Gyomvirágok

Bakancslistához adom
Maskeblomstfamilien / Shameless
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott norvég dráma, 98 perc, 2010

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

1951 nyara. Lilliannek és Amundnak, a konzervatív értékeket valló norvég házaspárnak fia születik... vagy lánya? Gyermeküket Adriannak nevezik el, és nem hajlandók alávetni annak a műtétnek, amely teljes emberré tehetné őt: Adrian hermafroditaként nő fel, méghozzá a hazugság és elhallgatás légkörében. Egyedül csak abban az iskolai darabban érzi otthon magát, melyben Ödipusz királyt alakíthatja, és mikor véletlenül fültanúja lesz a szülei beszélgetésének, melyben megpecsételik sorsát, Adrian úgy dönt, hogy háborút indít ellenük.

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
efes 2014 márc. 16. - 21:23:27 4/10
Egy szeretetlenségben született hermafrodita gyermek, valamint albínó barátnõje/szerelme, aki (...), az iskolában kiközösítik, de az iskolai darabban Odipuszt játssza, miközben apja (...), anyja meg (...) - Túl sok minden van itt összehordva, hogy jó és igaz legyen. Nem is lett sem ez, sem az. Gyenge film.
10/10
jencuska 2012 szept. 05. - 20:11:39 10/10 Előzmény sanderb
kitûnõ film. Sokat jelentett nekem, át tudtam érezni a fõhõsben lakozó érzelmeket és azonosulni tudtam velük.
10/10 Ritka film.
7/10
sanderb 2012 szept. 03. - 10:17:39 7/10
A téma nagyon jó, de a filmre vitel nekem nem tetszett olyan nagyon. A túlzott hûvössége, skandináv mivolta gátolta a drámaiság kiteljesedését. A karakterek rajzolata éles, érthetõ, de itt sem merítették ki a kínálkozó lehetõségeket. Talán legjobban az elfojtás a fõ jellemzõje a filmnek, és ezzel a fenti észrevételeim meg is vannak magyarázva, de én akkor is többet szerettem volna kapni a mozitól. 10/7
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu