Gyónás gyilkosság után

Bakancslistához adom
True Confessions
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 108 perc, 1981

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?

Megcsonkított női holttestet találnak Los Angeles egyik parkjában a múlt század negyvenes éveiben. A nyomozást Tom Spellacy, a megkeseredett, durva modorú zsaru vezeti. Kiderül, hogy az áldozat prostituált volt, aki kapcsolatban állt a korrupciógyanús ügyleteiről elhíresült nagyvállalkozóval, Jack Amsterdammal. A férfival, aki az egyház, azon belül is a zsaru ambíciózus pap testvérének, Desmondnak az egyik legnagyobb támogatója. Tom válaszút elé kerül, ha leleplezi Amsterdamot, a feddhetetlennek aligha mondható öccse karrierjét is tönkreszi. John Gregory Dunne regényéből.

Stáblista:

Szereplők

Des Spellacy
Tom Spellacy
Jack Amsterdam
Frank Crotty
Cardinal Danaher
Seamus Fargo
Brenda Samuels

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
InteriorLulu 2019 jún. 08. - 10:37:03 7/10
Sokkal inkább utóbbi hozzászólóval értek egyet, mind Ford Mustanggal. Sajnos valóban teljesen érdektelenül mesél a film, lapos az egész, nem húz be a világába, nincsenek kiemelkedő jelenetek, csúcspontok, pláne nincs katarzis. A testvérpár egyikével sem tudunk szinte semennyire azonosulni, karakterfejlődés is épphogy csak mutatóban (a papé).
Érdektelen és fantáziátlan a film, igen, ám szerintem nem unalmas. Ami viszont egyértelműen a két főhős briliáns megformálásán múlik, sajnos máson nemigen...

A szinkron pedig tényleg durva. De Niro és Duvall szinkronhangja még elmegy, de a többiek nagyrésze katasztrófa. És sok szinkronizált filmet láttam már, de ilyet, hogy gyakorlatilag minden környezeti zajt levesznek nullára - pontosabban a szinkronizálás során szinte kizárólag csak a szereplők beszédét veszik fel, semmi egyebet -, na ilyenre nem emlékszem...
3/10
Trap 416 2019 márc. 30. - 13:29:48 3/10 Előzmény Ford Mustang
Én azon csodélkoznék ha ebben a rettenetben az felsorolt rendezők közül bármelyiknek benne lenne a keze. Egyébként De Palma borzasztóan erős vizuális ismertetőjegyeit és "szines-szagos" stilusát mégis hol lehetett itt felfedezni? Ahogyan a Scorcese által képviselt nagyon tartalmas és kifejezetten szórakoztató vonal sem igazán érhető itt tetten. Kicsit olyan benyomásom van, mintha láttál volna életedben 1 filmet tőlük, és mivel jó rendezőnek tartod őket, szóba hozod a Gyónás gyilkosság után kapcsán. Ami érthetetlen okokból tetszett neked. És mivel ők jó rendezők, és ez egy jó film szerinted, ezért akár ők is csinálhatták volna. Ennél azért érdemes jobban belemélyedni a filmművészetbe, és remélem, azóta már láttál ennél jobb mozikat..:D
3/10
Trap 416 2019 jan. 05. - 15:39:07 3/10
Ennél unalmasabb, érdektelenebb és fantáziátlanabb filmet ritkán lát az ember. De Niro és Duvall sem tudja menteni. Borzalmas. 10/3.5
adamnagysweetmovie 2013 aug. 16. - 13:02:59
Bár szinkronszakértõ vagyok, de most csak a film tartalmát másolnám ide. Bocsánat, ha a sokatmondó ismertetõt kiegészítem.
Remélem nincs benne SPARHELT:

A film a negyvenes évek Los Angelesében játszódik, mikor az egész város lázban égett egy brutálisan meggyilkolt prostituált miatt. Desmond Spellacy a keresztény egyház szolgálatában áll, ám a papi reverendát ügyesebben használja az egyházi alapok növelésére, mint eltévelyedett lelkek megmentése. Elidegenedett bátyja, Tom keményfejû rendõr, aki a gyilkosság ügyében nyomoz. A két testvér akkor kerül közel egymáshoz, mikor Desmond rájön, hogy az egyik legfontosabb egyházi befektetõnek köze lehet az utcalány halálához.
margit60 2011 aug. 19. - 19:58:57 Előzmény Woody Allen-mániákus
Nem a gyenge filmek az okai a gyenge szinkronoknak... Üzlet lett, és elvitték azok, akiknek mindegy, milyen a hang, a beszéd. Az akárkik olcsóbbak, mint a jó hangok...
10/10
Ford Mustang 2011 júl. 28. - 23:55:22 10/10
Egyébiránt a film hossza 104'
10/10
Ford Mustang 2011 júl. 17. - 13:35:16 10/10
Pompás, zseniális film. Hatalmas színészek, jó történet, kiváló cselekményvezetés, képi megvalósítás is megfelelõ a kornak, szinkron is. Szóval ez egy fantasztikus film. Azon csodálkozom, hogy a nagy rendezõknek, mint Scorsese, De Palma, Ford Coppola vagy Pollack, nincs benne a keze.
eye 2010 szept. 29. - 14:00:27
Örültem, hogy lesz egy nagyszerû filmem estére! Általában is kedvelem Robert De Niro-t,most vonzó a film története is, de; - nekem a szinkron a gyengém. Próbáltam többször is nem hinni a "figyelmeztetéseknek", - de, minden esetben igazuk lett, kénytelen voltam a távkapcslolót használni, pedig a másik amit nem szeretek; - nem végignézni egy filmet. Bánatomra; - de ma meg sem kisérlem, inkább, mint a csalódás. :-(
rhollay 2010 júl. 24. - 18:19:37
Az átlag magyar nézõ valóban "elpuhult". Hozzászokott a régi jó szinkronokhoz, amikor tényleg kiváló színészek adták a hangjukat.
Lehet hogy valóban jobb lenne ha az MGM inkább feliratozná a filmeket. Eredeti "hangszerelésben" egész más élményt nyújt egy film.
Engem is zavarnak az MGM filmek fakó szinkronhangjai. De talán még ennél is jobban a, fõleg kereskedelmi adókon hallható, csérogó, "modern" hanglejtéssel kérdést feltevõ gyerekhangok.
A rossz szinkronosnál idegesítõbb és nevetségesebb filmet talán egyszer láttam, a Terminátor 1-et románul, amikor egy vékony nõi hang olvasta a szöveget az egész film alá.
Woody Allen-mániákus 2010 júl. 24. - 15:31:11 Előzmény viktor666
A szinkron a film fontos része!
Én nagyon jól beszélek németül, elég jól angolul, értek franciául, de fimet MAGYARUL szeretek nézni!

Egyébként vannak kiválóan szinkronizált filmek: Kern András pl. remek a Woody Allen-filmekben.
De rajta kívül is rengeteg kiválóan szinkronizáló magyar színész van.

Talán az a gond, hogy ma rengeteg filmet forgatnak, ennek a nagy része szemét (finomabban: felejthetõ), a szinkron ezekkel nem tud lépést tartani.
haferi 2010 máj. 25. - 12:03:09 Előzmény hardonpal
Nem értek egyet. Ha ennyi embert bosszant a rossz szinkron, akkor annak csak valami alapja. A filmeket pedig azért készítik, hogy szórakoztassanak. Ezt teszik tönkre az ilyen-olyan gagyi szinkronstudiók, amelyek filléres hangokat és rendezõket foglalkoztatnak. Sok filmnek már a VHS idõszakban ragyogó szinkronja volt. Miért nem veszi meg az MGM? Mert olcsóbban kijön ilyen gagyi újra szinkronozással. Ha szerinted a távkapcsoló a megoldás, ám tedd. Én nézni szeretném jó minõségben a filmeket, nem kikapcsolni.
hardonpal 2010 máj. 21. - 18:26:37 Előzmény haferi
Drága barátaim...


Mást sem olvasok a vélemények között sokszor, csak a fanyalgást a "rossz szinkron" miatt. Úgy tudom a távkapcsoló erre is megoldást nyújt. Akki úgy gondolja, inkább azt használja. Ha nem mûködik, cserélj elemet benne.
Zsomi 2010 márc. 28. - 11:16:08
Elnézést kérek a nyelvészeti szempontból igényesebbektõl. Egy "n" kimaradt az "élvezhetetlenné"-bõl!
Zsomi 2010 márc. 28. - 11:11:08 Előzmény viktor666
Az Európában beszélt nyelvek sorában a magyar nagyjából a 10. helyen áll, tehát semmiképpen nem tekinthetõ periférikusnak.
A pozitív példaként említett cseh és finn sokkal periférikusabb, mint a magyar, hiszen lényegesen kevesebben beszélnek ezeken a nyelveken. Ebbe a sorba tartoznak még a következõ nyelvek is (a teljesség igénye nélkül): svéd, norvég, dán, szerb-horvát, szlovén, szlovák, fehérorosz, belga, balti államok nyelvei, görög, bolgár,- hogy csak a legjelentõsebbeket említsem. Persze több mint valószínû, hogy a felsorolt országokban senki sem ragadna tollat azért, hogy értekezzen saját anyanyelve jelentéktelenségérõl. Annál azért többre értékelik nyelvüket, s ezzel együtt hazájukat is.
Aki saját anyanyelvével szemben ennyire igénytelen, annak persze megfelelnek az MGM-es szinkronok is.
Engem nagyon zavar, ha csak arról jövök rá, hogy valaki beszél, hogy mozog a szája. Egyébként pedig keresem a képen a hanghoz illõ alakot, csak éppen nem találom. Az ilyen szinkron kritikán aluli, élvezhetetlené teszi a filmet.
viktor666 2010 jan. 24. - 02:20:22 Előzmény Szaki
nyugilegyemmán... nem vettétek még észre, hogy a legtöbb kütyün, amit vesztek, ott van a duma finnül, lengyelül, csehül, törökül...
...az albán és a magyar nincsen...
...annyira kicsi vásárló piac vagyunk, hogy baromállat lenne az a gyártó, aki pénzt költene erre a maximálisan periférikus nyelvre...
...igazuk van...
...iglézül sincs jó szinkron...
...ÖRÜLJÜNK NEKI, HOGY EGYÁLTALÁN LÉTEZIK - bármilyen szintû magyar szinkronnal - AZ MGM NÁLUNK...
---legalább aprópénzt adtak erre a nyelvre, azon meg nem lehet Kossuth-díjas szinkronokat venni!!!
...ércsétekmánmeg!!!
Szaki 2009 aug. 21. - 12:33:30 Előzmény haferi
Ami szinkront illeti a MGM-en Ford Fairlaine szavaival élnék: A macskám külõnbûl vernyákol d...ás közben, külõnbûl pattogtatok az ujjamal , Keith Richards forog a sírjában, pedig a fószer mégcsak meg sem halt.
Hát ez a vélemyényem az MGM szinkronokról.
Szaki75
haferi 2009 ápr. 03. - 17:42:01
Egyre kevesebb filmet nézek az MGM-en a borzalmas szinkron miatt. Nem tudom honnan szedték össze ezeket a jellegtelen kappan-hangokat, de élvezhetetlenné teszik a filmeket. Még a feliratos is jobb lenne.
Attrax 2008 dec. 19. - 21:31:57 Előzmény simplysteve
Ez a szinkron nem gagyi hanem egyszerûen megalázó és felháborító!!!Méltatlan ilyen nagy szinészekhez.Kár érte.
10/10
simplysteve 2008 aug. 24. - 18:19:43 10/10
Elgondolkodtató film erkölcsi próbatételekrõl, elvilágiasodott egyházról, és a média hatalmáról már 1948-ban! Kár, hogy a szinkron enyhén szólva gagyi.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu