Ha bírsz

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 50 perc, 2014

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Jelena Popovic két és fél év magyarországi tartózkodás után úgy döntött, hogy visszaköltözik hazájába, Szerbiába. A film itt tartózkodásának utolsó fél évét mutatja be töredékesen: egy reményekkel és tervekkel teli élethelyzetből lassan majd törésszerűen mozdulva el egy elbizonytalanodó végül kilátástalanná váló helyzetig, melyben a hazaköltözés tűnik az egyetlen járható útnak.
Jelena a harmincas éveinek elején jár, és mint a kelet-európai 30-as generáció számára általában, számára is sokkal könnyebb ma az utazás, az elköltözés, mint szülei számára volt. A határok nyitottak vagy nyitottabbak, az angol világnyelv, és az internet a parkban is elérhető. Azonban ez a látszólag könnyed helyzet olyan nehézségeket tartogat az utazó számára, amelyekre talán egyáltalán nem volt felkészülve. Az eredetileg "önkeresésként", a "magam útjának megtalálásaként" felfogott utazás, minden izgalma és a számtalan új lehetőség mellett is, egy olyan útvesztőbe torkollhat, ahol végül már semmi se biztos, nincsenek fogódzók, ráadásul olyan, mintha megállt volna az idő.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Anci.ancika 2014 jún. 29. - 23:01:37 Előzmény 4427
Ha értelmes, okos vagyok, diplomám van és próbaszerencse elutazok Magyarországra, akkor az elsõ dolgom, hogy megtanulom a magyar nyelvet,hogy munkát kapjak. Még is hogy gondolta ezt a nyelv ismerete nélkül? Az angol nyelv tudásával miért nem ment Amerikába, vagy Angliába? .. vagy lehet, hogy valamit félreértettem? .. Komolyan mondom, nem értem ..
9/10
4427 2014 máj. 21. - 19:16:42 9/10
Egy értelmes, szorgalmas, képzett, angolul jól beszélõ szerb lány keresi a helyét ebben a szép új világban.
Jó film, határozottan!
Itt lehet megnézni:
http://habirsz.hu/