 12:58:28 4/10
A Gengszterek klubja a hazugságok filmje. Richard Gere macskabajsza nem macsós lesz, hanem műmájér, Diane Lane-t femme fatale-ként adnák el, de csak az idegesítő és pénzéhes ribanc szerepkört tölti be, ráadásul megpróbálják bemutatni, hogy tűz meg szenvedély van közöttük, viszont nagyon hamar röhejbe fullad a táncos jelenet, ahol ennek illusztrációjaként pofozzák egymást. Eleve hogy kerül Richard Gere Coppola filmjébe? Nem túl nagy visszaesés ez Al Pacino, De Niro, Marlon Brando vagy James Caan után? Itt nem csak egy kategóriát zuhantunk lefelé. Gere egyébként képes egy-két karaktert vállalhatóan megformálni (ennél semmiképp sem többet), például a Brooklyn mélyénben egész jó volt, de itt megmarad a faarc, a legalapvetőbb gesztusok és a bajusz mögé rejtőzés szintjén. Az orra alatti szőrcsomó nélkül valószínűleg még hiteltelenebb lenne. Ellenlábasa, James Remar egyszerre akar Joe Pesci és Chazz Palminteri lenni, és így lesz mindkettőnek a lebutított változata.
A korszakról jóformán semmit nem tudunk meg, az a lényeg, hogy valami giccses musical betét rendszeresen felcsendüljön, és a két teljesen érdektelen, gagyi szerelmi szál terítékre kerüljön. Mindezt Coppolatol és mindezt egy állítólagos gengszterfilmben. Egyedül azt tudom felhozni a Gengszterek klubja mentségére, hogy legalább nem unalmas annyira. " A fehérek nem hagytak nekem semmit, csak az alvilágot, és én ott táncolok." Ez a film legjobb dumája volt. 4.5 pont
tillaromhaj 2012 márc. 20. - 21:37:39
Ez az egyik kedvenc filmem, mert Diane Lane, a külseje miatt kedvenc színésznõm szerepel benne.
De tényleg! :)
biggmhz 2009 aug. 20. - 16:30:53
Nézhetõ film, annak pedig aki bírja ezt a korszakot, egy gyönyszem.
Meg jó látni a nagy neveket fiatalon..
laci123awdf 2009 jún. 10. - 13:43:53 Előzmény rajongólány
Fuj de unalmas egy szetszorodott vontatott semmirol nem szolo hosszu sz.r film. A zene a ruhak egesz stilusos jo de a film max 5 pont.
rajongólány 2008 aug. 09. - 16:26:24
Jó film! Hiába, a Coppola - Maro Puzo páros nem tud rosszat csinálni!
Angelo Salieri 2008 márc. 13. - 06:53:48
sziasztok!
Nincs meg véletlenül valakinek ez a film?
*Bátorszív* 2007 júl. 13. - 22:54:02
:) Akkor ez tényleg 'aranyos' volt a részedrõl... :) (mármint a 3.-ik...)
...Hát hiába! nem ismertelek félre... ;)

üdv...! és kellemes, (hûsölõs...) hétvégét Neked is...!
Huma 2007 júl. 13. - 21:07:07
Hát naná, hogy tréfi volt! A filmet még nem láttam, azt sem tudom mi fán terem. Az alsó hozzászólásokon jót mosolyogtam, és röhögve odatettem a magamét. Ritka egy "pillanat", ha az ember vigyorog a sajátján...
*Bátorszív* 2007 júl. 12. - 20:31:31 Előzmény Huma
:D :D Hát lányok! ne is haragudjatok, de cuki pofák vagytok...!:))) Ebbõl a 'mester-hármasból' már csak Én hiányzom... Bár igaz, hogy Én nem szerepeltem a 'Gengszterek klubjá'ban' :) ;) ( hál'Istennek...!)... :)

...Ugyan Én is elolvadtam annak idején, kisfiúként Brooke Shields-tõl a ' Kék Laguná-ban', de ettõl a 'Blue Lagoon' még messze nem vált a kedvenc filmemmé... Sõt...!
... Huma! ahogy ismerlek, (legalább is eddig,) Te csak ironizáltál ezzel a harmadik hozzászólásoddal... De, ha igen, ha nem, nagyot derültem(tünk) rajta... :))
- gratulatio...!-
:) Most már csak egy negyedik hölgyemény hiányzik, aki elõrángat valami jósvádájú színészt,... -eme 'filmalkotásból'...- és leírja negyedszerre is ugyanezeket... ( :) )
egyébként... üdv... :)
Huma 2007 jún. 25. - 19:21:38
Ez az egyik kedvenc filmem, mert Nicolas Cage, a külseje miatt kedvenc színészem szerepel benne.
baosa 2007 jún. 25. - 11:05:27
Ez az egyik kedvenc filmem, mert Richard Gere, a külseje miatt kedvenc színészem szerepel benne.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu