Grace - Monaco csillaga

Bakancslistához adom
Grace of Monaco
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-amerikai-belga-olasz életrajzi dráma, 103 perc, 2014

Értékelés:

93 szavazatból
Szerinted?

"...Hogy tündérmese lenne az életem, maga is tündérmese." De a tündérmese és a valóság, teljesen más. Grace mégis hisz a tündérmesékben és abban, hogy jobbá teheti a világot. És mélységesen hisz a szeretetben is, amely összehozza az embereket.
Grace Kelly (Nicole Kidman) a gyönyörű és igézően tehetséges színésznő, Hollywood kedvence mesébe illő fordulattal az ő hercegét választotta, amikor 1956-ban maga mögött hagyott mindent, és feleségül ment szerelméhez, a Grimaldi-ház fejéhez, III. Rainer monacói herceghez (Tim Roth). A szakma és a közönség is imádta Grace-t, a romantikus, törékeny szépséget, akit sosem tudtak kiverni a fejükből. Így van ezzel Alfred Hitchcock is, aki 6 évvel Grace menyegzőjét követően szeretné múzsáját visszacsábítani Hollywoodba, hogy játssza el új filmje, a Marnie főszerepét Sean Connery oldalán. Óriási a kísértés és a felelősség, egy asszony és egy ország jövője egyszerre a tét. Mindeközben ugyanis a hercegnek nem csak házassága válságával, de komoly politikai problémával kell szembenéznie: a fenyegetés a szomszédos Franciaországból érkezik. De Gaulle megpróbálja megadóztatni Monacot, sőt elvenni a városállam függetlenségét. III. Rainer ultimátumot ad Grace-nek - vagy a még benne rejlő szenvedélyt választja és visszatér a csillogó Hollywoodba, vagy élete legnagyobb szerepében áll helyt, Monaco hercegnéjeként. Egy színésznő, feleség, anya és hercegné és egy sorsfordító év, amelyet a Piaf rendezője festett nagyvászonra.
"Mást nem is remélhetünk az élettől, minthogy találunk egy helyet, ahol szeretnek és szerethetünk. Kételyek nélkül. Feltétel nélkül. Ez lesz az én tündérmesém."
Bemutató dátuma: 2014. május 22. Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Stáblista:

Szereplők

Grace Kelly
Alfred Hitchcock
III. Rainier herceg
Rupert Allan
Madge Tivey-Faucon
Maria Callas
Fernando D'Aillieres gróf
Francis Tucker atya
Antoinette hercegnő
Jean-Charles Rey

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
cinemad 2023 szept. 03. - 22:27:40 6/10
Abszolút nem egy maradandó film, de egyszeri nézésre én nem igazán véltem problémát felfedezni benne. Monaco és környéke, az egész miliő nagyon szép, és bárki bármit mond nekem Kidman is az. Kit érdekel plasztikázták-e vagy sem. Ebben a filmben kifejezetten szépnek találom (nyilván ez valami teljesen szubjektív dolog, másnak meg Kiszel Tünde tetszik, miért kérdőjelezném meg az ízlését). Nem vagyok sem Grace Kelly sem a monacoi történelem szakértője, így nekem ez a film adott valamit, felkeltette pár dolog az érdeklődésem, aminek utánanézek, és valami értelmes dologról szólt, nem egy 5678. mutáns vagy egyéb képregényhős idióta világmegmentéséről, vagy valami Seth Rogan vagy Kevin Hart féle ocsmánykodásról. Sajnos már ez is érdem egy film esetében. Ettől függetlenül Kidman helyenként szerintem picit túljátssza a szerepét, és annyira nem ragad magával ezúttal az alakítása, a film nem túl mozgalmas és őszintén az én kanapémban ülve ezeknek a hercegeknek és -néknek a napi problémái eléggé megmosolyogtatóak, ahogy az is, amikor ők a világ nehéz helyzetéről értekeznek. Nyilván ez egy PR szerep, amit hercegnékre osztanak, ugyanakkor valakitől ez is roppant távol áll. Gondoljunk csak például egy másik "színésznőből?" lett hercegnére, Meghan-re, aki nem éppen a Vöröskereszt összejövetelein szokott pózolni, jobb szeret az Oprah show-ban. Többször is eszembe jutott a film közben aktuális párhuzamként, hogy ő is küzdött a hercegnői szereppel/kötelezettséggel, ahogy a film szerint Grace, de ugye mint tudjuk neki kevésbé sikerült felnőnie a feladathoz... Valóban nem egy különleges, de még csak nem is egy jó film, viszont főleg eredeti nyelven nézve nem látok benne különösebb kivetnivalót.
4/10
Stacy11 2022 márc. 22. - 22:20:15 4/10
Egyszer meg lehetett nézni, de elég uncsi és lapos volt.
6/10
Ildikó Nóra 2021 jún. 04. - 19:42:34 6/10
Grace Kelly miatt néztem meg, a filmet egyszer meg lehet nézni. Tetszettek a ruhák, a kiegészítők, a helyszínek. Tim R-nak, Paz V-nak, Parker P-nak jól állt a szerep; Nicole K. ezen filmben sem tetszett, ebben is többször idegesítő volt, nem volt számára igazi ez a szerep. A szinkron tetszett (Pápai Erika, Epres Attila, Kisfalvi Krisztina, stb.).
alleirbag_nemhiszem 2019 szept. 15. - 21:03:02 Előzmény gimbiikeeh
ez rendkívül jelentős év volt!
3/10
gimbiikeeh 2017 okt. 22. - 23:47:28 3/10
Nem vitatom az elõttem kommentelõket. Valóban nagyon gyenge film volt. Imádom Nicole Kidman-t, a játékával itt sem volt semmi gond, de sajnos ez kevés volt, hogy megmentse a filmet. Grace Kelly egy igazi legenda. Rengeteg izgalmas esemény történt az életében. Ezért sem értem, hogy miért ezt a jelentéktelen 1 évét kellett megfilmesíteni. Sokkal jobb sztorit kilehetett volna hozni a hollywoodi évekbõl, és a herceggel való találkozásból, mint abból, hogy kell e adóznia Monaconak vagy sem. Ugyanis lényegében errõl szólt ez a másfél óra. Ha már egyszer elkezdtem végignéztem, de többet biztosan nem ülök neki. Kár érte.

Nicole Kidman miatt 3/10
4/10
Nótárius 2016 dec. 08. - 12:02:42 4/10
Nicole Kidman e filmben gyönyörû is volt, hitelesen is alakította Grace Kellyt; sõt még meggyõzõen hasonlított is rá!
Úgy olvasom, hogy az ehelyt a hozzászólók közül, (tán a típusosan szigorú egymásra irigységgel?) szinte csak a nõk ócsárolják.
A film kulisszái szépek voltak, a történelmi vonatkozásai figyelemfelkeltõen érdekesek.
A végig hangsúlyos jóléti fanyalgás elég untatóan érdektelen, néhol bemosolygtató volt számomra.
Mondta is az édesanyja a telefonban az enerváltan nyûglõdõ Grace Kelly-nek, hogy:
Mit akar? Nála többet még egy philadelphiai lány sem ért el. (Mi a tündérvilág, ha nem ez?)
A film végén tartott nyúlókás szeretet-beszéd is elég visszatetszõ volt az elsõsorban hatalmi, a pompájukat veszélyeztetõ nyersen üzleti konfliktusban.
A katonai fenyegetést leszámítva egyáltalán nem voltam/vagyok biztos benne, hogy Monaco-nak drukkoltam.
A magyar szinkron nagyon háttérzajos, rossz minõsége sokat rontott e filmen. Kb. 5 pont
abacab 2016 aug. 01. - 10:53:11
Én de Gaulle-nak drukkoltam, tolja csak be a tengerbe ezt az adó- és kaszinóparadicsomot! :))
Edmond Dantes 2016 júl. 20. - 11:01:30
Szinte minden film érdekel és többé-kevésbé leköt, ami egy ismert személyiségrõl szól és aminek a megnézése után érdeklõdni kezdek az illetõ és környezete sorsa felõl. Ez a film is olyan volt, hibáival együtt. Többet tudok tegnap óta Monacóról? Igen. Meg a Grimaldiakról? Igen. Kellyrõl? Igen. Hitchcock filmjeirõl meg arról, melyik(ek)ben játszott Kelly? Igen. Az akkori franciaországi eseményekrõl? Igen. (Bár ez a blokád-ügy a filmben valszeg túl van habosítva.) És így tovább, nekem ennyi elég is már h elnézõ(bb) legyek. Kelly "ante" magánélete nem tartozott jelen film tárgyába, érthetõ okokból + mert késõbb játszódik. És hogy Kidman nem hasonlít Kellyre v öreg a szerephez? Csatolok egy képet, tessék mondani, kit is látunk rajta? És hány évesnek is látszik? na ugye.

Megfejtés: ez az egyik Hitchcock-filmje a kettõbõl, Fogjunk tolvajt (1955). (Másik: Hátsó ablak, 1954)
olahmiki1959 2016 júl. 17. - 06:47:28
Jó szándékú, kedves, ugyanakkor végtelenül elnyújtott, és összességében nagyon unalmas film.
Grace Kelly életébõl a rendezõ kiragadott egy epizódot, az érzékeny, közélet iránt érdeklõdõ mivoltját, ugyanakkor semmit nem tudtunk meg az elõéletérõl, az addigi filmes karrierjérõl, a férjével való megismerkedésrõl, és viszonylag fiatalon bekövetkezett, tragikus haláláról sem.

Az pedig - bár talán mellékes apróságnak tûnhet - a közröhej kategória, hogy a férjének, Rainer hercegnek a szerepét a citromképû, mitugrász külsejû Tim Roth-ra osztották - aki persze nagyon jó színész -, holott a herceg egy kifejezetten jóképû, rendkívül jó megjelenésû férfi volt. (Megnéztem a neten, onnan tudom...:)

Igazából nem tudom, hogy tulajdonképpen miért kellett a filmet egyáltalán megcsinálni.
Végigszenvedtem, Monaco szépsége természetesen lenyûgözött, de amikor a film véget ért, gyakorlatilag abban a pillanatban már el is felejtettem.

Teljesen jelentéktelen, egyszer nézõs film.
arche2012@indamail.hu 2016 júl. 17. - 00:05:20
Szerintem pedig meglepõen jól "visszaadta" az amúgy visszaadhatatlant. Grace Kelly "leutánzását" nem igen lehetett volna jobban megoldani. Az operatõri munka is remek volt, sokszor úgy fényképezték, hogy hasonlítso Grace Kellyre.

A színészi munka igen jõ volt, a filmen lehet vitatkozni.

Szakértõ
Magyar Vándor 2016 júl. 16. - 22:45:49
Úgy van. Úgy szar a film, ahogy van. De nem csak a "vörös démon" miatt, hanem mert egy giccses, üres, hamis érzelmekre ható hollywood-i fércmunkát sikerült összeütni.
1/10
liumiu 2016 júl. 16. - 22:41:45 1/10
Grace Kellyrõl annyit még, hogy totálisan mindegy, milyen volt a hollywoodi színésznõi elõélete (ha olyan volt egyáltalán, amilyenrõl pletykálkodnak, én erõsen kételkedem azért), az tény, hogy hercegnéként makulátlan volt, és EZ a lényeg, felesleges tehát az emlékét feketíteni, és méltatlan is... szerintem. Lady Dianának is zûrös volt a privát élete, mégsem ez jut eszünkbe a neve hallatán elsõként, hanem a szociális elkötelezettsége, a jótékonyság terén való szerepvállalása (összesen 118 jótékonysági szervezet munkájában segédkezett!), ahogyan a "szívek hercegnõjeként" a világot járva hirdette az önzetlen segítségnyújtás, az együttérzés szükségességét az egyre inkább eldurvult, profitorientált világunkban.
1/10
liumiu 2016 júl. 16. - 22:19:45 1/10
Ez a film egyszerûen pocsék. A legnagyobb hibája maga a címszereplõ, vagyis az õt alakító Kidman, akit régen imádtam, de mostanra erõsen megkopott a varázsa, sajnos. Régen kifejezetten szépnek, sõt elragadónak találtam, de ennek mára nyoma sem maradt, mert a szépsége mûvi, hiteltelen, számomra taszító (és nem azért, mert "irigy vagyok"; nem, nem vagyok).
Mert az egy dolog, hogy valóban túlkoros a szerephez, de aki látta valaha Kellyt, akárcsak ha egy fotón is, abban egyszersmind megmaradt örökre, hogy mennyire varázslatos egyénisége volt, akinek a szépsége, bája, finomsága átütött nem csak a filmvásznon, de a fotóin is, és ezt sajnos képtelen visszaadni Kidman. Nem elsõsorban a kora miatt - bár amiatt is, hiszen hiába van feszesre botoxolva, pergamenszerûre húzva az arca, sajnos a szemein is látszik, hogy már megette a kenyere javát, ami egy dolog -, de ennél is nagyobb gond számomra az, hogy õ nem vetekszik Kellyvel semmilyen szempontból, egyszerûen más alkat, más típus, más személyisége van. És akkor még nem beszéltünk a játéka hiányosságairól...
Én nem hittem el, csalódás volt minden szempontból a film, az egyetlen pozitívuma a környezet, amiben játszódik, az fílinges, visszaadja a valóságost, de ebben kb. ki is merül minden erénye - már ha ez erénynek nevezhetõ egyáltalán, hiszen ALAP - kellene, hogy legyen, nemde? ...
A két dilemma párhuzamba állítása pedig szerintem is erõltetett, és ugyancsak hiteltelen; sõt, maga a két dilemma önmagában is az (Monaco megadóztatása, a Marnie címszerepének eljátszása? Ugyan, kérem. Nevetséges, egyiken sem múlnak életek, ha ez egy hercegi pár életének egyik kiragadásra érdemes, fõ problémaköre, akkor..... eh, hagyjuk!).
Ritka rossz film, maradjunk ennyiben, több szót nem is érdemel; jah, talán még annyi megjegyzés, hogy a Marnie is gyenge film lett, bár Tippi Hedren szépsége és bája - meg kell adni - pariban volt a hercegnéével, jól beválasztott vele az öreg Hitch. (;)
port_man 2016 júl. 16. - 17:46:05 Előzmény berto49
xDDD
3/10
M.Zs.F 2015 jún. 12. - 16:14:36 3/10
Nem ismertem ezelõtt a film elõtt Grace Kelly-t, nem láttam ezelõtt a filmjeit, csak amit néha innen-onnan hallottam. Viszont Nicole Kidman szerepel benn aki nagy kedvencem (volt), gondoltam megnézem, de ha már így alakul akkor rákeresünk Grace Kelly-re hogy azért képben legyek. Akármelyik találomra kiválasztott internetes fotó Grace Kelly-rõl élettelibb, mint az egész film amit Életének egy szakaszáról forgattak. Amit látni lehetett hogy Nicole Kidman bõre folyamatosan feszesre van húzva s gyakorlatilag olyan mintha viaszbábuként funkcionálna. Nekem Õ nagy kedvencem elég régóta, de már nem ugyanaz......

10/3
3/10
Újvállalkozó 2015 márc. 09. - 20:19:41 3/10 Előzmény berto49
3/10

Nem nagyon kötött le...szerintem 20 perc alatt át is pörgettem. Ez még az az idõ, amit nem sajnáltam rá. :) Mindjárt megnézem a Dianás filmet, de szerintem az is ennyire lesz érdekfeszítõ számomra.
lenccs 2014 nov. 19. - 22:59:54
Szornyen idegesito ez a film! Nem is tudom eldonteni, hogy Kidman jateka idegesitett e mindvegig, vagy maga az, hogy egy no, aki hercegnenek megy, nem erti meg, hogy az o feladata nem az, hogy okos legyen, foleg nem a ferje mellett...hogy nem erti a protokoll fogalmat...ahhhh, azert volt gazos neki az elet hercegnokent, mert o tette azza....nekem, ez jott le....meg az, hogy elvesztegettem annyi. Idot az eletembol, mig ezt neztem
1/10
berto49 2014 okt. 01. - 18:16:53 1/10
Rég láttam már ennyire unalmas és hazug filmet! Az életrajzi filmek legmegszokottabb és elcsépeltebb paneljeibõl építkezik. Még talán a néhány bejátszott archív felvétel is hamisított. Arról nem is beszélve, hogy Grace Kelly amerikai szeretõinek se szeri se száma nem volt, igaz csak két férfivel feküdt le, akinek volt biciklije és akinek nem. Kidman meg elég öreg már a szerephez, amit megpróbált tehetségéhez mérten jól eljátszani, de nem volt az igazi.
offtopic
Querelle 2014 szept. 25. - 20:05:48 Előzmény eIemes
...........Tippi Hedren............egyébként a Marnie egy kicsit erõltetett kísérlet a pszcihoanalitikára, mint ahogy a Bûvölet címû Hitchcock film is.
3/10
benvenuto1 2014 szept. 23. - 01:32:22 3/10
Nicole Kidman alakítása egysíkú. A film szétesõ és unalmas.
Összes hozzászólás