Gyomok között

Bakancslistához adom
Ironweed
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 136 perc, 1987

Értékelés:

47 szavazatból
Szerinted?

A New York állambeli Albany utcáit járja Francis és Helen, a két alkoholista hajléktalan. A naptár 1938-at mutat. A nő egykor a rádióban énekelt, a férfit pedig a baseballcsapat egyik legjobb dobójátékosaként tartották számon. A halál szele lengi őket körül: a nő beteg, a barátjának rákja van, a férfit pedig múltjának sötét árnyai kísértik. Egyik nap Helen újra megpróbálkozik az énekléssel egy bárban, míg a férfi megpróbálja rendezni viszonyát a családjával.

Stáblista:

Szereplők

Francis Phelan
Helen Archer
Annie Phelan
Billy Phelan
Oscar Reo
Harold Allen

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  1988
  Legjobb színész - drámai kategória jelölés: Jack Nicholson
 • Oscar-díj

  1988
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Jack Nicholson
 • Oscar-díj

  1988
  Legjobb női alakítás jelölés: Meryl Streep

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Józan Paraszt 2021 szept. 21. - 19:55:50 1/10
ImádomJack Nicholsont, és meryl Streepet is. Ezért is néztem végig.. na de ez a film...Én azt gondoltam, hogy nekik nincs rossz filmjük. Nos..Kivétel erősíti a szabályt. Borzalom.
tortura 2016 máj. 31. - 16:59:04 Előzmény Ghanima
Nos, csak egy apró kiigazítás: nem kaptak ezért Oscart e nagyszerû színészek, "csak" jelölést. Az Oscarokat más filmekért gyûjtötték be.
Egyébként a felvetése érdekes. Mármint, hogy van, aki az élet habos oldalát hiányolja a filmbõl. Mert ha meg a habos-napos oldalról szól a film, megoldást ad, vidámságot, akkor rögvest érkezik rá a hollywoodi vacak, amcsi giccs, nyáltenger, stb. címke. Választás tetszés szerint.
Ja, a személyes véleményem: nekem nem tetszett a film. Pedig a téma érdekes, sajnos aktualitása is van, kiváló színészek játszottak benne és mégis, valahogy nekem egy gyötrelem volt.
rocksámán 2012 nov. 13. - 23:08:42
jó látni a fiatal Nicholsont,Caroll Bakert és Tom Waits-et a reszelõs,csöves-hangú énekest aki persze,hogy csavargót alakít :-)
Ghanima 2012 jún. 14. - 21:53:41
Idõrõl idõre meghökkent a Hálózat TV mûsorpolitikája - már ha van nekik egyáltalán..., bár lehet, hogy egyszerûen csak szerencséjük van, és így találnak a "gyomok között" idõrõl idõre egy-egy gyöngyszemet. Mint most ezt a filmet. Megérdemelten kapott a két nagyszerû színész Oscart az alakításáért.

Nem akarom megbántani az elõttem - vagy két éve... - írót, az a véleménye, ami, szíve joga természetesen, mégsem állom meg, hogy reagáljak rá. Szerintem végtelenül szomorú, hogy valakinek a film annyit jelent, izgalom, vidámság, gyorsaság, "az élet habos oldala". Amennyivel több a film ennél, _ha jó_! Elsõsorban talán érzelmek, emlékek, lelkiismeret felkeltõje... de lehet új ismeretek hordozója, lehet vizuális élmények megosztója, társas kapcsolatok megerõsítõje - vitaalap...

És ez a film jó. Na, szaladok vissza, továbbnézni.

Hajrá, Hálózat TV, keresgéljetek tovább, láttam én már itt korábban is jó filmeket, gondolom, az is hozzájárul az ilyenek vetítéséhez, hogy immár nem kérnek túl sokat értük, fõleg, ha nem a tömegsikereket próbáljátok adni. Arra ott van két a nagy szemétcsatorna.

(És hajrá a vidéki életbõl összehozott híradókhoz is!)
1/10
Rahar 2010 márc. 22. - 19:05:00 1/10
Nekem egyáltalán nem tetszik a film, számomra vontatott, unalmas és nem ad problémamegoldást. Szerencsétlen emberek vergõdését mutatja be, az alkoholfogyasztásos problémamegoldásával. A teljes film hangulata a reményvesztettség, kilátástalanság. Tehát aki szeret unatkozni és keserû hangulatba kerülni annak ajánlom megtekintésre, a többi ember kerülje el. Én csak az akaraterõm segítségével voltam képes végignézni, mert annyira nem kötött le a szereplõk szenvedése, nem akarom lekicsinyíteni a szereplõk problémáit, hanem engem egyszerûen nem érdekel, fõleg úgy, hogy semmit sem próbálnak tenni ellene. 10 pontból 1 pontra értékeltem.
1/10
Beyond silence 2009 jún. 24. - 18:08:38 1/10
Az alaptörténet egész jó lenne és a látomások mint ötlet is érdekes, de maga a megvalósítás meglehetõsen laposra sikeredett.
10/10
Fan 2008 jún. 26. - 23:00:40 10/10
Hihetetlenül jó benne Meryl Streep, azok a grimaszok, a mozgása, az éneke, minden!
8/10
Manda 2007 márc. 20. - 21:10:21 8/10
Igen, hozza azt a Streep-es életérzést, de semmiképpen sem unalmas. Iszonyatos atmoszférája, nyomasztó hangulata van. Engem nagyon megfogott. MEG KELL NÉZNI. Iszonyú.