Grimm meséiből: Az okos lány

Bakancslistához adom
Grimm´s Fairy Tales: Die kluge Bauerntochter
6 éven aluliak számára nem ajánlott német mesefilm, 59 perc, 2009

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Egy falusi lány felkelti a fiatal király érdeklődését rendkívüli leleményességével, ezért a király nehéz feladatot ad neki és azt ígéri, ha teljesíti, elveszi feleségül. Ám a király emberére, vagyis inkább asszonyára talál, mert a lány el is megy a királyhoz meg nem is, lesz is rajta ruha meg nem is, visz is ajándékot meg nem is, pont úgy, ahogy a király megmondta. A Grimm testvérek klasszikus meséjének filmváltozata.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

parasztleány / az okos lány
a király anyja
udvari tanácsos
unokanővér

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2019 dec. 30. - 15:03:54
Kösz az infót!
Egyébként, ha jól látom, néhány pillanat alatt ki lett törölve két hozzászólás, a tiéd is, meg az enyém is, amit arra válaszoltam...:)
Mindegy, további kellemes ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok neked!
Üdv! Miki
olahmiki1959 2019 dec. 30. - 14:12:33 Előzmény Sweet-But-Psycho
Ez egy érdekes válasz...:)
Életemben valószínűleg több könyvet, újságcikket, tanulmányt, tárcát, glosszát, mesét, novellát és nagyregényt olvastam, mint Te, és kedves hozzátartozóid együttvéve.
Plusz, ha ez számít valamit, én magam is írtam komoly folyóiratokba könyv és filmkritikákat, és 6 darab kisregényt, amelyek meg is jelentek nyomtatott formában. Tehát nem az interneten, hanem könyv alakban.
De ezt hagyjuk is.
BUÉK!
olahmiki1959 2019 dec. 29. - 22:57:19
Ez Grimm mese?
Egy az egyben egy magyar népmesére hajaz, amikor az okos lány úgy megy el a királyhoz, hogy egy hálót vesz magára - van is rajta ruha, meg nincs is -, és két szita között egy galambot visz neki, amit aztán el is enged - visz is ajándékot, meg nem is...:)
Úgy látszik, bizonyos mesék nemzetközi karriert is befuthatnak...:)
9/10
Kit Fisto 2018 aug. 11. - 16:02:57 9/10
Szokás szerint ez a rész is jó volt! Az okos lány még csinos is ;) A fenét, ez a nő szép! Hasonlít Pennyre az Agymenőkből, és a magyar hangja is ugyanaz. ????
paalzs 2013 febr. 23. - 12:15:52
felnõttként is imádom az egész sorozatot. A Grimm meséibõl készült filmeket!