Gólyák

Bakancslistához adom
Storks
6 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai családi animációs film, 92 perc, 2016

Értékelés:

73 szavazatból
Szerinted?

Az újszülöttet a gólya hozza. Illetve dehogy! Régen talán így volt, de ma már a gólyák egy multinacionális internetes áruszállító cégnél vállalnak szállítmányozást. Junior a vállalat legsikeresebb tehergólyája, és éppen előléptetés előtt áll, amikor véletlenül működésbe hozza a Babagyártó gépet, ami (hisz ez a dolga) gyárt is egy bűbájos, de engedély nélkül „készült” kislányt. Junior a gyárban fellelhető egyetlen ember segítségével igyekszik minden nyomot eltüntetni a főnöke szeme elől. Olyat tesz, amit még sosem: elszállítja a babát. Hosszú, kalandos és meghökkentő felfedezésekkel teli útja végén egy család boldog lesz – viszont az egész világ megváltozik.
Bemutató dátuma: 2016. szeptember 22. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
-Vídia- 2021 dec. 28. - 20:04:11 Előzmény zimzum1111
zimzum írása 01:30
a magad érdekében húzd le a klotyón azt a sok xart amit szívsz..

Ha úgy érzi, túl sok a teher, képtelen tovább hordozni, és most rögtön szeretne valakivel beszélni: van segítség. Tudnia kell, hogy krízishelyzetben nem vagyunk képességeink teljes birtokában. Döntéseket hozni -pláne visszavonhatatlanokat- ilyenkor nem szabad. A legjobb, amit tehet, hogy egy külső szemlélővel átbeszéli mindazt, ami most foglalkoztatja.

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok
116-123
Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről hívható, mindkettőről ingyenes.
4/10
Marton12 2021 febr. 01. - 09:52:13 4/10
Többet vártam ettől a filmtől. Ez egy gyengén sikerült, béna, idegesítő szereplőkkel teli film. Nem ajánlom.
5/10
BBali06 2020 ápr. 11. - 07:00:22 5/10
Egyszeri alkalommal nagyon is megnézhető, de sajnos ez tényleg gyerekeknek való, ,,gyerekkészítés", ,,gólya hozza" és a többi. Animációhoz képest számomra nagyon gyenge volt, és sokszor nélkülözte a következetességet.
10/5.
10/10
Katalin Balog 2019 dec. 23. - 21:29:11 10/10
A családdal együtt néztük meg a filmet és nagyon tetszett mindenkinek. A farkasok tetszettek a legjobban! 10/10
Vídia. 2019 dec. 23. - 19:57:04
szólj hozzá! megtörtént..
zimzum1111 2017 aug. 29. - 01:30:25 Előzmény Rotovics Kázmér
Igen szórakoztató mese... Szerintem, megfelelõ állapotban ideális randifilm, és friss házasokban is megerõsíthet érzéseket és vágyakat.

Tehát:

Rontovics nem jó helyen kapisgálsz. És bár értem, amit írsz - szerintem nem jó irány. Most kivételesen nem leszek veled.
És tényleg félreteszem azt, hogy egy ilyen film a szülõi szeretet,
illetve hangulatok sugallása, az érzések felismertetése,
a gyerek kockázatok bemutatása miatt, valamint
az egész filmen végighúzódó - meseszerû - szeretet és közösség élmény bemutatása miatt,
többet tesz a gyerekvállalásért, mint az összes állami intézkedés.
Azt mutatja meg, hogy miért éri meg... Ez igaz ott van, de nem úgy ahogy Te látod.

Folytatom:

Tibornak van igaza. Elõször is a film elkészítéséért méltassuk Oroszországot, mert nem képzeli ez a sok libsi amerika imádó zsibli, hogy ez sem onnan van...
Sok ilyen animációs filmet láttunk már tõlük soroljam? Minden héten hirdetik a Ripostban. Sõt!
Elévülhetetlen érdemei vannak a filmben Vlagyimir Vlagyimorovicsnak. Õ nélküle ez nem is lett volna, nem lehetett volna, hiszen már megírta az Oroszlánkirályt, A GRU 1-2 (a 3at azt közösen írták Kim Dzsugunnal), hogy a Dzsúdó pandáról 1,2,3ról ne is beszéljünk!
A szabad gondolkozás, a kreatívitás igaz táptalaja soha nem a nyugat volt. Minden szibériából jött az uralon túlról, a sarkkör környékérõl.
Tehát Tibornak van igaza: nem lehet ennek a mûnek a szerzõje a rothadó nyugat. A vak is látja. Ehhez bizony illiberalizmus kell anélkül nem megy. Ott szibériában lehet igazán elmélkedni, szárnyalni és új dolgokat kitalálni, konstruktívan közösen, együtt, békében.
A kreativitás, ami páldául a Shrekben megvillan egészen Sztálinig vezethetõ. A Dzsúdó panda alapötletét, Brezsnyev pajtás skicelte fel egy szalvétára a Porsche tervek mellé.
Tehát semmi sem az övék és neked van igazad. Át vagyunk vágva, de én is már tisztán látok.
Az igazi színek ott vannak, ahol Hitler (fekete-fehér-piros), Mussolini (fekete-piros), Szálasi (fekete-fehér-piros), Rákosi (piros). Ott van és mindig is volt a béke, a nevetés a kacagás, öröm és jóllét. Ott bezzeg jött a gólya, mint ahogyan most is nagy a kedv...
És ez a szerencsétlenkedés a szabadsággal, nem volt! Mert minek? Soha semmi jó nem származott belõle. Semmi.
Szerencsére ezek a remek emberpolitikusok megmondták itt is és most is: ki programozza le a gólyát, ki rajzolja a farkas karakterét, ki lesz a pingvin hangja.
Az effektek mind mind a Juriíj Andropov Kreatívvszkaja Komszomolból özönlöttek, eh özönlöttek - sziiiporkáztak ki...
Minden miattuk van és volt a világban, ami jó volt. Tibor, ugye milyen szörnyû, hogy senki nem látja, hogy miattuk folyik a víz a csapból?

Napnál világosabb, hogy Hollywood család tekintetében megbukott. Ezért kellett ezt a filmet szibériában titokban elkészíteni.
A porducer, bár csak mi tudunk róla, Bayer Zsolt volt. Az Õ hangulata, és végtelen kedvessége, szeretete, rendkívüli humora elengedhetetlen egy ilyen film létrejöttéhez.
Az õ bölcs és dicsõ parancsaitól lett a történet olyan kedves. A farkasok jeleneteinek megformálása miatt Nógrádi György kapott szobrot - tegnap avatták titokban a sztyeppén - Õ sem tudott róla. A dagi gólya bûbájosságát élõ személytõl nyerte: Semlyén Zsolt.
És hát Vlagyimirovicsot lássátok, amint a panton színskálával a körülötte álló katonáknak tollbamondja a film színeit, tónusait, és ezek komplementereit.
Orbán Viktor a forgatókönyve szerint, minden gyerek fehér. De valami terrorista végül beszínezte õket, a Sors akarta így.
Hogy lehet, hogy ezt nem látjááák Tibor???

És ami nekem személyemnek nagyon nagyon fáj.
Nem tudják.
Nem is sejtik az erõfeszítést, és munkát, miszerint, hogy a ma legügyesebb magyarja rajzolta az egészet:
Mészáros Lõrinc.

Egyedül.
Zsírkrétával.
8/10
Arter 2017 jan. 27. - 22:39:26 8/10
Remek kikapcsolódás az egész családnak! Bár gyerekeknek készült elsõsorban, de a felnõttek is jót szórakozhatnak a filmen. Vannak benne nagyon jó poénok, egy kissé klisés történetvezetés és egy remek üzenet, amely mindenkit megérint. A karakterek szerethetõk, az animáció jól kidolgozott. Kellemeset csalódtam a filmben, többet kaptam, mint amit vártam tõle. 8/10
9/10
alien1976 2017 jan. 23. - 08:29:25 9/10
Kellemes kikapcsolódást nyújtott a mese. Aranyos volt, néha megmosolyogtató. A farkasok nagyon jók voltak. A tengeralattjáró profi volt. :):)
IamTwo 2017 jan. 17. - 23:16:03 Előzmény nikato
Szerintem is karcsú volt, vagy legalábbis nem nekem készült :)
Nálam a farkasok néhány poénja mentette meg, de ez gyenge.
offtopic
Rotovics Kázmér 2017 jan. 15. - 08:51:18 Előzmény tibor016
tibor016: neked teljesen kimosta az agyad a mostanában divatos uszító politika... hogy még ebben is csak ezt látod... :( :(
magicvoice 2017 jan. 13. - 19:45:56
Az egyik legjobb animációs film, amit az utóbbi években láttam: aranyos, megható történet, fergeteges humor. A szinkronja remek lett. Garantált családi szórakozás, a felnõttek is élvezni fogják.
6/10
nikato 2016 dec. 12. - 10:00:34 6/10
Nagyon gyenge. :S A göndör hajú lány pedig nagyon idegesítõ! A kis galamb vicces volt! (De nem túlzottan.) :S
tibor016 2016 nov. 28. - 12:01:04
Aranyos, bár kicsit erõltetett, s kissé klisé-szerû.
Azonban én még érzek benne afféle liberális-propaganda jelleget is, mely aláássa a hagyományos család-modellt: SPOILER 1. Hogy a babákat futószalagon "gyártják" (mesterséges megtermékenyítés). Ez azt is alátámassza, hogy amikor a filmben Tulipán véletlenül berakja a levelet a babagyártó-gépbe (amely leírja milyen is legyen a baba), a levél meg osztódni készül, amely a sejtosztódásra emlékezetet.
2. Amikor a film végén a gólyák újból babákat szállítanak le a "megrendelõknek", csak nekem tûnik fel egy meleg- és egy leszbikus-pár is is?
9/10
adidasler 2016 okt. 03. - 13:22:49 9/10
Az elsõ félóra kicsit unalmas volt, bevallom néha belecsukódott a szemem a 3D szemüveg mögött mert fáradtan mentem moziba. Aztán a maradék óra mindenért kárpótolt. Régen láttam ennyire megható ugyanakkor vicces, nem túljátszott animációs filmet. Szerintem minden kisgyermekesnek kötelezõ darab. Nagyon jól megragadja a gyerekünk körüli érzéseket. 9/10, Csak az eleje miatt vontam le egyet mert amúgy az egyik legjobb amit valaha láttam.
Lillebror Ostehaps 2016 szept. 19. - 20:16:45
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu