Gyilkos Joe

Bakancslistához adom
Killer Joe
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 102 perc, 2011

Értékelés:

199 szavazatból
Szerinted?

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a bájgúnár bérgyilkost, Gyilkos Joe-t, hogy ölje meg anyját annak ötvenezer dolláros életbiztosításáért. Mivel egy centje sincs, Chris belemegy, hogy felajánlja a húgát, Dottie-t szexuális fedezetként Joe szolgáltatásaiért cserébe, míg hozzá nem jut a biztosítási pénzhez. Már amennyiben az valaha be is folyik.
Bemutató dátuma: 2013. február 21. Forgalmazó: PARLUX Entertainment

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    2011
    Arany Oroszlán jelölés: William Friedkin

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Mizantropeee júl. 11. 17:52:34 3/10
Az a hullámvasút hol van?
4/10
Dörflinger febr. 04. 19:21:03 4/10
Én bírom az efféle történeteket, a gyomrom is beveszi a trancsírozást, meg mindenfélét ami ebben a filmben is bemutatásra került, de ennek ellenére, nem tetszett ez a sztori. Lehet, hogy éppen nem voltam ráhangolódva, de nagyon ócskának tartom. A színészek viszont jól eljátszották a rájuk kiosztott szerepet. McConaughey ritka tenyérbemászó volt végig, a legvége pedig el lett lopva, pedig az lett volna az igazi katarzis. Szopogasson csirkecombot, aki a befejezést kitalálta! :D
4/10
9/10
fourdogs 2023 dec. 17. - 17:29:15 9/10
A dec. 15-i AXN-es verzióból kivágtak vagy 5 percet, így kevésbé volt élvezhető. A műfaj néhány jellegzetes momentuma hiányzott (pl. a Santana albumos rész).
2/10
leho 2023 dec. 16. - 01:12:05 2/10 Előzmény Atis88
Ezt a filmet a (híres) színészek se tudják felfelé húzni.
2/10
leho 2023 dec. 16. - 01:06:36 2/10
Nem ér hat pontot ez a film.
7/10
almond01 2020 aug. 10. - 01:43:35 7/10
Beteg egy film, de odaszegezett a képernyőhöz. A sztori, karakterek nem mindennapi. Azért gyomor kell hozzá, sokaknak ezért nem tetszhet.
5/10
ilali 2020 aug. 03. - 21:27:43 5/10
***SPOILER***
Nem rég keresgéltem a Csúfak és gonoszak adatlapját (1976), hogy hol lehetne újra nézni.
Tényleg úgy van, vigyázzon az ember mit keres, kíván, mert megtalálja, megkapja.
***
Nincsenek új történetek, csak van, aki régebben volt fiatal.
9/10
InteriorLulu 2020 jan. 05. - 13:17:37 9/10
SPOILER!
@sawyerx: "Azt viszont nem értettem, hogy a végén a kiscsaj kijelenti, hogy terhes. Joe elõtte néhány nappal hágta meg. A terhességi teszt egybõl utána már ki tudja mutatni?"

A kiscsaj nem százas, ezért is állíthatta egy helyütt (Joe kéjes ölelésében) magáról, hogy 12 éves, holott nyilvánvalóan több. A terhességet is vélhetően ott és akkor találta ki, egyszerűen mert kíváncsi volt Joe reakciójára, mielőtt meghúzza/nem húzza meg a ravaszt.

@mozi mosbourne: Valakinek van ötlete arra vonatkozóan, hogy mi lett Max sorsa? [...] Inkább arra gondolok, hogy (Joe) megölte, majd mind a százezret eltette magának, viszont a családnak meg eljátszotta a kifizetetlen "szolgáltatót", hogy megkaphassa a lányt is... Jól gondolom?"

Egészen biztosan kinyírta, azt viszont nem tudni, eltette-e a százezret. Eleve, hogy megtalálta-e, sőt, hogy a pénz ilyen rövid idő alatt Maxhez került-e egyáltalán, pláne kápében.

@Edit143: Az alkotó nyilvánvalóan ránk bízza annak eldöntését, lelövi-e Dotti Joe-t, vagy sem. Akár lelövi, akár nem, a film vége - ahogy maga az egész film is - ettől még ugyanúgy érthető, gondolom számodra is.
Edit 143 2018 júl. 12. - 08:39:13
Nem értem a film végét . Lelövi DottiJoe t vagy nem ? Amúgy beteg egy film olyan a vége mintha lenne majd folytatàsa
9/10
mozi mosbourne 2018 márc. 30. - 04:16:46 9/10
Lebilincselő film. Mivel azonban többnyire brutális, ostoba, perverz és beteg karaktereket ábrázol, nem mindenkinek könnyű befogadni. Nekem tetszett, de abszolút meg tudom érteni azokat, akik leértékelték vagy nem tudták végignézni.


SPOILER:

Valakinek van ötlete arra vonatkozóan, hogy mi lett Max sorsa?
Mert hogy az egyik rövid jelenetben Joe megállította a sárga kocsiját. De utána? Futni hagyta? Valahogy nehezen tudom elképzelni... Inkább arra gondolok, hogy megölte, majd mind a százezret eltette magának, viszont a családnak meg eljátszotta a kifizetetlen "szolgáltatót", hogy megkaphassa a lányt is... Jól gondolom?
sexykex 2018 febr. 28. - 12:54:06
Ebben a filmben örökké esik az esõ és ugat a kutya. Nem csodálom, hiszen egy súlyosan terhelt család véres hétköznapjait érdemes megugatni. Amikor a rend gondos õre is csatlakozik, eszkalálódik a helyzet, de a kicsi Dottie szépen megoldja. (Aki nem kíváncsi az élet árnyoldalára, az ne nézze meg.)
8/10
sawyerx 2017 szept. 09. - 16:03:32 8/10
1 évet halogattam ezt a filmet a megosztó vélemények miatt, és a címe is egy felszínes valamit sugallt - hát rosszul tettem. Kevés filmet láttam, ami ennyire tabuk nélkül mutatja be a sok eszetlen, alpári, kegyetlen embert, akikrõl nap mint nap lehet olvasni az újságban, neten, és hetek múlva is beleborzongani, hogy mit követtek el. Gondolok itt például a Szita Bence-gyilkosságra, vagy a mostanában "divatos" fiatal lány eltûnik, aztán napok múlva egy kútban találják meg, stb. Nálunk ez ritkább, de Amerikában a nagy számok törvényétõl függõen, nyilván jóval több.

Mostanában ha 20 percig egy film nem fog meg, hagyom a rossebbe, és belegondolva, nem egy nagy újdonság a film témája, de a maga naturalizmusával, zseniálisan alakító színészeivel rögtön elkapott. Már a kertben folyton ugató balfasz kutya is egy olyan visszatérõ elem, ami ezek után tuti eszembe jut egy olyan láttán. Az agyilag zokni apa, a perverz bérgyilkos, a sügér fiatal srác és a normális skálájának határán táncoló újdonsült feleség mellett az egyetlen pozitív karakter a 12 éves kiscsaj, akit nem is értem, hogyan lett ilyen kis ártatlan kis aranyos ennyi idióta között. Nincs üresjárat a filmben, mindenkinek megvan a motivációja, a történéseknek az oka.

"ez pedig egy Tarantino-klón v Tarantino-paródia" - dehogy az, teljesen más pályán mozog. Itt is van bõven elég abszurd helyzet, pl. a fószerrel való beszélgetés, akinek tartozik a srác, vagy a többi morbid, már-már poénos helyzet, ami igazából nem is az.

A színészek nagyon bejöttek, a magyar hangok nagyon el voltak találva, a vége pedig nálam úgy betalált, hogy még két nap után is azon gondolkodok, pozitív vagy negatív-e ez a végkifejlet. Brutális egy film, nyilván nem mindenkinek van az ilyenhez gyomra, ja és MM ismét bizonyította, hogy egy remek, sokarcú színész.

9/10

===SPOILER===

Azt viszont nem értettem, hogy a végén a kiscsaj kijelenti, hogy terhes. Joe elõtte néhány nappal hágta meg. A terhességi teszt egybõl utána már ki tudja mutatni?
1/10
antaresz 2017 márc. 31. - 03:00:53 1/10
undormány film
9/10
fourdogs 2017 márc. 01. - 22:20:59 9/10 Előzmény Kulcskészítõ
Akinek Santana Abraxas albuma nem mond semmit, eleve hátrányból indul. Ennek folyományaként még az sem biztos, hogy bármelyik (felnõtt) korosztálynak egyformán ajánlható.
4/10
Atis88 2015 dec. 29. - 20:28:06 4/10
Biztos van akiknek bejön ez a téma/stílus, nálam nem nyerõ. 4/10. A színészek legalább jók.
3/10
stupek2 2015 dec. 29. - 19:39:47 3/10
Idegbeteg film, idegbeteg szereplõkkel.
Kulcskészítõ 2015 dec. 06. - 11:42:33
Azt mondják, ez egy fekete komédia... nos lehet, hogy az én humorérzékemmel van a baj, de semmi poénosat nem találtam benne, részben untam, részben undorítónak találtam. Akkor sem vesztettem volna semmit, ha kimarad az életembõl.
Coenhez meg Tarantinohoz meg végképp nem tudom hasonlítani úgy, mint sokan mások; utóbbi rendezõ a Kutyaszorítóban és a Ponyvaregény óta egyre gyengébb, de ilyen sz*rig akkor sem tudna süllyedni, ha még száz évig rendezne. Gina Gershon p*ncivillantását a film elején érdemes megnézni, de azzal ki is fújt az egész.
9/10
fourdogs 2015 nov. 13. - 23:59:42 9/10
Alig hiszem, hogy ennél jobban megosztó filmmel találkozhatom a port.hu-n. Külön köszönöm Mikinek, aki (és M. C.) miatt felvettem, majd utólag (reklámok nélkül) megnéztem.
Az is megdöbbentett, hogy a hozzászólók túlnyomó többsége még a mûfajra sem hibázott rá, talán ennek köszönhetõ, hogy egészen mást kaptak, mint amit vártak.
Szerencsére filmklubos elõéletem megtanított bizonyos filmnyelvi elemek felismerésére és helyes értelmezésére (értsd: ugyanannak látni és "venni" a gegeket, jeleneteket, figurákat, mint aminek a rendezõ szánta), és mivel a "hivatalos" kritikákat sem olvastam el elõtte, nagy megelégedésemre szolgált, hogy jól ismertem fel az alkotó elképzelését: a mûfaji keveredést, tisztelegve ikonikus rendezõk iránt (Coen, Haneke). A mûfaj pedig a végletekig, sõt azon túl is tengõ pszichokrimi paródia, illetve szatíra, amelyben a rendezõ a nézõt is provokálja. Szándékosan egyensúlyoz az "ügyetlenül" megszerkesztett dramaturgia és az azt kiszolgáló, túlzottan modoros és/vagy aluljátszott karakterek valamint a polgárpukkasztás között, de néhány árulkodó momentum helyére teszi a rendezõi szándékot. Ha csak az utolsó helyszínre gondolok: orális szex rántott csirkecombbal, Chris pofájának péppé verése egy sütõtök konzervvel, vagy ahogyan Joe boldog mosolyra „fakad”, megtudván a 12 éves Dottie-tól (pár nappal az együttlét után), hogy gyereke lesz.

/Remélem, apuskáim, állatvédõ létemre nem fogtok megítélni a csirkecomb okán, és - jelentem – saját termésû sütõtökön élünk, két- és négylábúak egyaránt./
1/10
apuska 2015 szept. 27. - 09:00:19 1/10 Előzmény bogotizsolt
Nem, hogy ezt megtettem, ez a Te bizonyítványod. Mégpedig azért, mert én sem szoktam más agykapacitását minõsíteni, csak olyanoknál, akik kijelentik egy ilyen "csirkecombos jelenet"-rõl, hogy az számukra kultikus jelentõséggel bír. Mert, ott valami tényleg nem stimmel (persze, az én értékrendem szerint, ami nem mérvadó, mint ahogy a véleményem sem, mivel nem vagyok megmondóember). Viszont nekem vannak állataim, meg persze csirkecombjaim is, csak éppen nem így kötöm össze a 2 dolgot. Szerintem, a film legtuskóbb jelenete volt. Írhattam volna azt is, hogy a forgatókönyvíró komoly mentális cunamijának lehettünk szemtanúi, csak hát, Te emelted piedesztálra az ominózus jelenetet, ezért feléd kellett címezni a kritikát.
9/10
bogotizsolt 2015 júl. 09. - 22:23:01 9/10 Előzmény apuska
Tiszteletem ! És el is várom... Végigolvashatod az összes kommentemet, de nem fogsz egyet sem találni , amiben más kommentelõtárs érzelmi vagy agyi kritizálásába fognék. Te ezt megtetted . Ez a te saját bizonyítványod.
Összes hozzászólás