Gyilkosság három felvonásban

Bakancslistához adom
Agatha Christie: Murder in Three Acts
amerikai krimi, 94 perc, 1986

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Hercule Poirot, a különc magánnyomozó emlékiratai megírására készül. Munkájához kellemes helyszínt keresve a festői Acapulcóba viszi az útja, ahol régi barátja, Hastings meghívja egy amerikai társaság partijára, melyet a híres hollywoodi színész villájában rendeznek. A kellemes parti légkörét azonban megzavarja egy rejtélyes haláleset: az egyik vendég, egy tiszteletes holtan esik össze. Nem sokkal az eset után az est egyik másik vendége, Dr. Strange összehívja ugyanezt a társaságot Los Angeles-i házában, mert egy fontos bejelentést kíván tenni. Ám még mielőtt elmondhatná, ő is meghal.

Stáblista:

Szereplők

Hercule Poirot
Ricardo Montoya
Charles Cartwright
Cynthia Dayton
Dr. Strange

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
LexH 2015 okt. 16. - 07:30:12
Agatha Christie valójában így írta le Poirot külsejét:

"Tökéletes tojásfeje volt, s egy kissé mindig félrebillentette. Bár mi az a tojásfej? Melyik vége van fölül?"
Értsd: fölfelé szélesedik vagy lefelé?
AC válasza: "Tudom én?"
Ehhez azért hozzá kell tenni: általában azok az emberek biccentik félre a fejüket, akiké fölfelé szélesedik, mert nehezen bírja a nyakuk. Amúgy a zsenialitás jele soha nem a fölfelé keskenyedõ, hanem a szélesedõ fej.
"Erõsen bicegett" - teszi még hozzá az írónõ. Tehát nem tipegett - bicegett.
LexH 2015 szept. 02. - 16:10:25
Tony Curtis ebben a filmben bevállalta ugyanazt, amit Faye Dunaway a Lord Edgware meghal(Vacsora tizenhármasban) megfilmesítésében, s amit az angol adaptációk színészei rettegve elkerülnek: a kettõs szerepet.
A mai nézõknek Poirot talán olyan, mint Columbo, Kojak vagy Petrocelli: el sem tudják képzelni, hogy a figurát a megszokott arcon kívül más is eljátszotta. Márpedig Poirot-val és Marple kisasszonnyal is ez történt: sok megformálója volt az Agatha Christie-adaptációk hosszú történetében.
Pimponelli 2010 jún. 05. - 18:12:39
Ilyennek alkotta meg Agatha Christie: "Poirot külseje nagyon jellegzetes. Alacsony termetû, tojásfejû, rendkívül díszes és ápolt bajuszú, macskazöld szemû férfi, akinek az öltözködése mindig kényesen elegáns."
A könyvekben is mindig említésre kerül, hogy mennyire kényes az öltözékére!
Számomra éppen ezért David Suchet az igazi Poirot! Szerintem nagyon jól megformálta ezt a kényeskedõ, de mégis zseniális karaktert.
perry 2010 jan. 26. - 20:12:32
Nem vonom kétségbe, a megrendelõ tényleg nagy úr.
donteflon 2010 jan. 26. - 14:54:11
mindenesetre Jonathan Cecil a legidegesítõbb Hastings szerintem
szinészbob 2010 jan. 26. - 14:45:48 Előzmény perry
Somló Andi volt a szinkronrendezõ, Õ kifejezetten jól szokott szerepet osztani. A megrendelõknek vannak idõnként elmebeteg ötletei, sajnos ki kell szolgálni. Én már azon sem csodálkoznék, ha pl. Angelina Jolie-ra Hernádi Juditot kérné az RTL, mert ugye a csatorna arca. :(
perry 2008 máj. 01. - 17:19:00
Ezzel totálisan egyet értek, vannak nagyon jó szinkronok és vannak tehetségtelen szinkron rendezõk, sajnos.
rapanui 2008 máj. 01. - 15:57:58
A legnagyobb gond a totálisan mellément szinkronban van, persze ehhez látni kellene angolul. Ez a hang Ustinovnak, meg Tony Curtisnek, szánalmas. Félertés ne essék, nem a színész hangjával van gondom, hanem a hang kiosztásával. Csak dilettánsok ülnek a szinkronstúdiókban vajon? És aki ilyen idiótára vette Hastings szinkronját, az sem volt magánál...bár biztos a szionkronrendezô instrukciója alapján kellett ilyen idétlenre venni, de egyszerûen 10 percnél tovább számomra nézhetetlen volt, csak felidegesítettem magam:)
perry 2008 máj. 01. - 15:29:11
Mit is mondhatnék , ha neked életkorodtól fogva
Peter Ustinov egy "kövér õsz ember" akkor számodra nem ajánlom :)
10/10
colombogabor 2008 máj. 01. - 12:55:23 10/10
Szerintem iszonyatosan gagyi feldolgozás,milyen már,h Poirotot egy kövér ,õsz vénember játsza és azt sem értem,h Hasetings miért vicces-balfasz segéd szerepet kapott.
felh 2008 máj. 01. - 11:58:29
Perry, köszi az ajánlást. A.C.-t szeretem, de P.U-ot, mint Pirot-t, már kevésbé.... azért lehet, hogy belenézek.
perry 2008 máj. 01. - 09:51:54
Olyan nagyon klasszikus Agatha.:)
Bazi nagy, és jó színész gárdával.
Aki szereti a konvencionális, krimis filmes "eposzokat" az nézze végig.