Gyilkos eszme

Bakancslistához adom
Il mercante di pietre
olasz-angol akcióthriller, 119 perc, 2006

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Ludovico Vicedomini (Harvey Keitel) muszlimmá, az al-Káida tagjává akar válni. Ezért egy öngyilkos merényletben vesz részt, amelyben el kell csábítania a fiatal Ledát (Jane March), hogy felhasználhassa egy repülőgép elleni terrortámadásban. Azonban Ludovico kételkedni kezd a merénylet helyességében, s Ledával való kapcsolata is egyre szorosabbá válik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lilko03 2015 máj. 28. - 22:11:51
Ez egy nagyon izgalmas film, szerintem jó is, csak nagyon lehangoló és rossz lesz az ember kedve tõle. Utálom a terroristákat.
Tibag05 2014 aug. 09. - 14:28:25 Előzmény henxmoncsi
"Ludovico Vicedomini az al-Káida tagjává akar válni. Ezért egy öngyilkos merényletben vesz részt, amelyben el kell csábítania a fiatal Ledát, hogy felhasználhassa egy repülõgép elleni terrortámadásban."
hát ezért!! mert egy fanatikus eszement szemét terrorista bagázsról szól!
offtopic
tortura 2014 máj. 05. - 15:06:44 Előzmény henxmoncsi
Engem az zavar, hogy nem tudom sehonnan leszedni. Szívesen megnézném újra. De vagy olyan csatornán adják, ami nincs nekem, vagy nem emberi idõben. Azért elõbb-utóbb csak felteszi valaki....
henxmoncsi 2014 márc. 31. - 23:10:27
mindenki azt irja hogy jó kis film!akkor miért van igy lepontozva?mindegy,kiváncsi vok,ugy hogy megnézem és pontozom!
_goldie_ 2013 nov. 07. - 21:07:26
egész jó kis filmnek tûnik..
tortura 2013 máj. 03. - 16:31:53 Előzmény Kárpáti Éva
Igen, igazad van. Egyébként én is láttam, hogy hibás a rezümé, nem repülõrõl van szó, de hát itt igen slendrián emberek dolgoznak, már meg sem lepõdök. Nagyon szép, szomorú film, nekem is tetszett. A korkülönbségre talán az lehet a magyarázat, hogy az a pasi legalább ép, egészséges volt, a férje meg ugye..... Pedig õ aztán igazán szerette a nõt.
Az arabok meg a háború.... Megvan a véleményem mindkettõrõl.
10/10
Kárpáti Éva 2013 márc. 28. - 09:40:48 10/10
Csak még annyit tennék hozzá, hogy bármennyire is jó pasi Harvey Keitel, ebben a filmben 67 éves, a nõ akit elcsábít 33 (bár többnek látszott). Hát...ez a lángoló szerelem nekem kicsit hihetetlen volt.
10/10
Kárpáti Éva 2013 márc. 28. - 09:31:05 10/10
A film tényleg jó volt, bár lehetett sejteni, hogy mi lesz a vége: az arabok nem tekintik soha maguk közül valónak az európait, legfeljebb kihasználják (ezt más filmekben is látni lehet).
Sajnos nem láttam az elejét, így néhány dolgot nem értettem. Elõször is nem repülõt, hanem SPOILER! kompot robbantottak fel. Másodszor, miért pont ezt a nõt használták fel (szerintem õnélküle is meg lehetett volna tenni, amit megtettek). Harmadszor: miért akarták megölni a professzort (a nõ férjét)? Negyedszer: kik voltak az a nõ és férfi nyomozó (?), akik megmondták neki, hogy a felesége ezzel a kõárussal kavar, de azt nem tudták, hogy az arabokkal együttmûködik.
Ha valaki más is nézte, megköszönöm, ha fentiekre válaszol.
Amúgy mindenkinek ajánlom megnézésre a filmet, mert más oldalról mutatja be ezt a konfliktust, engem odaszegezett a székhez, pedig a Viasaton nézhettem volna a kedvencemet Gosslingot.
10/10
E-gon 2010 dec. 26. - 16:00:55 10/10
Nagyszerû film, csak ajánlani tudom.
Angol címe: The Stone Merchant

Egy olasz férfi Ludovico Vicedomini (Harvey Keitel) története, aki muszlimmá és az Al-kaida tagjává akar válni. Ludovico hivatalosan drága kövekkel kereskedik. Egy öngyilkos merényletet szerveznek, és ehhez a tervhez el kell csábítania egy fiatal nõt (Jane March). Késõbb õt fogja felhasználni egy repülõgép elleni terrortámadáshoz. Ahogyan a történet kibontakozik, Ludovico kételkedni kezd a merénylet helyességében. Kapcsolata a fiatal nõvel, aki egyben áldozata lehet, egyre meghittebbé válik.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu