Gyilkosság az Orient expresszen

Bakancslistához adom
Murder on the Orient Express
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi, 115 perc, 2017

Értékelés:

285 szavazatból
Szerinted?

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap.
Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is.
Bemutató dátuma: 2017. november 9. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Hercule Poirot
Mary Debenham
Edward Ratchett
Caroline Hubbard
Dragomiroff hercegnő
Elena Andrenyi grófnő
Edward Masterman
Pilar Estravados
Hildegarde Schmidt
Dr. Arbuthnot
Hector MacQueen
Gerhard Hardman

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Ahoj poplacsek jan. 22. 18:55:44 5/10
Hát ebben mindenki is játszik, meg Brannagh nagyon jó Shakespeare adaptációkat csinált, de ezt az Agatha Christie korszakát annyira nem élem. Míg Shakespeare-t emészthetővé tette a a mai nézők számára, Agatha Christie avíttas modorosságát konzerválta, nagy kár.
Petrapetrus 2023 nov. 10. - 09:45:19
Már lehet szavazni Csankó Zoltán Jászai Mari-díjas színművészre, aki ezzel párhuzamosan hazánk egyik legszebb orgánuma (szinkronhangja, hangoskönyv-felolvasója) is. Többek között Ő Kenneth Branagh (Poirot) magyar hangja is. Idén immár harmadjára [!] Kaszás Attila-díj jelölt lett – ám ezidáig sajnos még mindig nem sikerült megkapnia. Nagyon szépen és nagy szeretettel kérek mindenkit, hogy aki hozzám hasonlóan úgy érzi, hogy most már tényleg nagyon-nagyon megérdemelné ezt az elismerést, az segítse Őt hozzá egy-egy szavazattal. Ha valaki, akkor Ő nagyon megérdemelné!...

Köszönöm szépen, ha segítenek / segítetek ebben a szép célban!

Hivatalosan itt lehet szavazni Facebook és/vagy Google fiók segítségével: https://kaszasattiladij.hu - egészen 2023. november 30-a éjfélig!
1/10
S@nya 2023 okt. 09. - 20:17:06 1/10
Elgagyizták! A bajusz néha festménynek tűnik. Lehetne élethűbb!
DUNAWÖLD 2023 okt. 08. - 20:12:47
Van még:
Herkules Poáró, mondja J.Depp magyar hangja ❌
😝
DUNAWÖLD 2023 okt. 08. - 20:09:23
A szinkron szintje kb.olyan, mint az mtva hírolvasóié:
"Egy FEDÉL alatt vagyunk kénytelenek" stb.
EGY fedél alatt" helyett 😭
KB célja az innováció, nagyot alkotni... De csak blaszfémia az egész: ő maga a bozontos harcsabajusszal meg szimplàn idióta vàlasztás.
7/10
Vik 2023 szept. 23. - 11:35:09 7/10
Egy fokkal volt csak jobb, mint a második rész és ez a szereplőknek volt köszönhető. A harmadik résztől se várjunk majd csodákat.
1/10
DKB 2023 szept. 15. - 21:13:42 1/10
PLUSZ!!!!!!!
Előző hozzá szólásomban elfelejtettem megemlíteni egy igen fontos hibát. Pilar Estravados NEM szereplője ennek a történetnek (Hercules karácsonya egyik szereplője)!!!!!!!!!!!!!!
1/10
DKB 2023 szept. 15. - 21:09:30 1/10
Három napig tartott mire végignéztem. Az eredi történetet átírta, semmi köze a regényhez, ha érdekel a történet olvasd el a regényt. Ilyen .... feldolgozást még nem láttam (pedig nem vagyok rajongója a korábbi feldolgozásoknak sem) K.B uraság megszentségteleníti Poirot hírnevét, és személyét amit 100 évvel ezelőtt a krimi királynője létrehozott. Én ezt a filmet értelhetetlennek tartom.

Ne nézd mert olyan rossz[/spoile
[spoiler]Amikor megölték Johnny Doppet végleg elvesztettem érlődésemet a film iránt


r]

Zitandi 2023 aug. 25. - 21:46:43
Amikor meghallottam Poirot-t akcentussal beszélni, feladtam. David Suchet is raccsol és picsog eredetiben, de a magyar szinkront nagyon jó érzékkel úgy készítették, hogy Szersén Gyula és Balázs Péter francia akcentus nélkül beszélnek. Kedvelem kenneth Branagh-et de nekem ő nem Poirot, ahogy Sir Peter Ustinov sem volt az.
Belmont 2022 nov. 13. - 12:47:03
Ezzel vallatni lehetne.

Most már nekiállok házilag megoldani, hogy elmentsek két hangerőt valami távirányítón és egy gombnyomással tudjak váltani közöttük. Egy ilyen filmben, ahol részletek vesznek el a párbeszédekben, külön és kifejezetten botrányos, hogy az egyik jelenetben semmit nem hallani, ezért csumára tolod a hangerőt, két perc múlva meg a szemöldöködet is letépi a hanghullám, mert akció van. Félóráig bírtuk...
Cisco 2022 okt. 29. - 13:47:24
Suchet-Poirot és a Christie novellákat vele együtt eljátszók után teljesen felesleges bármivel, bármilyen újabb és újabb feldolgozással próbálkozni. Az a Poirot sorozat akkora telitalálat, hogy esélytelen azzal egy ilyen Branagh-féle zsenge dolgot összehozva rivalizálni.
.
2/10
kékibéla 2021 dec. 06. - 10:42:48 2/10
És az a kungfu jelenet... 🤣🤣
vino-et-veritas 2021 febr. 22. - 22:48:24 Előzmény Edmond Dantes
OFF
Persze. Több esetben a korábbi "bűnök" megtorlása, valami régmúltba vezető bosszú az alap. Nem is annyira az elkövetők társadalmi státusza a lényeg, de a környezet fontos. AG valóban nem "kriminalizálja" előítéletesen az "alsóbb osztályokat", (bár a csavargók eleve gyanúsak, stb.) de általában nem is megy nagyon megy "lejjebb" saját társadalmi közegénél (kb. általában előkelő középosztály). Világos, hogy az olvasó (főleg a korabeli) számára eleve nem valami lecsúszott munkáskörnyezet az izgalmas, hanem mondjuk egy közel-keleti ásatás... Amúgy valami hasonló hozzáállás ugyanígy megvan (részben csak volt) az off-topik Midsomer-sorozatban is (inkább a "tisztes vidéki Anglia" képe), csak az már utóbb kezdett elcsúszni a már-már "elvárt PC" miatt....
Edmond Dantes 2021 febr. 22. - 17:02:57
Lumet tökéletes Orientjének számomra egyetlen gyenge láncszeme pont Finney Poirot-ja. Khm...koromnál fogva a maga idején, újkorában láttam, többször is, amikor még híre-hamva sem volt az Ustinovoknak -Ustinov alkatilag volt eleve alkalmatlan a figurához- pláne Suchet-nek, de mégis zavart Finney erőltetett harsánysága, amit valszeg rendezői utasításra csinált. Érdekes, hogy a Suchet-szériában is nekem épp az Orientben tűnik leginkább elrajzoltnak a figura.
Edmond Dantes 2021 febr. 22. - 16:53:13 Előzmény vino-et-veritas
Én is ismerek "újrahasznosított" Agatha-ötleteket, pl. egyik regény, másik novella. Néha meg pont ilyennel csapja be az olvasót: azt hiszed, hogy X is ilyen, mint volt egy korábbi Y, aztán dehogy. Társadalmi közegéből többször kilépett pl. Gyilkosság a diákszállón/A kisegér mindent lát és mások. Persze nagyon sok műve upper middle-class családi környezetben játszódik...de a tettes igen gyakran nem családtag, hanem alacsonyabb kasztból való és/de szinte sosem a kasztkülönbség a motívum, ahogy ebben sem. Logikátlanságok, tévesztések mindenkinél vannak, Agathánál -nem én állítom, megírták- főleg időskori műveinél fordul elő többször, de mindenki megbocsátja neki. Jobb egy tévedős Agatha, mintha meg se írta volna ;-)
7/10
norbertobaggio 2021 febr. 21. - 17:15:52 7/10
Nos a sok károgó miatt halogattam a film megnézését. De most rászántam magam. Öszintén szolva nem értem a fanyalgókat nem volt ez olyan rossz. Kicsit vontatott volt meg talán maga Branagh sem a legtökéletesebb Herkules Poirot 😆, de azért egyszer mindenképp érdemes megnézni
vino-et-veritas 2021 febr. 21. - 10:46:02 Előzmény Edmond Dantes
OFF
Ugyancsak sokan nem fognak érte szeretni, de az AG-történetek egy része a másik "ismétlése" (főleg az alaphelyzetek, pl. szerelmi háromszögek, stb.). Azután AG sohasem tudott/akart kilépni saját társadalmi közegéből, ami mondjuk nem is volt elvárható az adott korban. A harmadik, hogy a történetek egy részében bizony logikátlanságok is vannak, értelmetlennek látszó motivációk vagy olyan információk, amiket nem tudni pontosan, honnan is vesz mondjuk Poirot...
Ha csak a filmes feldolgozásokat nézzük, ettől még számomra a Suchet, meg a korábbi Ustinov féle is elfogadható (bár az utóbbi feldolgozások inkább amerikanizáltak és jórészt "modern" korba helyezettek)...
Suchet erősen "összenőtt" a figurával, mint korábban Jeremy Brett Holmes-szal...
Edmond Dantes 2021 febr. 21. - 09:41:03 Előzmény vino-et-veritas
Az új felfogás elvileg nincs ellenemre...ha nem jár az eredeti mű jelentős átírásával. Már a Suchet-es Poirot-kban is van ilyesmire elrettentő példa: Randevú a halállal és talán több is. Csodálom, hogy a jogörökös engedélyezi. Úgy látszik, van az a pénz ... Ez a Branagh-os sztem rémes ld. 40 itt. A Marple-filmek egyike-másika a regényben Marple-talan, csak a filmek script-jébe építették be a szerepet, de ez önmagában engem nem zavar. Repertoárbővítés.
vino-et-veritas 2021 febr. 21. - 07:45:03
OFF
Kíváncsian várom, hogy mikor forgatnak majd valamelyik Marple-történetből is hasonló, "új felfogású" filmet...
Hozzátéve, hogy az eredeti mű - sokakkal ellentétben - nem a kedvenc AR-történetem és a "híres" '74-es film sem tetszik különösebben. De ez az én "bajom"...
antibond 2021 febr. 20. - 12:11:29
Ha ezt egy börtönben senyvedő rab elejétől fogva, az utolsó kockáig végignézi, megérdemli, hogy a büntetésének a felét elengedjék. És akkor még rendkívül visszafogottan fogalmaztam...
Összes hozzászólás