Graceland - Ügynökjátszma

Bakancslistához adom
Graceland
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai drámasorozat, 42 perc, 2013

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Egy rendőrségi akció során lefoglalják egy drogbáró tengerparti villáját. Miután átalakították, három szervezet, az FBI, a kábítószer-elhárítás és a vámosok legjobb ügynökeit költöztették be, akik különböző fedősztorikkal beépültek a helyi alvilágba. Amikor az egyik ügynök súlyosan megsérül, az FBI frissen diplomázott ügynöke, Mike Warren (Aaron Tveit) kapja meg a szobáját, mentornak pedig Paul Briggst (Daniel Sunjata) jelölik ki mellé, aki élő legendának számít a szakmában.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lengabor 2016 ápr. 21. - 18:18:05
Ha már az udvariasságnál tartunk: nem engedtem meg, hogy letegezzen. Általában nem bánom ezt, sõt utálom, ha magáznak, de ha már megpróbál kioktatni, akkor elõbb gondolkozzon el. Vagy Ön minden ismeretlent eleve letegez azért, mert "több kenyeret fogyasztott el"?
Itt nem véleménykülönbségrõl van szó, hanem egy ténykérdésrõl. Amirõl Ön beszél, illetve amire gondolt, arra is van példa. Elõfordul, hogy egy kis, a kutya által sem nézett csatorna mutat be egy sorozatot, ami aztán felkerül a netre, majd egy nagyobb csatorna is bemutatja, de a Graceland esetén nem errõl van szó. Ezért mondtam, hogy a szinkron nem a fán terem. Az esetek többségében nem az internetre szinkronizáltatnak, hanem a tévére, csak nálunk szinte mindent "kilopnak" onnan és feltöltik torrentre vagy online oldalra. Aki ezzel tököl, az nem sajnálja az idejét, hogy megszabadítson másokat a reklámok terheitõl. Viszont ha a tévécsatorna ebben nem segítene, magyarán nem vetítené le, akkor a neten sem lenne szinkronizált tartalom. Csak eredeti nyelvû, magyar feliratos, amit szintén random emberek készítenek teljesen ingyen. Például a Duna most elkezdte vetíteni az 1989-es Erdészház Falkenauban címû sorozatot. A vetítés után szinte rögtön fel is került a netre. Azelõtt nem volt ott. Ez a tévé valódi hatalma.
Én nem Önt küldtem fel a fára. Ezt bebeszélte magának, olyat adott a számba, amit nem mondtam. Ez nem engem minõsít. Azt pedig fenntartom, hogy ha valaki valamit nem ért, de megkapja rá a helyes választ, akkor utána ne kezdjen el se okoskodni, se megsértõdni, mert csak öngólt rúg. Ezzel saját magát járatja le, nem engem. A sorozatról egy szó nem sok, annyit nem sikerült írnia, de egy vesztes szituációt próbál megmagyarázni. Kár Önért. De akkor elárulom, nehogy meglepetés érje a jövõben: a sorozat összesen 38 részbõl áll, ami három évadot fed le. Nem volt túlzottan sikeres az Egyesült Államokban, sõt az RTL II-n sem az. Tehát ha "véletlenül" az elsõ évad után esetleg nem folytatná a csatorna, akkor ne lepõdjön meg, hogy a szinkron "nincs ott a fán"...

Részemrõl befejeztem az eszmecserét.
10/10
tramonto 2016 ápr. 21. - 11:02:55 10/10 Előzmény Lengabor
Én sokkal több kenyeret fogyasztottam el, mint Te, ez egyébként az általad írt sorok között is kiderûl. A kor, azaz idõsebb kor semmire sem jogosít fel, fõleg a "csendõrpertura" vagy a véleménykülönbség lenyomására. Azért kell utalnom az élettapasztalatom néhány alapvetõ szabályára. Ha új ismerõssel találkozok, mindig a jobb kezemet nyújtom felé, amely üzenet arra, egyenlõ partnernek tekintem, és ezért a közelébe akarok kerûlni. A vélt, és még a meggyõzõdésem nélküli "hülyét" is igyekszem azonos szinten, partnerként elfogadni és udvariasan az általam vélt helyes iránybe terelni UDVARIASAN!. Elvem,- a lebunkózás ráér akkor, amikor, véleményem szerint az udvariasság sem használt és a rosszat hozta ki belõlem.
Te felküldtél a fára, majd finoman lehülyéztél, azaz amihez nem értek legalább hülyeséget ne írjak. Most azt kell kéredeznem, tényleg segíteni akartál, vagy tekintélyi problémádat akartad ellensúlyozni? Mitõl van bizonyítási kényszered? Értelmes srác vagy! De annyira nem, hogy mindent tudjál. PL. az dvarias megközelítést. De tudod mit? Aki mindent tud az semmit sem tud! Pl. Te az utóbbit. És ez kis baj, a NAGY ha nem ismered fel! De a sorozatról: abban meggyõztél, hogy vagy vállalom a hetenkénti leûlést a képernyõ elé vagy megvárom, amíg valaki feltölti. Igazat kell adnom, és valószínû az utóbbit választom, mert az folyamatosan, reklám nélkül nézhetõ, de ez legyen az én dötésem a Te degítségeddel... Én nem sértõdem meg, csak máskor másképp találkozzunk, és köszi KISHAVER!
10/10
offtopic
tramonto 2016 ápr. 21. - 10:14:34 10/10 Előzmény Lengabor
Ezt én is láttam és valóban így igaz!
Lengabor 2016 ápr. 15. - 17:36:20
Vagyis hat részt, mert a pilotot (elsõ részt) kettészedték, ezért elcsúszott a számozás. Mindegy, a lényeg, hogy április 19-én jön a következõ epizód, ami a netes számozás szerint a hetedik, az RTL II számozása szerint a nyolcadik.
Lengabor 2016 ápr. 15. - 17:26:18
Ha valamivel nincs tisztában, akkor nem kell se hülyeségeket írni, se megsértõdni. A Graceland egy premier sorozat, aminek a szinkronját az RTL Magyarország készíttette és 2016. március 1-jén mutatta be elõször az RTL II-n. Heti egy részt vetítenek, minden kedden 22 órakor. Akik elkészítik azt, amit le lehet majd tölteni, a tévébõl veszik fel a magyar hangot, amit rátesznek a forrásvideóra. Nem a kisujjukból szívják ki a szinkront, hanem szépen felveszik, amit a tévécsatorna lead. Ha viszont valamit nem ad le vagy csak heti egy részes tempóban, akkor nem tudja megszerezni a releaser a szinkront, még akkor sem, ha már készen van, hiszen nem került adásba. Tévécsatorna nélkül itt semmi sincs. Mindent onnan "lopnak" le. Úgyhogy szépen várakozhat és vagy leül keddenként a tévéképernyõ elé, vagy megvárja, amíg felkerül az RTL II-rõl felvett hanggal az epizód. Hét részt adott le eddig az RTL II, hét részt lehet letölteni magyarul. Logikus, nemdebár? Április 19. után majd megtalálja a nyolcadik részt is magyar szinkronnal.
10/10
tramonto 2016 ápr. 14. - 19:47:56 10/10 Előzmény Lengabor
Én már a földön vagyok, a fa alatt és a fán egészen mást keresek. Elgondolkodtam azon amit írtál, de nem tudtál meggyõzni, mert a szinkront nem biztos, hogy az rtl2 készítette. Ahol én leggyakrabban a sorozatokat nézem (pl. sorozatBarát), a feltöltéseket többnyire "amatõr" filmezõk tették fel, akik már másik, többnyre kevesbé elérhetõ, de elõbbre járó (pl. HBO stb) csatornákról töltötték fel. Ezek tele vannak reklám blokokkal, ebbõl élnek, kb. 5-10 perc kell mire kitakarítjuk és elérjük a nézhetõ filmet. De pazar jó. Egyébként kösz az "udvarias" tájékoztatásodat, inkább kioktatásodat, legalább utána néztem olyan dolgoknak, amit lehet egyébként nem tettem volna. Én is adnék egy tanácsot. Gyere le Te is a fáról, ide közénk a földre.
Lengabor 2016 ápr. 12. - 20:56:35
Amikor az RTL II nem adja le a heti új részt, addig hiába keresi a szinkronizált változatot, nem lesz elérhetõ. A szinkron nem a fán terem, hanem a tévébõl, a tévécsatornának köszönhetõen.
10/10
tramonto 2016 ápr. 12. - 20:07:37 10/10 Előzmény horipapa.
A sorozatok legjobbjai közé tartozik. Elkezdtem online-n nézni, sajnos az ötödik részig jutottam el, mert a többi vagy angol,- sajnos nem beszélem - vagy felíratos változata van. Nem az olvasással van bajom, hanem a színészek remek alakítása, arckifejezés, az eseményre életszerû reakciója külön élmény, amely a felíratozás miatt nem igazán követhetõ. Még keresem a szinkronizált változatát, (ha valki tudna segíteni, hálásan köszönném)) mert a hetenként egy rész... az nem az igazi. Nekem 10/10.
9/10
horipapa. 2015 jún. 07. - 20:56:09 9/10
Nagyon jó sorozat, kár, hogy itthon nem ismert.
Mindkét évad más és másban jó, a karakterek, a helyszín, a történet, az évadok kidolgozottsága, hangulata, élvezhetõsége is bõven jobb, mint az átlag.