Grimm meséiből: A békakirályfi

Bakancslistához adom
Der Froschkönig
6 éven aluliak számára nem ajánlott német mesefilm, 59 perc, 2008

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Sophie hercegnő a tizennyolcadik születésnapjára igen értékes ajándékot kap királyatyjától: meghalt édesanyja örökségét, egy aranygolyót, ami megvédi őt a tévutaktól. A játék hevében a golyó azonban belesik a tóba, s a hercegnő csak úgy tudja visszaszerezni, hogy a békának cserébe barátságát ajánlja fel. A születésnapi vacsorán azonban már nem akarja betartani ígéretét és hagyni, hogy az egyen a tányérjából és aludjon az ágyában. Mérgében a falhoz vágja a nyálkás szörnyeteget, aki azonnal visszaváltozik egy sudár fiatalemberré. Kiderül, hogy Floriszt, Brávánt hercegét ugyanaz a gonosz tündér varázsolta el, aki Sophie édesanyját egykor a Varázserdőbe csalta. A fiatalok boldogságának csak az állja útját, hogy a hercegnő kezét már másnak ígérték.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
psalmus 2021 ápr. 23. - 16:53:07 Előzmény Kit Fisto
Haha, igen! Dido áriája. Na, Purcell is jobb, hogy nem látta... (illetve hallotta)!
psalmus 2021 ápr. 23. - 16:49:28
Ami a legkínosabb, az a zenei lopás. A zongoramuzsika ugyanis a Büszkeség és balítélet (2005.) c. filmhez készült. Kissé átformálva, de hangról hangra felismerhető. Nem tudom Dario Marianelli mit szólna ehhez...???
Kit Fisto 2017 dec. 31. - 16:28:25
Nem ajánlom, ez nagyon ... ! Eleinte még jónak is tûnt, mitha egy szépen kivitelezett mesefilm lenne. Aztán megjelent a béka. Már a grafikája miatt is rezgett a léc, de kiváncsi voltam, hogy alakulnak a dolgok. Aztán a kicsi béka olyan hangosan kiabált be a kastélyba, mint egy metálzenekar hangtechnikája, majd odabent az egyébként fiú béka nõi hangon dalra fakadt és megszûnt a film iránt minden érdeklõdésem. Az alkotók talán még nem hallották, hogy mindennek van egy határa.
Ford Mustang 2011 okt. 31. - 17:13:03
A régi grimmesék jó kis mesék voltak anno is, most is. Ez az újabb német feldolgozás már sajnos kevésbé adja vissza azt az élményt, mint amit régen nyújtott a valódi mese.