Grindhouse: Halálbiztos

Bakancslistához adom
Grindhouse: Death Proof
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 114 perc, 2007

Értékelés:

362 szavazatból
Szerinted?

Texas legtüzesebb DJ-jének, Jungle Julia-nak az alkony leszállta azt jelzi, hogy eljött a lazulás ideje két legjobb barátnője társaságában. A három szexi bombázó beleveti magát az éjszakába, megbolondítva és felgerjesztve a bárok törzsközönségének vágyait. Ám a feléjük irányuló figyelem közül nem mindegyik mondható ártatlannak. Valaki titokban minden lépésüket követi. Stuntman Mike, a sebhelyes arcú, cserzett bőrű férfi, gyilkos pillantásokkal fixírozza őket felturbózott autójának kormánya mögül. A lányok sörük felett ülve nem is sejtik, hogy a parkolóban, pár méterre tőlük, Mike már túráztatja halálos fegyverét, végzetes masináját.

A '70-es és '80-as évek B kategóriájú filmjei iránt érzett határtalan tiszteletük jeléül a két hollywood-i fenegyerek, Quentin Tarantino és Robert Rodriguez elkészítette a Grind House-t, mely két egészestés filmből áll. A Tarantino rendezte Death Proof nem él vissza a Ponyvaregényen és a Kill Bill-en felnőtt rajongók elvárásaival, ördögien szellemes gépezete most is halálbiztosan működik.
Bemutató dátuma: 2007. május 31. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
gzenguz máj. 26. 19:45:35 1/10
Tarantino egyre gyengébb, de ez? Ez iszonyú. Még ennyi locsogó, ronda tyúkot? Főleg az első részben az a ferde orrú, nőnek nevezett mutáns...Két napig nem bírtam nőre nézni,mert hányingerem volt. Ez a film 10-ből 1.
10/10
atca 2018 márc. 04. - 19:30:00 10/10 Előzmény Bodellger
Hát ilyen irritáló hozzászólást..Húú, de meg tudnálak kicsit szorongatni :) Bár ránéztem az adatlapodra,nem vészes az ízlésed.Na de mindegy.A film fasza,nekem tetszik.
1/10
Bodellger 2017 okt. 27. - 00:25:31 1/10
Nagyon rossz film. Semmi nem jo benne. Se a beszelgetesek, se a karakterek, se a kepek, se a zenek. Russellt leszamitva, aki pedig amugy szerintem nem egy atom szinesz alapbol, (bar kedvelem) szval ot leveve meg az alakitasok is. Ritka irritalo volt kb az osszes picsa a filmben... Felbaszott ez a Grindhouse, hogy hogy tudott Taresz ilyen hulladekot kesziteni. Kb az az erzesem, hogy csak amiatt csinaltak, hogy elsuthessek a Red Applet, meg a Big Kahuna Burgert...illetve, hogy megtuthassanak par jo jarganyt. (nem ertek az autokhoz) Ezt a B moviet nem ajanlom senkinek sem. 4/10, de, hogy lejjebb vigyem a 7es, nagyon elokelo erteket, igy termeszetesen 1es.
9/10
InteriorLulu 2017 jan. 13. - 21:18:21 9/10 Előzmény zb70
SPOILER, SPOILER!!!

Hülyeségeket beszélsz, már bocs. Mike nem bérgyilkos. Az egyik kritika tûpontos megfogalmazása szerint, általa a csajokra "a szexuális vonzerõ kopásával a nõk fölötti dominancia elvesztésébõl fakadó, nõgyûlöletté fajuló frusztráció csap vissza."
Valamint a második történetet illetõen írod: "ez szvsz bosszú volt és a bosszú Zoe magánakciója társai tudta nélkül". Hát kurvára nem. Zoe ugyanúgy nem tud semmit Mike-ról, mint a barátnõi; és ez azzal együtt is igaz, hogy õ is - meg amúgy a barátnõje is - éppúgy kaszkadõr, mint Mike. Az égvilágon semmi nem utal ennek az ellenkezõjére. Tehát nem magánakció, és pláne nem a barátnõi tudta nélkül.
10/10
zb70 2015 nov. 08. - 20:11:25 10/10
Sajnálatos hogy leírják itt ezt a filmet pedig, reálisabb vagyis életszerûbb mint a Jackie Brown, vagy Ponyvaregény, mert mindkettõ majdnem annyira elszállt a valóságtól mint Kill Bill.
Ez a DeathProof életszerûbb.

*spoiler kezd*
Stunt Mike itt nem õrült drogos hanem bérgyilkos, van fotója a megölendõ nõrõl Jungle Julia a célpontja. A zsaru a kórházban is mondja a másiknak szerinte ez egy autós gyilkosság volt. Stunt Mike szakmája kaszkadõr a filmben alig lesz sérülése a balesetben.

14 hónap múlva megjelenik egy autó egy Mustang benne szintén tele csajok és szintén kilóg a lába az egyik csajnak Aby-nak és hasonló stílusú dumában vannak. Ez emlékezteti Mike-ot valamire. Mike ismét egy Dodge Charger-ben van és
mi történik a szõke csaj Zoe aki szintén kaszkadõr (Kim a néger csaj is), Zoe venni akar egy Dodge Charger-t. Kipróbálják és felb* Mike agyát elkezdi üldözni õket. Ez szvsz bosszú volt és a bosszú Zoe magánakciója társai tudta nélkül. A film vége is teljesen jó.
*spolier vége*
czipi 2015 aug. 05. - 21:57:06
én már láttam, egy fos, T. pedig be volt tépve, vagy egyfolytában be van
persze mindenbe bele lehet magyarázni mindent, de ez nem "art" az tuti
androcles 2015 ápr. 19. - 22:57:53 Előzmény viskia01
Kópiakula, mint "Taran-tinó" legtöbb filmje, a Jackie Brown talán az egyik, ami jól sikerült....ez a film konkrétan a nézhetetlen baromság kategória. Sokan azt nyomják, hogy T. mûvészetét nem értik, pedig szerintem csak szar....ez van, akinek tetszik az nézze meg sokszor.
sanderson 2015 ápr. 08. - 17:02:28
A link, amit megadtam, és nem érhetõ el, nagyon is elérhetõ. Azt kell beírni a youtube keresõjébe: death proof car crash scene.
sanderson 2015 ápr. 08. - 16:57:08
A Hold tight jó választás volt a karambolhoz.
SPOILER
https://www.youtube.com/watch?v=il8ciuj3QHg SPOILER VÉGE
Tetszett például, amikor az egyik csaj szóba hozta a Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick és Tich nevû bandát és a többiek csak néztek mint a moziban...hát ezek meg kik?
Én már csak azért is szeretem ezt a filmet, mert elõkerülnek benne ilyen régi dolgok. Eszembe jutott a Legend of Xanadu is, ami szintén megtalálható a youtube-on. Ha valaki úgy nézi végig ezt a filmet, hogy elõtte nem tudta, ki a rendezõ, biztos, hogy egybõl arra gondol, ez csak Tarantino lehet.
4/10
viskia01 2015 ápr. 05. - 21:05:20 4/10
Ez egy kritikàn aluli f.o.s. Elkezdtem nézni, nagy filmre szàmitottam. Figyeltem a párbeszédeket, és pròbàltam megjegyezni a bennük emlìtett neveket, mert azt vártam, hogy a késöbbiekben ezek a szereplök is belépnek majd a történetbe, amiböl aztàn egy kerek, izgalmas sztori bontakozik majd ki. De nem! A párbeszédeknek nincs is semmi szerepük, annak ellenére,hogy a film 90%-a párbeszéd!!
Arról van szó, hogy van egy halálbiztos autó, amiben lehetetlen meghalni. Ez az autó 2x negyed óra szerepet kap a filmben, ezt a kétszer negyed órát vezeti be kb. 2x 40 perc üres duma. A film kb 4 pontot ér, és senki ne maradjon fent csak azért, hogy megnézze ezt a szemetet.
roogdky niombahn 2015 ápr. 04. - 20:15:07 Előzmény anonem
...esetleg nem egyezik az ízlése a tiéddel...
anonem 2015 febr. 08. - 15:53:16
"aki ráérez Tarantino világára, az rájön, hogy ez egy mestermû!'-és aki ezeket komolyan mondja, az sznob, barbár.
Charlie Sheen 2014 aug. 13. - 01:22:05 Előzmény kistejes23
Mennyire jó lenne ez a film, ha nem bacarintották volna el ennyire a végét.
Amúgy tiszta The Duel (A Párbaj) feelingje volt. :D

10/7
10/10
kistejes23 2014 aug. 05. - 19:48:03 10/10
Van az a kategóri a filmeknél hogy QVAJÓ. NA EZ ANNÁL MÉG SOKKAL JOBB!!!! JESSZUS DE ISZONYAT JÓ FILM VOLT!!!!!!
offtopic
ilali 2014 máj. 31. - 01:02:08
***SPOILER/OFTOPIC/kép***
offtopic
ilali 2014 febr. 03. - 23:02:41
*** Spoilerképek ***
(Azért ne zökkenjen ki senki a kritikusok sugallta gondolatmenetbõl, ha úgy jobb. Nem kell elfogadni Theodore Victor Olsen, John Gay gondolataival való kapcsolatot. Bár szerintem elég egyértelmû. Sajnálnám, ha csak véletlen lett volna.)
7/10
Zoli9898 2013 júl. 17. - 10:22:37 7/10
Most néztem meg. Nagyon érdekes film. A lényege, hogy ezt nem szabad komolyan venni. Ez a film, ahogy a Port.hu is írja egy tisztelgés a B filmek elõtt, melyeken Tarantino videótékásként felnõtt és amelyek alapötleteibõl és persze a saját fantáziájából A* kategóriás filmeket csinált. Azért felszínesen, de belecsempészett egy kis társadalomkritikát ( a fiatalság elvadult és csak az önpusztításnak hódoló életmódját állítja szembe az idõsebb korosztály nyugodtabb, csendesebb és konzervatívabb gondolkodásával.). De ami a legjobban tetszett, az az volt, hogy én mindkét félnek igazat adtam. Jó volt látni, ahogy Mike megleckézteti a hírnévtõl elszállt, beképzelt kiscsajokat, akik azt hitték, hogyha itt-ott megrázzák magukat, akkor övék a világ. Ugyanakkor a brutalitás amit képviselt, már túlmegy a leckéztetésen és teljes mértékben elitélendõ. Nem leht ölni, csak mert így érzi igazságosnak. Ezért volt, hogy az elsõ "filmben" Mike, a másodikban a csajok gyõztek.(Akik itt azért szolidabbak voltak, mint az elsõ részbeliek). Összeségében egy érdekes és enyhén elgondolkodtató film, melyet az általam leírt eszmefuttatásnál szerintem semmiképp sem szabad komolyabban venni és inkább tekintsük rá egy tisztelettelejes kalapemelésként, melyet Tarantino intézet a B-filmek irányába. Soha se lessz a kedvenc Tarantino-filmem, de tény, hogy jó kis mozi lett. 7/10
9/10
denyiro 2013 jún. 28. - 22:16:20 9/10 Előzmény Konicsiva
Magam is hasonlóan vagyok a filmet illetõen. Stuntman Mike karaktere érdekesebb volt számomra annak ellenére, hogy egy beteg állat és többet érdemelt volna a sok feminista HP picsogása helyett. Persze így titokzatosabb lett a személye és ijesztõbb is talán, hogy viszonylag keveset szövegelt a filmben és nem sok információ áll rendelkezésünkre róla.
1/10
Konicsiva 2013 jún. 23. - 12:41:00 1/10
Kétségkívül Tarantino legrosszabb filmje.Pedig az alapötlet remek és Kurt Russel hatalmasat alakít.Komolyan a fickó lubickol a szerepében de azokat az idegesítõ libákat mégis többet mutatják.Ha a dialógusok szellemesebbek lettek volna akkor egész jó film lehetett volna, de kifejezetten idegesített hogy a semmirõl képesek beszélni fél órán át.A legzseniálisabb jelenet amikor a szõke csaj megismeri a kaszkadõr igazi oldalát.Itt azért megmutatkozott Tarantino tehetsége.

nagy csalódás, pedig a rengeteg negatív kritika ellenére pozitívan ültem neki a filmhez.
Tetszett még hogy amikor a kaszkadõrt vállon lövik akkor hogy szenved.Nem úgy mint más filmekben hogy 2 perc múlva a meglõttnek semmi baja sincs.
1/10
Viktor6665 2013 jún. 20. - 18:41:17 1/10 Előzmény Semprini
De.
Viszont most ezt is megnéztem és hát sajnálom, hogy 1pontra szavaztam tényleg. Legalább 2pontot ér ez a film.
Összes hozzászólás
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás