Gundala

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott indonéz akciófilm, kalandfilm, 123 perc, 2019

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Lépj be Joko Anwar író-rendező különleges filmes univerzumába, amely Indonézia népszerű képregény-szuperhősének és alteregójának, Sancakának a történetét mutatja be. Sancaka azóta az utcán él nehéz és kegyetlen körülmények között, amióta szülei elhagyták. Csak úgy élhette túl a viszontagságokat, hogy mindvégig önmagát és saját biztonságát tartotta szem előtt. Ám amikor a gonosz bandavezér, Pengkor és árva orgyilkosokból verbuvált ördögi csapata kezdi átvenni az irányítást Jakartában, a bűnözés a városban csak egyre súlyosbodik, és igazságtalanság söpör végig az egész országon. Ez az a pont, amikor Sancakának el kell döntenie, hogy továbbra is önmagának élve szemet huny-e az elharapózó események felett, vagy végre felvállalja különleges képességeit és az elnyomottak hősévé válik.

Stáblista:

Szereplők

Sancaka / Gundala
Wulan / Merpati
Ghani Zulham

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Dr. Classic 2023 júl. 07. - 13:08:53 4/10
Hát igen, itt most azoknak van igazuk akik kommentet nem írtak csak pontot adtak. Nagyon nagy katyvasz volt ez, amihez szinte inkvizíciós sanyargatás a két óra filmhossz.
Ráadásul ha ennyire tré a helyzet, meg közbiztonság ott Dzsakartában, akkor ez a film nem fogja fellendíteni a turizmust Indonéziában az tuti...
10/10
K-un 2021 máj. 24. - 17:26:09 10/10
nekem nagyon jó volt(!)
és ojan mint a Marvel(%).
8/10
nefefe 2021 máj. 03. - 16:53:30 8/10
Ha a Marvel-es vonalat kihagyták volna, egy nagyon jó, mély mondanivalóval bíró film lehetett volna.
Kb. az első harmad 10-es. A második harmad - ami még nem volt túlzottan Batman-es - 7-es. Az utolsó harmad egy szokásos amerikai stílusú bosszúállós igazságosztás. Ha valaki nem vár csodát, és egyszerűen élvezi a történetet, az egy elég jó - a végére kissé propaganda jellegű - filmet kap. A Port-os értékelés nagyon rossz, aki ilyen értékeléseket adott rá, az nem értette a lényeget. Kissé megjavítom. Szerintem érdemes megnézni, és mondanivalóját a mai világunk történéseivel összevetni. Megdöbbentő a hasonlóság - ami nagyon elkeserítő... Kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatás.
Brierley 2021 ápr. 24. - 23:04:14
Amíg a gyerekkorát, és a még szuper képességeit nem ismerő fiatal életét mutatják, addig tetszett.
Utána nekem már túl sok(k) lett.