Gránátok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar kisjátékfilm, 18 perc, 2003

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A felkelést már leverték. A lázadók elszórtan még bujkáltak, egymástól elszigetelten rejtôzködtek; aki tehette, elmenekült. A gárdisták házról-házra fésülték át a körzetet. Mindenkire lőttek, aki gyanúsnak tűnt. Kegyetlen erőszakkal vetettek véget a lázadásnak. A csaták során, az utcai harcokban egész körzetek váltak lakhatatlanná.
Egy ilyen házban bujkált a civil és a felkelő. Néhány napja jutottak ki egy épület ostromgyűrűjéből, azóta elszakadva a többiektől, egy elbarikádozott ház romjai közt rejtőzködtek.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • 34. Magyar Filmszemle

    2003
    Rendezói díj (kisjátékfilm): Politzer Péter

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
adamnagysweetmovie 2010 dec. 12. - 07:32:58 9/10
Lassítva megkomponált kvázi táncfilm, hosszan sikló kamera, lepusztult környezet és elcsigázott ember szinte egybeolvadnak a képeken. Mintha minden szereplõ csak narrálná magát, ami egy kicsit bizarr, de ha akarom, erõsíti a film egzisztencialista, kissé túlvilági hangulatát.
Kicsit túlstilizált, túlesztétizált film, de ennek ellenére erõs hatást gyakorolt rám.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu