Gulliver utazásai

Bakancslistához adom
Gulliver's Travels
6 éven aluliak számára nem ajánlott angol-belga kalandfilm, 77 perc, 1977

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Jonathan Swift világszerte ismert, klasszikus regényének élőszereplős és animációs feldolgozása (az emberek élőszereplősek, Lilliput ország lakói pedig animációs figurák. A film 1974-ben, tehát sok-sok évvel a műfaj leghíresebb alkotása, a Rober nyuszi... előtt készült. Gulliver hosszú idő után végre munkához jut: hajóorvosként alkalmazzák egy tengerjáró hajón. Viharba kerülnek, majd hajótörést szenvednek, Gulliver pedig egy különös szigeten tér magához. Lilliputba, a törpék országába jutott, ahol először gyanakodva fogadják, majd egyre inkább barátságukba fogadják "az óriást".

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Anditos 2012 okt. 10. - 10:03:10
Gyerekkoromban láttam moziban, és nagyon szerelmes lettem Richard Harrisbe! :-) Emlékszem, hogy a film végén, amikor elhagyja Liliputot és már a tengeren van egy csónakban, alányúl egy óriás és felemeli. Én ott halálra rémültem és nagyon sajnáltam hogy véget ért a film, mert nagyon szerettem volna továbbnézni.
Talán ez volt az elsõ film, ami kombinálta az animációt az élõ színészekkel. Richard Harrisnek komoly kihívás volt nem létezõ karakterekhez beszélni, valamint napokat töltött a stúdió padlóján fekve, lekötözve. :-)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu