Gyilkos elmék: Alapos Gyanú

Bakancslistához adom
Criminal Minds: Suspect Behavior
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimisorozat, 60 perc, 2011

Értékelés:

62 szavazatból
Szerinted?

A Gyilkos elmék: Alapos Gyanú thrillersorozatában egy különlegesügynökökből összeállított, elit viselkedéselemző csapat a bűnözők gondolkodásmódját követve igyekszik a következő bűntettek elébe vágni. Az egység főnöke, Sam Cooper (az Oscar?-díjas Forset Whitaker) titokzatos alak, aki 8 évre eltűnt z FBI kötelékéből, majd visszatérve egyből egy elitegység vezetője lett. Gina LaSalle (Beau Garrett) sokat próbált ügynök, különleges megfigyelőképességgel; Mick Rawson (Matt Ryan) volt SAS-es katona; John Sims ügynök, a "próféta" (Michael Kelly) hat évet töltött börtönben; Beth Griffith (Janeane Garofalo) az FBI kockázatelemzője alkotják a team-et; és hogy még ütőképesebbek legyenek, a Gyilkos elmékből már jól ismert Penelope Garcia (Kirsten Vangsness) komputerboszorkány is segítségükre van.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Beth Griffith különleges ügynök
Jonathan 'Prophet' Simm
Gina LaSalle különleges ügynök
Mick Rawson

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
Monster01 2021 jan. 31. - 07:01:33 9/10
Nekem nagyon tetszik, hozza az alap sorozat hangulatát valamennyire. Kár, hogy nem volt nézettsége és csak 13 rész készült belőle. Jobb mint a Gyilkos Elmék - Túl minden határon, valahogy ezt jobban eltalálták.
axis85 2021 jan. 19. - 23:42:58
Sosem tudtam megszeretni ezt a sorozatot, pedig az anyasorozat nagy rajongója voltam. Most jöttem rá, miért voltak eleve fentartásaim. Épp most adják az eredeti sorozatban azt az epizódot, amikor bevezetik ezt a csapatot. Jó ég, mennyire eröltetetten próbálják "coolá" tenni őket, azok a párbeszédek meg menőzések, hogy itt aztán mindenki milyen különleges múltal rendelkezik, de persze csak úgy véletleül felmerülnek ezek a dolgok a beszélgetésekben. Az egyik valamiért 6 évet börtönben ült, a másik valamiért olyan profin tud lőni.stb.stb...Úúúúú! Vajon kik lehetnek ezek? És perszem mindenki csak elképedve ál. Túl sok.
bokor5 2016 szept. 15. - 03:01:08
"szellemkutya" is odaadta magát a sorozatoknak..?
8/10
Boriska1 2016 szept. 06. - 16:30:30 8/10
Igen. Jó, de most jó késõn, szinte éjszaka adják az AXN-n. :(
oldbone 2012 máj. 05. - 20:48:04 Előzmény bekukkancs
Az még hagyján, de most mi van? Befejezték, és csak azt párat végtelenítik?
1/10
bekukkancs 2012 jan. 12. - 09:07:38 1/10
Hát ez a sorozat még az eredetinél is gügyébb.Abban is
hemzsegnek a sületlen marhaságok és az egyes szerepek röhejes túljátszása,
de ez azon is túltesz.Whitaker "játéka" szokás szerint mindent alulmúl.
Ghanima 2011 nov. 09. - 20:18:51
Továbbra sem tetszik. Bele-bele nézek, hátha, aztán tíz perc mazochista kínlódás után továbbállok.
andy65 2011 szept. 28. - 19:58:27
Az eredeti valóban jobb - mint mindenbõl - minden további csak utánzat. Ettõl még nem rossz a sorozat, én moment minden alkalmat megragadok, ki ne hagyjam a napi repertoárból - még jó, hogy nem egyedül az AXN a mûsorszóró :). Nálam mindenképp vezeti a Gyilkos elmék a krimisorozatok mezõnyét.
offtopic
aggodalmas 2011 júl. 04. - 21:25:44
Vajon ki a felelõs a minõsíthetetlen színvonalú mellékszereplõi szinkronhangokért?
Beszédhibás segédszínészek, és színitanodások, tekercsenként jelképes összegért!?
9/10
Atomantiii 2011 jún. 05. - 14:52:54 9/10 Előzmény ma.il
Inkább ezt, mint az eredeti sorozatot.
9/10
Atomantiii 2011 máj. 11. - 21:16:34 9/10 Előzmény haverina
Van felirat a 10. részhez :)
haverina 2011 máj. 07. - 20:31:47 Előzmény Léli
Köszi:)
Eerika 2011 máj. 02. - 11:21:53
Nekem eleinte nem tetszett a szinkron (az elsõ két rész után írtam e kritikát), de így négy rész után valahogy megbékéltem, vagy megszoktam, fene tudja. A pici csajszi nagyon jó (mindenben jó, amiben csak játszik), tetszett, mikor elsorolta mihez ért (...irodaszert lopni). Még másik kedvencem a mesterlövész fickó, itt már jobban kezdett látszani, hogy az írók mit is szánnak egy-egy karakternek.
A sorozat maga tetszik, de valahogy kiakasztott a 3. rész szemgolyós része, ami máskor meg sem kottyan, de most ez nagyon "beleélhetõs" volt.
Léli 2011 máj. 02. - 10:39:29 Előzmény haverina
Elõször is: nem film, hanem sorozat :)
Másodszor: a Gyilkos elméknek és ennek határozottan van kapcsolata, ugyanis ez annak a "kistesója". Az eredeti sorozatban (Gyilkos elmék) az egyik részben bemutatták ezt a csapatot (Gyilkos elmék: Alapos gyanú), és ezek után kapott egy teljesen saját sorozatot. A két sorozat szereplõi ismerik egymást, van 1 közös karakter (Garcia mindkét sorozatban szerepel), ugyan annak az FBI-nak dolgoznak, hasonló munkamódszerekkel...
Szóval van közük egymáshoz, még ha már lényegében két, független sorozat (szerintem simán lehet, hogy valamikor eljátszák, hogy összefolynak az ügyeik/segítenek egymásnak/ilyesmi).
haverina 2011 máj. 01. - 17:21:08
Mit értetek azon, hogy az eredeti meg ez a film. Úgy tudom, ez nem Gyilkos elmék folytatása, hanem egy teljesen más film. Tévedek? Ha igen, világosítson fel valaki :))
Hopegirl 2011 ápr. 26. - 10:31:38
Hát lehet abban valami, amit írsz :) Igazából összességében nem rossz a csapat, mert vannak olyan pillanatok, mikor látszik, h egy egységet alkotnak. pl: nekem nagyon tetszett mikor mick meg a néger hapsi verekedett (bocs, de nem tom h milyen sport is volt az), az pl egy aranyos dolog volt) :)
Am ha tesznek fel újabb részeket majd biztos megnézem, mert azért leköt :) túlságosan bejön ez a téma :)
Léli 2011 ápr. 26. - 09:29:59 Előzmény Hopegirl
Szerintem nem csoda, hogy még ninsc meg az az összhang, ami az eredetinél, elvégre õk már évek óta együtt dolgoznak, ezek meg csak most kezdték. Eleinte emlékeim szerint még õk sem voltak ennyire egymásra hangolódva. Meg szerintem inkább az lehet ezzel még a gond, hogy a részek írói nem ismerik eléggé a karaktereket ahhoz, hogy kellõen kiforrott és jó párbeszédeket/szövegeket írjanak nekik. Megvan minden karakter alapja, fõbb események a múltjukból, miegyéb, de nem ismerik õket eléggé, hogy a szövegeik/viselkedésük elég természetesnek hasson. Egy ilyen dologhoz idõ kell.

Azzal mondjuk egyetértek, hogy ezek a részek mintha brutálisabbak lennének. Gyanítom, így (is) akarnak hatni a nézõkre, hogy emlékezetes legyen, és valóban nézzék is a sorozatot, aztán majd késõbb megpuhulnak (gondolom/remélem).
Hopegirl 2011 ápr. 25. - 13:41:50
Elõször is: én nagyon szeretem az ilyen jellegû sorozatokat.
Az eredeti Gyilkos elméket imádom, az összes évadot megnéztem online (már csak asszem az utolsó 2 rész hiányzik a 6.ból) Morgan-Garcia páros a kedvencem, zseniálisak együtt :) A csapat összeszokott, még úgyis h emberek írnak ki, még ígyis megmaradt az egység...
Ennél a Gyilkos elmék verziónál hát... nem tom, nincs meg az a összhang, vagy nem is tudom hogy nevezzem, ami lebilincselne... Hiába van itt is az isteni Garcia, nem elég sajnos :(
A másik meg, hogy itt a sztorik... hát jóval durvábbak sztem :( végig néztem a fenn lévõ részeket, az utolsó (az a darabolós, autószerelõs hapsi, aki nõket rabol) hát... uh :( hatott rám rendesen :( Az eredeti sztem jobban van megcsinálva, persze ott is vannak olyan részek, melyek feszegetik a tûrõképességemet, de ott vhogy jobban adják elõ az egészet. Személyesebb talán... Okay, okay, az itteni néger hapsi is igyekszik együttérezni, meg beleérez, de vhogy nem az igazi...
Remélem értettétek, hogy mit is akartam kihozni az egészbõl :)
kabala 2011 ápr. 24. - 20:36:23 Előzmény 007-MR.XXX
Te már ne igyál többet, vagy olvasd el amit írtam. Bunkó!
Összes hozzászólás