Film

Gladiátor /Gladiator/

magyarul beszélő, amerikai-angol történelmi dráma, 149 perc, 2000 16 éven aluliak számára nem ajánlott

Értékelés:

1092 szavazatból
Szerinted?

  Maximus, a hatalmas római generális (Russell Crowe) a nép kedvence, és az idős uralkodó, Marcus Aurelius (Richard Harris) bizalmát is élvezi. Az összeesküvés áldozataként haldokló Marcus Aurelius őt teszi meg örökösévé hataloméhes fia, Commodus (Joaquin Phoenix) ellenében. Commodus átveszi mégis a hatalmat, és halálra ítéli Maximust: ő megmenekül, a Hispániában élő családjára mért csapást azonban nem tudja megakadályozni. Összetörten a rabszolgakereskedők kezére jut, akik eladják gladiátornak. Az életéért küzdő Maximust Rómába viszik, ahol felhasználja régi hírnevét, hogy lázadást szítson az eltunyult rómaiak között az elnyomó hatalom megdöntésére.

  Forgalmazó: UIP-Duna Film

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Díjak és jelölések:


  Vélemény:


  2017. október 31. 11:18
  Ujra megnéztem, elöször szinkronnal. (Angolul az igazi) Egyetértek az itteni és az imdb-s (http://www.imdb.com/title/tt0172495/) szavazokkal. Minden idök legjobbjai között van, annyira stilusos...(Lisa Gerrard fenomenális, a legjobb nöi hang bolygonkon)

  2017. október 27. 07:50
  Lehet, hogy hatásvadász, lehet, hogy egyáltalán nem követi a valós történelmi eseményeket, de ez akkor is egy látványos, nagyszabású film, amit érdemes megnézni. Russell Crowe emlékezetes alakítása és a filmzene is mesteri.

  2017. szeptember 30. 19:32
  Nem tudom ,milyen a vágott verzió, nekem bővített, eredetiben van meg, de már vártam, hogy vége legyen. Hatásvadász jelenetek tömkelege, a végén - spoiler nélkül - már azt hittem, hogy a giccses párbeszéd és népi bambulás közepette mindenki pálcát ragad és az égnek ereszti, mint a potter hatban...

  Russel Crow ezért kapott oscart? Sokkal jobb alakításai is vannak, mint itt bamba tekintettel állni és nézni. Joaquin Phoenix inkább érdemelte volna meg.

  És spoileresen, miért nem tetszett, azon kívül, hogy egyáltalán nem történelemhű? (aztán lehet jönni itt szubjektív módon basztatni, hogy me nem érted)

  Mert egy hatásvadász, 2 és fél órás sima bosszútörténet, semmi több. A jellemfejlődések hiánya nálam a nagy lehúzó, hogy minden egyes karakter a maga tök egyszerű síkján mozog, a gonosz császár és a szegény rabszolga, a jók és rosszak, vagyis a tök bugyuta felállás. A mellékszereplők pedig csak úgy vannak. Nem éreztem semmit, mikor az izomagy meghalt, mikor a családját lemészárolták, talán a császár halálánál egy kis megkönnyebbülést, ami igazából teljesen egyértelmű volt. És nem azért, mert egy lelketlen farok vagyok, hanem...

  Összes hozzászólás