Göndör fürtök

Bakancslistához adom
Pelo malo
16 éven aluliak számára nem ajánlott venezuelai-perui-argentin-német filmdráma, 93 perc, 2013

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Mariana Rondón második nagyjátékfilmjének hőse a kilenc éves Junior, aki mulatt apjától makacs, göndör fürtöket örökölt. Az érzékeny, befelé forduló, különös kisfiú azonban az éves iskolai fotóra egyenes hajat szeretne. Pont olyat, mint amilyen a tévében Miss Venezuelának van. A hajával való állandó foglalatossága a tükör előtt mindennapi súrlódások, veszekedések forrásai anyjával, aki mindezekben a fiú homoszexualitásának bizonyítékát látja. Junior hiába küzd anyja szeretetéért, a nő képtelen elfogadni őt. Junior kénytelen szó szerint és képletesen is lenyírni magáról mindent, ami másságának bizonyítéka lehet.
Mindezek háttereként egy állandó változásban forrongó ország képét látjuk, ami tele van veszélyekkel, ahol kétségbeesett szegénység és munkanélküliség mozgatja az emberek gondolkodását. Ahol egy gyerek mássága teljességgel elfogadhatatlan, és így még nagyobb veszélynek, szenvedésnek van kitéve, mint a többiek.
Bemutató dátuma: 2014. április 24. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
funfun 2014 máj. 04. - 16:56:31 10/10
10/10 - iszonyúan jó film. Az elsõ jelzõ is hangsúlyos. Mindkét gyerekszereplõ nagyon jó, a fõszereplõ kis srác és a kislány barátja is. Off: Elgondolkodom azon, hogy lehet az, hogy a magyar filmekben kivétel nélkül pocsékok a gyerekszereplõk? Még a nagyobbak is. A Sorstalanság Köves Gyurija is gyenge volt.