Georges Feydeau: A hülyéje - A szombathelyi Weöres Sándor Színház előadása

Bakancslistához adom
Georges Feydeau: A hülyéje
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 127 perc, 2015

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Vatelin, aki rajongva szereti feleségét, Lucienne-t, döbbenten tapasztalja, hogy a nőt egyik barátja, Pontagnac pár napja szerelmesen követi. Kisvártatva kiderül, hogy nem ő az egyetlen udvarló. Rédillon is szívesen közeledne Vatelin feleségéhez. Pontagnac nős, miközben továbbra is léha életet él, Rédillon pedig számos állandó és átmeneti szeretővel rendelkezik. Lucienne mindkettejük felé világossá teszi álláspontját; egyetlen feltétellel lenne hajlandó beadni a derekát: ha a férje megcsalná. Ez esetben kész lenne felajánlkozni egyik széptevőjének. Pontagnac és Rédillon mindenre hajlandók, csak hogy Lucienne félre nem érthető helyzetben találja Vatelint. Épp kapóra jön nekik, hogy Párizsban tartózkodik Maggie, akivel Vatelinnek volt egy futó kalandja Angliában.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Rojita 2020 aug. 13. - 17:46:31 9/10
Jó volt nézni ezt a klasszikus bohózatot a tömeges félreértésével, helyzetkomikumával, elcserélt csomagokkal és a remek szereposztásával.
Mindegyik karakter hálás szerep, (még a síket, alig beszélő feleség/ Vlahovics Edit is kiemelkedő). Kiemelem Trokán Péter pattogó, nyugdíjas katonaorvos alakítását. Nem láttam még ilyen vicces szerepben. Kertész Péter orgánuma pedig még ma is gyönyörű.
napraforgó 2020 aug. 11. - 19:01:08
Végre újra vannak színházi közvetítések.
Ktesibios 2018 aug. 07. - 21:49:05
Remek előadás egy kiváló társulattól! Valamiért lemaradt az alkotók közül maga a rendező, aki Réthly Attila volt.